Dodaj do ulubionych

Czy ORANGE nie lubi stałych klientów?

10.07.06, 22:08
Wydaje się że tak...
Najpierw fakty w telegr. skrócie:-):
- klientem śp. IDEI jestem od ponad 3. lat,
- po 2. latach przedłużyłem umowę z opcją "+ 50% darmowych minut" bez nowego tel.,
- średnia wysokość rachunku z ostatniego roku circa: 200-250PLN (bywały miesiące z ponad 500PLN),
- oczywiście rachunki płacone terminowo, przelewami.
Wydawałoby się, że dla koncernu jestem klientem porządanym. Bezproblemowy, wywiązuje się w umowy, zapewnia przyzwoite wpływy.
Oczywiście jest jeden haczyk. Przy podpisywaniu umowy decydowałem się na niski abonament początkowy - powód prosty - sam go ew.
podnosiłem do kwoty 100-200PLN miesięcznie gdy spodziewałem się częstych i długich rozmów.
I gdy w zeszłym tygodniu komórka "dokonała żywota" podreptałem do salonu po nową.
A oto co zaproponował mi przedstawiciel w salonie (zastrzegłem, że abonament ma być niski i sam go sobie podwyższę zgodnie ze
swoimi potrzebami):
- przy niskim abonamencie ok. 5% (sic!!) rabat na wybrany tel. (celowałem w jakiś ze średniej półki) i nie ma tu żadnego wpływu
fakt wysokości rachunków,
- odebranie(!) bonusowych '+50%' darmowych minut,
- umowa wyłącznie na 2 lata.
Krótko mówiąc: dostaje telefon niemal po cenie rynkowej, wiąże sobie ręce umową dwuletnią i na dodatek "w prezencie" odebrane
zostaną mi darmowe minuty!
Facetowi chyba też zrobiło się cokolwiek głupio bo na koniec zaproponował mi... abym osobiście zadzwonił na nr orange (z pamięci:
501400400) i spróbował negocjować korzystniejsze warunki. No cóż, nie powiedziałem, gdzie może wsadzić sobie ten nr - wydawało mi
się, że na negocjację udałem się właśnie do salonu.
Paranoja.
Nie wiem na czym polega obecna polityka operatora i czy jestem tak mało ważnym klientem, że mogą sobie pozwolić mnie stracić.
Jutro idę do Plusa i Ery. Zobaczymy jak mnie przyjmą...
Obserwuj wątek
    • Gość: epjasa Re: Czy ORANGE nie lubi stałych klientów? IP: *.aster.pl 12.07.06, 15:34
      JA mam podobne odczucia. Też potraktowano mnie gorzej niż klienta z ulicy. A jestem stałym abonentem od bodajże 98 r. (jeszcze NMT). Przez okres umowy nie korzystałam z wymian telefonu, ani z innych "uprzejmości". Teraz wiem jedno - brać wszystko co się należy, wykorzystać maksymalnie. Bo i tak nikt nie będzie premiował stałego abonenta.
      • jmtor1 Re: Czy ORANGE nie lubi stałych klientów? 20.07.06, 20:49
        Podobnie mamy w Plusie jakis koszmar, jesteśmy w podobnej sytuacji i
        zastanawiamy się po 7 latach nad zmianą operatora
    • kalinazkalinowa Re: Czy ORANGE nie lubi stałych klientów? 22.07.06, 09:32
      powiem CI, że miałam podobne wrażenia jak ty Orange ma w nosie stałych klientów
      mam u nich telefon chyba z 8 lat i zero atrakcyjnej oferty ze względu na to że
      jestem stałym klientem to niesprawiedliwe ;)
    • anula_a Re: Czy ORANGE nie lubi stałych klientów? 23.07.06, 11:11
      witam w klubie !!!
      już po raz piąty podpisuję umowę z ORANGE (wcześniej z ideą dwukrotnie na dwa
      lata - chodziło o aparat, a potem dwukrotnie tylko na rok, aparaty telef.
      kupuję na allegro)
      pan z infolinii z rozbrajającą szczeroscią poinformował mnie, że po prostu nie
      maja dla mnie juz żadnej korzystniejszej oferty jak tylko 50 minut bezpłatnych
      do sieci orange i na stacjonarne i dodatkowo 100 smsów do sieci orange,
      ostanio miałam 120 minut bezpłatnych, ale z tej oferty można skorzystać tylko
      raz będąc ich abonentem,
      wydaje mi się, że przy długim stażu, regularnym płaceniu płaceniu rachunków -
      należałoby pomyśleć o jakichs bonusach dla stałych klientów,
      • azaheca Re: Czy ORANGE nie lubi stałych klientów? 23.07.06, 13:00
        wszyscy operatorzy kochają wyłącznie n o w y c h klientów,smutne to ale
        prawdziwe
    • zona_jarka Re: Czy ORANGE nie lubi stałych klientów? 17.08.06, 09:37
      100% racji, też tkwię w tym Orange (przedtem Idea) i nie wiem po co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka