Gość: tukan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 16:09 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mateusz Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: 212.76.37.* 02.02.09, 22:24 Hej! Jakieś dwa tygodnie temu zadałem na tym forum pytanie o tani sposób dotarcia samolotem do Trzech Dolin lub Tignes ale nie było odpowiedzi (wiem, że jest biuro Espace). W jaki sposób tam dotarłeś, namiary na noclegi, czy warunki rzeczywiście warte pokonywania tej odległości (w odniesieniu do Włoch lub Austrii). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 22:42 no to ja je zadałem :) ale mniejsza o to. Wstępnie pisze się na tignes na majówkę tylko sie zastanawiam czy nie będzie tam wtedy packi zamiast śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olbart Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:54 No to jak byłeś to napisz najpierw coś.... Jak długo byłeś? Jakie warunki śniegowe? jakie zakwaterowanie? Jak dojazd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:25 Leciałem z biurem Espace trans - bardzo polecam. Kompetentna pani pilot (Hanna), transfer z lotniska i na lotnisko w grenoble bradzo sprawny, choć długi (ok. 4 godzin). Mieszkałem w rezydencji Montana. Bylismy w 6 osób apartament dwu poziomowy, przestronny i czysty. Jezeli chodzi o warunki na stoku: 1 dnia słońce plus masa muld, potem z kazdym dniem było lepiej. Nie polecam kupna skipassa na cały region espace killy, radze kupić skipass super tignes, ponieważ ilość tras objęta tym skipassem jest w zupełności wystarczająca i zróżnicowana. Generlanie każda trasa jest ciekawa, ale nie polecam czarnej trasy SACHE, ponieważ nie jest w ogóle przygotowywana, muldy wielkości słoni co daje zero przyjemności z jazdy. To tak krótko z mojej strony, jeżeli macie jakieś pytania jeszcze chętnie odpowiem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:30 Śniegu buło dużo bardzo od 2 m do 3,5m (tak było napisane na tablicach informacyjnych) ale ogólnie wyglądało na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: 212.76.37.* 03.02.09, 21:22 Czy Tignes (ogólnie Alpy francuskie) jest rzeczywiście dużo ciekawsze niż miejscowości we Włoszech a już szczególnie w Austrii? Ilość tras, ich przygotowanie, infrastruktura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: togliatti Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:48 Bylem wielokrotnie na nartach w Alpejskich krajach w ostatnich latach najczesciej wlasnie we Francji.Masz tam bardzo duza liczbe tras niestety przez taka ilosc nie wszystkie sa przygotowywane.Jesli jednego dnia masz przygotowana np.1 strone to nie masz przygotowanej rownoleglej trasy albo np jest przygotowana 1 bardzo dluga trasa to inne rownolegle juz nie itd,itd.W ich najpopularniejszych osrodkach jezdzisz z reguly na duzej wysokosci gdzie brak juz roslinnosci i przypomina to biala pustynie,jesli masz pecha i tydzien bez pogody to katastrofa.Pomijam juz fakt ze ceny w Alpach Francuskich szczegolnie na stokach sa wysokie.Dla mnie mistrzami w przygotowaniu tras sa wlosi.Jesli chodzi o mnie to zdecydowanie wole Dolomity lub Andorre w Pirenejach od Francji ale to tylko moja opinia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:18 Moim zdaniem tras przygotowanych jest znacznie więcej nie tych nie, ale czasem mogą trafic się perełki:) Ja aply francuskie bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Do togliatti IP: 212.76.37.* 05.02.09, 22:42 Dziękuję bardzo za podpowiedź. Słyszałem o tych ogromych przestrzeniach i ilości tras we Francji, ale nie wiedziałem, że gospodarze nie są ich w stanie wszystkich przygotować. Wysokości rzeczywiście robią wrażenie i domyślam się, że w takich warunkach pogoda może być bardzo zmienna. Ale czy pod koniec marca ryzyko nie jest już mniejsze? Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: togliatti Re: Do togliatti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 09:27 Pod koniec marca bylem 2 razy w trzech dolinach(Val Thorens)W obu przypadkach z reguly pogoda byla iscie zimowa.Snieg wiatr itd.W ogole przy wyjazdach do Francji zawsze trafialo mi sie podobnie pierwszy dzien ewentualnie drugi ok potem zima na calego i na koniec znow ok.Raz bylo inaczej i pogoda ok tez w trzech dolinach tylko ze..bylo bardzo malo sniegu w grudniu 2004 na otwarcie sezonu.To bylo takie cos za cos:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Wróciłem z Tignes - odpowiem na pytania IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.09, 10:47 dzis o 11.00 zjazd w MS mężczyzn :) Można zobaczyć live :) Odpowiedz Link Zgłoś