kalinihtaa 31.10.08, 22:28 Czy możecie polecić buty dla kobiety z szeroką łydką. Przemieżyliśmy z żoną już kilkanaście par, na razie w makro lecz wszystkie są zdecydowanie za wąskie w łydce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smiglostopy Re: buty na szeroką łydkę IP: *.ny325.east.verizon.net 01.11.08, 02:49 sprobujcie salomony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: buty na szeroką łydkę IP: *.ghnet.pl 01.11.08, 10:04 Moja zona miala podobny problem. Jezdzi dobrze wiec szukala wsrod butow dla dobrze jezdzacych, oczywiscie wsrod butow dla pan (roznice anatomiczne w budowie lydki pomiedzy paniami i panami sa widoczne nawet golym okiem :)). Salomony (jakis wyzszy model Rast) odpadly w przedbiegach wlasnie z powodu ucisku lydki. Niezle byly jakies Nordici, ale tez uwieraly. Podobnie Atomici. Ostatecznie padlo na Tecnika Attiva, a wiec kobiecych butow dla dobrze jezdzacych pan. Flex ok. 80. Nic nie gniecie. Tecnici maja nieco nizsza cholewke w stosunku do innch butow. MOze to jest wlasnie przyczyna, ze jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahadeva Re: buty na szeroką łydkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 16:32 ja mam buty sprzed kilku lat, nie wiem, czy jeszcze takie produkuja, ale tez mam szeroka lydke LANGE, ale one nie lubia byc przechowywane w zimnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gohna Re: buty na szeroką łydkę IP: 88.220.167.* 02.11.08, 21:01 zmagałam się z podobnym problemem aż znalazłam buty Rossignola Saphir. Są bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: buty na szeroką łydkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 21:37 eh, ja też się z tym zmagam. Od dwóch lat nie mogę sobie dobrać butów, jeżdżę w już trochę starych rossignolach, ale nowe modele tej marki jednak mi nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja96 Re: buty na szeroką łydkę 30.12.08, 08:52 Witam, ja też mam taki problem kiedyś jeździłam w koflach były bardzo wygodne bo właśnie niższe. Niestety sprzedałam bo nie sądziłam że będę miała problem znaleźć równie wygodne buty. Potem kupiłam Rosignol Soft 2 również bardzo wygodne ale urodziłam dwójkę dzieci mam 20 kg więcej (na razie) i już nie są wygodne. Więc szukam znowu butów jeszcze szerszych. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś typy to poproszę. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: buty na szeroką łydkę WAŻNE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 12:25 UWAGA !!! od dwoch lat szukalam takich wlasnie kozakow.wcale nie mam szerokiej lydki,ale polscy producenci robia buty tylko na manekiny (reszte tez). i wczoraj w sklepie CCC kupilam kozaki czarne,ktorych cholewka ma laycre :) naciaga sie jak skarpeta.cholewka jest niby ze skory,ma zamek,ale naciaga sie ile chcesz. wprawdzie kosztuja 280 zl,ale dwa lata szukania wkurzyly mnie juz i kupilam. pytajcie o nie!!! wygladaja jak oficerki,nie maja wlasciwie zadnego obcasa...ale nie mozna miec wszystkiego :)) oczywiscie personel sklepu nie wiedzial o ich istnieniu,bo na moje pytanie o szerokie buty nie pokazali mi ich. sama je wyszukalam,wychodzac prawie ze sklepu. acha - maja pasek z klamerka z boku,ktory sie juz nie naciaga... ale szewc za 20-25 zl dorobi mi troche paska,zebym mogla go zapinac. JESTEM SZCZESLIWAAAAAAAAAA OD WCZORAJ :) ps. napisze o tym na kazdym forum,gdzie kobiety szukaja takich butow,bo wiem co to znaczy szukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obol Re: buty na szeroką łydkę WAŻNE!!! IP: *.tktelekom.pl 23.10.09, 23:51 Ale ,aniu, skarbie blond, to nie to forum. Buty narciarskie to niekoniecznie kozaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: buty na szeroką łydkę WAŻNE!!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.10.09, 15:05 ... a jaki maja flex? Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: buty na szeroką łydkę 23.10.09, 12:48 nie kupuj butów w makro poszukaj dobrego sklepu sportowego, specjalizującego sie w sportach zimowych popatrz na produkty dalbello (robia dla pań buty niższe i wyższe) i salomona Niestety - wydasz więcej pieniędzy niz w makro - but dla średniojężdzących kosztuje 900-1200- ? złotych... aha flex 80 to wcale nie jest dużo pozdrawiam jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: buty na szeroką łydkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 10:46 ja jeżdżę w Langach, wole wyższe, więc - męskie, no i muszę mieć twarde, więc flex 120:)Qurcze, zmartwiliście mnie, chyba mam męską łydkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_andrzej Re: buty na szeroką łydkę IP: *.cyf-kr.edu.pl 26.10.09, 16:44 > Niestety - wydasz więcej pieniędzy niz w makro - but dla > średniojężdzących kosztuje 900-1200- ? złotych... Mozna kupic za mniej. Przyzwoity but Tecnica lub Salomona, flex na poziomie 70-80 mozna znalezc w granicach 700-800 zl. Mozna szukac modeli zeszlorocznych, wtedy wyjdzie jeszcze taniej. W Decthlonie widzialem np. Tecnica Attiva Phoenix 70 za ok. 750 zl. Bardzo porzadny but dla sredniozawansowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: buty na szeroką łydkę 27.10.09, 09:08 jestem za Salomonami np Divine 5 . Raczej nie kupujcie w Makro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marpanek Re: buty na szeroką łydkę IP: *.128.33.217.static.crowley.pl 02.11.09, 17:41 też mam ten problem i po dlugich poszukiwaniach tylko head dla kobiet jest bardzo duża regulacja klamer, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
belika Re: buty na szeroką łydkę 10.11.09, 10:56 Sprawdź Dalbello, jeżdżę w nich od jednego sezonu - miałam ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś