Gość: mira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 08:33 gdzie się wybrać na narty do Białki czy może lepiej do Wierchomli pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 08:58 Zdecydowanie Wierchomla, chyba, że jedziesz na narty pierwszy raz. Tylko niestety w Wierchomli z sezonu na sezon jest coraz drożej (zwykła zupa 9 zł !). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 09:01 Jestem średnio zaawansowanym narciarzem i w Białce już byłam, bardzo mi się podobało ale może warto obejrzeć inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 11:45 To myślę, że w Wierchomli będzie Ci się bardziej podobało. Trasy bardziej urozmaicowe, utrzymanie stoków też na dobrym poziomie, a ludzi trochę mniej. Minus taki, że mało jest kwater blisko wyciągu (wyciąg jest na końcu doliny, jest bardzo ciasno) i praktycznie jest się skazanym na dojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 18:23 Polecam Wierchomlę, bardzo fajne trasy i dużo, dużo mniej ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skimen Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:25 Wszedłem na stronę Wierchomli, zobaczyłem "rozliczne trasy", zapoznałem się z ofertą hotelu 3*** - cena od 2300 zł. za osobę w terminie 14-21.02.br - i z ulgą wyszedłem. Na to mnie nie stać. Jadę do Włoch - taniej Dolomitisuperski + hotel z basenem. Jak ciężko kochać ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:16 Jak patrzysz na cenę hotelu Spa, to nie dziw się, że ceny są szokujące. W dolinie jest sporo prywatnych kwater po 35-50 zł za osobę. Ja też wybieram Włochy, gdzie za 4 os. apartament płacę niewiele więcej, a sumując ceny karnetów za 2 os. dorosłe i dwójkę dzieci cena za 5 dni w Wierchomli i w Dolomitach są porywnawalne (w Wierchomli nie ma absolutnie żadnych zniżek dla dzieci !) Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: wierchomla czy białka 23.02.09, 12:28 Właśnie wróciłam z Wierchomli, płaciliśmy 35 zł za osobę, pokój z łazienką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: wierchomla czy białka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:58 pytanie dotyczyło Wierchomla czy Białka A nie Włochy a może Austria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustlik Re: wierchomla czy białka IP: 81.219.151.* 20.12.09, 19:09 Wierchomla! urozmaicone stoki każdy wybierze coś dla siebie. Jeśli chodzi o jedzenie, to się nie dziwie że drogie, jak się je w restauracjach przy wyciągu (nie polecam). ceny za nocleg na pewno znajdzie się wiele w granicach 25-40 zł doba. Niestety karnety z roku na rok droższe. 4godz 50zł ;/ tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 21:54 Obydwa ośrodki są fajne,ale infrastruktura zdecydowanie na korzyść Białki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: wierchomla czy białka IP: *.chello.pl 05.01.10, 22:16 infrastruktura zdecydowanie na korzyść > Białki. Czyżby Białczanie w końcu odkryli taki wynalazek jak kawa z ekspresu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolski Re: wierchomla czy białka IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 22:37 Czy te urozmaicone stoki, to aż dwa, czy więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: wierchomla czy białka 06.01.10, 15:00 W Białce nie byłem ale Wierchomla to praktycznie jeden stok i to płaski jak deska. W rejonie Zakopanego to tylko Kasprowy i Harenda się liczą.Jednak najlepsze stoki są ciągle w Szczyrku i Korbielowie choć mają tylko orczyki. Tatrzańska łomnica na górze to prawdziwe wyzwanie zwłaszcza jak się zjedzie z czrnej trasy w bok. Odpowiedz Link Zgłoś