Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wierchomla czy białka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 08:33
    gdzie się wybrać na narty do Białki czy może lepiej do Wierchomli
    pomóżcie proszę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maciej Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 08:58
        Zdecydowanie Wierchomla, chyba, że jedziesz na narty pierwszy raz. Tylko
        niestety w Wierchomli z sezonu na sezon jest coraz drożej (zwykła zupa 9 zł !).
        • Gość: mira Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 09:01
          Jestem średnio zaawansowanym narciarzem i w Białce już byłam, bardzo
          mi się podobało ale może warto obejrzeć inne miejsce.
          • Gość: Maciej Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 11:45
            To myślę, że w Wierchomli będzie Ci się bardziej podobało. Trasy bardziej
            urozmaicowe, utrzymanie stoków też na dobrym poziomie, a ludzi trochę mniej.
            Minus taki, że mało jest kwater blisko wyciągu (wyciąg jest na końcu doliny,
            jest bardzo ciasno) i praktycznie jest się skazanym na dojazdy.
      • Gość: iza Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 18:23
        Polecam Wierchomlę, bardzo fajne trasy i dużo, dużo mniej ludzi
        • Gość: skimen Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:25
          Wszedłem na stronę Wierchomli, zobaczyłem "rozliczne trasy", zapoznałem się z
          ofertą hotelu 3*** - cena od 2300 zł. za osobę w terminie 14-21.02.br - i z ulgą
          wyszedłem. Na to mnie nie stać. Jadę do Włoch - taniej Dolomitisuperski + hotel
          z basenem. Jak ciężko kochać ten kraj.
          • Gość: Maciej Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:16
            Jak patrzysz na cenę hotelu Spa, to nie dziw się, że ceny są szokujące. W
            dolinie jest sporo prywatnych kwater po 35-50 zł za osobę.

Ja też wybieram Włochy, gdzie za 4 os. apartament płacę niewiele więcej, a
            sumując ceny karnetów za 2 os. dorosłe i dwójkę dzieci cena za 5 dni w
            Wierchomli i w Dolomitach są porywnawalne (w Wierchomli nie ma absolutnie
            żadnych zniżek dla dzieci !)
          • mniemanologia Re: wierchomla czy białka 23.02.09, 12:28
            Właśnie wróciłam z Wierchomli, płaciliśmy 35 zł za osobę, pokój z
            łazienką.
      • Gość: iza Re: wierchomla czy białka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 09:58
        pytanie dotyczyło
        Wierchomla czy Białka
        A nie Włochy a może Austria
        • Gość: gustlik Re: wierchomla czy białka IP: 81.219.151.* 20.12.09, 19:09
          Wierchomla! urozmaicone stoki każdy wybierze coś dla siebie. Jeśli chodzi o
          jedzenie, to się nie dziwie że drogie, jak się je w restauracjach przy wyciągu
          (nie polecam). ceny za nocleg na pewno znajdzie się wiele w granicach 25-40 zł
          doba. Niestety karnety z roku na rok droższe. 4godz 50zł ;/ tragedia.
          • Gość: abc Re: wierchomla czy białka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 21:54
            Obydwa ośrodki są fajne,ale infrastruktura zdecydowanie na korzyść
            Białki.
            • Gość: lelek Re: wierchomla czy białka IP: *.chello.pl 05.01.10, 22:16
              infrastruktura zdecydowanie na korzyść
              > Białki.

Czyżby Białczanie w końcu odkryli taki wynalazek jak kawa z ekspresu?
          • Gość: Karolski Re: wierchomla czy białka IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 22:37
            Czy te urozmaicone stoki, to aż dwa, czy więcej?
      • fredoo Re: wierchomla czy białka 06.01.10, 15:00
        W Białce nie byłem ale Wierchomla to praktycznie jeden stok i to
        płaski jak deska. W rejonie Zakopanego to tylko Kasprowy i Harenda
        się liczą.Jednak najlepsze stoki są ciągle w Szczyrku i Korbielowie
        choć mają tylko orczyki.
        Tatrzańska łomnica na górze to prawdziwe wyzwanie zwłaszcza jak się
        zjedzie z czrnej trasy w bok.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka