Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty na szeroką łydkę

31.10.08, 22:28
    Czy możecie polecić buty dla kobiety z szeroką łydką. Przemieżyliśmy
    z żoną już kilkanaście par, na razie w makro lecz wszystkie są
    zdecydowanie za wąskie w łydce...
    Obserwuj wątek
      • Gość: smiglostopy Re: buty na szeroką łydkę IP: *.ny325.east.verizon.net 01.11.08, 02:49
        sprobujcie salomony.
      • Gość: o_andrzej Re: buty na szeroką łydkę IP: *.ghnet.pl 01.11.08, 10:04
        Moja zona miala podobny problem. Jezdzi dobrze wiec szukala wsrod butow dla
        dobrze jezdzacych, oczywiscie wsrod butow dla pan (roznice anatomiczne w budowie
        lydki pomiedzy paniami i panami sa widoczne nawet golym okiem :)). Salomony
        (jakis wyzszy model Rast) odpadly w przedbiegach wlasnie z powodu ucisku lydki.
        Niezle byly jakies Nordici, ale tez uwieraly. Podobnie Atomici. Ostatecznie
        padlo na Tecnika Attiva, a wiec kobiecych butow dla dobrze jezdzacych pan. Flex
        ok. 80. Nic nie gniecie. Tecnici maja nieco nizsza cholewke w stosunku do innch
        butow. MOze to jest wlasnie przyczyna, ze jest OK.
      • Gość: mahadeva Re: buty na szeroką łydkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 16:32

ja mam buty sprzed kilku lat, nie wiem, czy jeszcze takie produkuja, ale tez mam
        szeroka lydke LANGE, ale one nie lubia byc przechowywane w zimnie
        • Gość: gohna Re: buty na szeroką łydkę IP: 88.220.167.* 02.11.08, 21:01
          zmagałam się z podobnym problemem aż znalazłam buty Rossignola Saphir. Są bardzo wygodne.
          • Gość: Joanna Re: buty na szeroką łydkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 21:37
            eh, ja też się z tym zmagam. Od dwóch lat nie mogę sobie dobrać
            butów, jeżdżę w już trochę starych rossignolach, ale nowe modele tej
            marki jednak mi nie odpowiadają.
      • kaja96 Re: buty na szeroką łydkę 30.12.08, 08:52
        Witam, ja też mam taki problem kiedyś jeździłam w koflach były
        bardzo wygodne bo właśnie niższe. Niestety sprzedałam bo nie
        sądziłam że będę miała problem znaleźć równie wygodne buty. Potem
        kupiłam Rosignol Soft 2 również bardzo wygodne ale urodziłam dwójkę
        dzieci mam 20 kg więcej (na razie) i już nie są wygodne. Więc szukam
        znowu butów jeszcze szerszych. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś typy
        to poproszę.
        .
      • Gość: ania Re: buty na szeroką łydkę WAŻNE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 12:25
        UWAGA !!!
        od dwoch lat szukalam takich wlasnie kozakow.wcale nie mam szerokiej lydki,ale
        polscy producenci robia buty tylko na manekiny (reszte tez). i wczoraj w sklepie
        CCC kupilam kozaki czarne,ktorych cholewka ma laycre :) naciaga sie jak
        skarpeta.cholewka jest niby ze skory,ma zamek,ale naciaga sie ile chcesz.
        wprawdzie kosztuja 280 zl,ale dwa lata szukania wkurzyly mnie juz i kupilam.
        pytajcie o nie!!! wygladaja jak oficerki,nie maja wlasciwie zadnego obcasa...ale
        nie mozna miec wszystkiego :))
        oczywiscie personel sklepu nie wiedzial o ich istnieniu,bo na moje pytanie o
        szerokie buty nie pokazali mi ich. sama je wyszukalam,wychodzac prawie ze sklepu.
        acha - maja pasek z klamerka z boku,ktory sie juz nie naciaga... ale szewc za
        20-25 zl dorobi mi troche paska,zebym mogla go zapinac.
        JESTEM SZCZESLIWAAAAAAAAAA OD WCZORAJ :)

ps. napisze o tym na kazdym forum,gdzie kobiety szukaja takich butow,bo wiem co
        to znaczy szukanie.
        • Gość: obol Re: buty na szeroką łydkę WAŻNE!!! IP: *.tktelekom.pl 23.10.09, 23:51
          Ale ,aniu, skarbie blond, to nie to forum. Buty narciarskie to
          niekoniecznie kozaki!
        • Gość: smiglostopy Re: buty na szeroką łydkę WAŻNE!!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.10.09, 15:05
          ... a jaki maja flex?
      • jeepwdyzlu Re: buty na szeroką łydkę 23.10.09, 12:48
        nie kupuj butów w makro
        poszukaj dobrego sklepu sportowego, specjalizującego sie w sportach
        zimowych
        popatrz na produkty dalbello (robia dla pań buty niższe i wyższe) i
        salomona
        Niestety - wydasz więcej pieniędzy niz w makro - but dla
        średniojężdzących kosztuje 900-1200- ? złotych...
        aha
        flex 80 to wcale nie jest dużo
        pozdrawiam
        jeep
        • Gość: web Re: buty na szeroką łydkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 10:46
          ja jeżdżę w Langach, wole wyższe, więc - męskie, no i muszę mieć twarde, więc
          flex 120:)Qurcze, zmartwiliście mnie, chyba mam męską łydkę :)
        • Gość: o_andrzej Re: buty na szeroką łydkę IP: *.cyf-kr.edu.pl 26.10.09, 16:44
          > Niestety - wydasz więcej pieniędzy niz w makro - but dla
          > średniojężdzących kosztuje 900-1200- ? złotych...

Mozna kupic za mniej. Przyzwoity but Tecnica lub Salomona, flex na poziomie
          70-80 mozna znalezc w granicach 700-800 zl. Mozna szukac modeli zeszlorocznych,
          wtedy wyjdzie jeszcze taniej. W Decthlonie widzialem np. Tecnica Attiva Phoenix
          70 za ok. 750 zl. Bardzo porzadny but dla sredniozawansowanej.
      • ywwy Re: buty na szeroką łydkę 27.10.09, 09:08
        jestem za Salomonami np Divine 5 .
        Raczej nie kupujcie w Makro...
      • Gość: marpanek Re: buty na szeroką łydkę IP: *.128.33.217.static.crowley.pl 02.11.09, 17:41
        też mam ten problem i po dlugich poszukiwaniach tylko head dla kobiet
        jest bardzo duża regulacja klamer, polecam
      • belika Re: buty na szeroką łydkę 10.11.09, 10:56
        Sprawdź Dalbello, jeżdżę w nich od jednego sezonu - miałam ten sam
        problem.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka