29.10.08, 18:44
Nikt nic nie mówi?
Ludziska ulokowały pieniądze na 6-8%, szczęśliwcy na 10% rocznie na lokatach,
a tu proszę, kilkanaście procent w jeden dzień na giełdzie.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: byczo 29.10.08, 19:38
      Na jeden dzień, dwa.
    • axel40 Re: byczo 29.10.08, 20:33
      Zaczną pisać jak będzie 2500 na WIG20 -kupujemy?
      A my wtedy sprzedamy.
      Tak jest zawsze i tym razem scenariusz sie znów powtórzy.
      • axel40 Re: byczo 29.10.08, 21:18
        Ale USrańce robią numery smileTaki zjazd w pół godziny?
        Porównajmy świece zaznaczone strzałkami.Jutro -10%
        https://img139.imageshack.us/img139/9039/screenhunter02oct292117ho2.jpg
        • mieux Re: byczo 29.10.08, 21:45
          To co jest narysowane przypomina mi "koreczki" (przystawki), a nie świece smile
          Dlatego stawiam jutro na kolejny wzrost (koreczki mogą tuczyć) smile
          • grzzal Re: byczo 30.10.08, 08:19
            nie tak wyglada koniec smile

ale nadzieje trzeba podsycic.
            • axel40 Re: byczo 31.10.08, 10:16
              Pisząc o poziomie 2500 nie miałem na myśli ,że teraz to osiągniemy,tylko ,że
              musi sporo upłynąć czasu we wzrostach kiedy drobni inwestorzy wrócą z powrotem
              do FA. I wtedy zacznie się ruch na forum.

> nie tak wyglada koniec smile

Spokojne wzrosty,brak panicznych reakcji na złe dane,a nawet ignorowanie
              ich.Tego na razie brakuje.
            • mieszko252 Re: byczo 31.10.08, 17:51
              Tzn. mam to tak rozumieć ,że jeszcze zaliczymy ostanie dno?Grzzalu? Hallo!
              • axel40 Zatrzymani w kanale 31.10.08, 21:52
                Pokonanie któregoś z poziomów pokaże kierunek.Czerwone linie to wsparcia i opory na najbliższe kilka sesji.
                https://img183.imageshack.us/img183/2796/screenhunter01oct312140yg2.jpg

Czy zatem jest byczo? Krótkoterminowo niewątpliwie indeks dużych spółek odrobił dużo ze spadków,natomiast spoglądając na segment małych i średnich spółek to specjalnie nie widać jakiejś euforii.W dodatku obroty pozostawiają trochę do życzenia.Warto również obserwować kurs USD/Zl. Wzrost wartości dolara nic dobrego nie wróży akcjom na GPW,tzn, awersja do EM ze strony inwestorów zagranicznych będzie istnieć nadal.

Bessa nie kończy się tak gwałtownymi zwyżkami cen akcji,to raczej ruch korekcyjny w trendzie spadkowym.
                Chętnie zapoznam się z waszymi ocenami obecnej sytuacji,bo sam targam się z różnymi pomysłami,ale chciwość opanowana(chwilowo smile
          • axel40 Re: byczo 01.11.08, 20:20
            > Dlatego stawiam jutro na kolejny wzrost (koreczki mogą tuczyć) smile

Prognoza trafiona,tylko często bywa,że koreczki(przystawki) sprawiają niestrawność.
            • redman32 Re: byczo 01.11.08, 20:30
              Moim zdaniem, nawet jeżeli w poniedziałek będzie zielony to pod koniec tygodnia
              chyba znowu wrócimy do spadków. Jeszcze sobie trochę pospadamy smile
            • mieux Re: byczo 01.11.08, 21:24
              >targam się z różnymi pomysłami,ale chciwość opanowana

Chciwość to jest cecha negatywna.
              Chęć dobrego ulokowania swoich oszczędności nie ma nic wspólnego z chciwością.
              Nawet Jezus w przepowiedni powiedział, że człowiek, który zakopał powierzone
              pieniądze i oddał tyle ile dostał źle postąpił. Pochwalił tego, który obracał
              pieniędzmi i miał największy zysk.
              A zatem bez kompleksów przy inwestowaniu.

>bywa,że koreczki(przystawki) sprawiają niestrawność.

Nam to nie grozi. Mamy tu wątek: kącik kulinarny smile
              • axel40 Re: byczo 01.11.08, 21:39
                Kierując się chciwością nigdy dobrze nie zainwestujesz,dlatego ta ludzka cecha
                jest tak niebezpieczna.
                • mieux Re: byczo 01.11.08, 21:56
                  Wiem, wiem, jesteś uparty ...
                  Powiem Ci jak działa chciwość, tylko z drugiej strony.
                  Bank wiele na mnie kosił i robiłby to dalej, tylko mu było mało. Jeszcze
                  wyskubał dychę za kartę. Ta dycha nic nie znaczyła wobec kwoty, którą ze mnie
                  wyciskał, jednak tak mnie rozzłościł, że następnego dnia zrezygnowałam z karty,
                  a w najbliższych miesiącach zrezygnuję z tego banku.
                  • axel40 Re: byczo 01.11.08, 22:04
                    Mnie wystarcza mbank.Bezpłatne przelewy i to wszystko.Prowadzenie i inne usługi
                    również(karta też).Poczta mieux smile
                    • mieux Re: byczo 02.11.08, 11:55
                      Z mbanku jestem szalenie zadowolona. Jeszcze lepiej jest, gdy usługi mbanku
                      połączy się z usługami innego, który ma odziały okienkowe.
                      Do zakupu akcji potrzebny jest kolejny bank, bo przez internet choć jest taniej,
                      to kupować nie potrafię...
                      Zdaje się, że nie tylko ja.
                      Kolejny bank był mi potrzebny do zakupu karty prepaid, kiedy chciałam kupować
                      przez internet za granicą.
                      mbank jest bezkonkurencyjny, lecz czy można przez niego kupować akcje? Fundusze
                      tak. Coś jeszcze?
                      Poczta, Axel smile
                  • axel40 Re: byczo 01.11.08, 22:06
                    Korzystając z takich banków chyba nie możesz obejść się bez pani z okienka.A to
                    kosztuje.Chyba z dyche miesięcznie smile
                    • redman32 Re: byczo 02.11.08, 14:07
                      Ja korzystam z MultiBanku i jestem zadowolony. Przelewy free, fundusze też i
                      rachunek maklerski (ponoć kiepski, nie używam)

Raz tylko na funduszach miałem wtopę, bo agent transferowy pomylił MultiBank
                      z... mBankiem smile myśleli, że to jest to samo i wysłali potwierdzenie nie tam
                      gdzie trzeba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka