Dodaj do ulubionych

Telefon stacjonarny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 23:11
Myślę nad zmianą operatora tel. stacjonarnego , obecnie jestem w TP . Nie znam
powiem szczerze żadnych innych. Czy w ogóle jest sens zmieniać operatora, czy
Ci, którzy zmienili są zadowoleni? Czy może lepiej zostawić jak jest?
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Telefon stacjonarny 06.08.09, 23:23
      Najlepiej zachować tylko internet, a telefon stacjonarny podłączyć przez bramkę
      VOIP korzystając z usług któregoś z licznych operatorów tego typu połączeń. To
      olbrzymia oszczędność. Bez abonamentu, rozmowy z Polską, Niemcami, USA po 5-7 gr
      za minutę itd.
      • Gość: laska Re: Telefon stacjonarny IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 07:14
        No tak, ale w sumie taka oferta 3 w 1 (z tv, telefonem i netem) i tak mnie
        wyjdzie taniej, niż teraz płacę za tv i net. Trzeba poszukać jakiejś dobrej
        promocji, bo niedługo mi się umowa z TP kończy, a nie chce się z nimi dalej bujać.
        • Gość: matka Re: Telefon stacjonarny IP: 212.122.223.* 07.08.09, 07:48
          Ja też chciałabym mieć teraz taki pakiet 3w1. Przeprowadziłam się z całą rodziną do nowego mieszkania i na razie nie mamy tu ani internetu ani telefonu, a w telewizji tylko 5 podstawowych kanałów. Na starym mieszkaniu mieliśmy telefon z TP, ale wszyscy mi mówili, że teraz są o wiele tańsze oferty innych firm. U nas, rozmowy przez internet nie wchodzą w grę, bo ja i mąż się na tym nie znamy, jedynie dzieciaki. Jakie są takie duże ogólnopolskie firmy zajmujące się takimi usługami?
          • jan-w Re: Telefon stacjonarny 07.08.09, 09:17
            Jak wyżej. Na niczym się nie trzeba znać. www.tlenofon.pl/otlenofonie.php
        • jan-w Re: Telefon stacjonarny 07.08.09, 09:15
          Nieprawda. Nie daj się oszukać reklamom. Płacąc dużo za telefon + tv + internet, zapłacisz znacznie więcej niż płacąc symbolicznie za telefon + osobno tv i internet. Porównaj sobie opłaty np za VOIP w tlenofon.pl i bardzo wysokie w Telekompromitacji. Potem policz, a sama się przekonasz gdzie jest taniej. Telekomuna jest nadal monopolistą w wielu miejscach, więc nie stara się być tania.
          Za co np płacisz haracz - abonament ok 40 zł/mies? Telofonie VOIP tego nie mają. Porównaj np ten cennik: www.tlenofon.pl/cennik.php z cennikiem TP i policz co ci się bardziej opłaca.
          • Gość: danusia Re: Telefon stacjonarny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 09:40
            To, że Tepsa jest monopolistą to wiadomo, ale mi jednak też się wydaje, że
            pakiety bardziej się opłacają. Połowa znajomych mi mówi żebym zmieniała
            operatora, więc myślę, że zmienię. Teraz kwestia co tu wybrać? I raczej już
            wszystko bym chciała mieć i tel i tv i internet.
            • jan-w Re: Telefon stacjonarny 15.08.09, 13:23
              Jeżeli nie chcesz wyrzucać pieniędzy w błoto, policz sama co ci się bardziej
              opłaca. Pakiety czasami bardziej się opłacają niż branie u tego samego
              operatora 3 usług osobno. Ale jeżeli masz w TPSA zapłacić np 100+200 zł albo w
              TPSA 110 + u innego operatora 80 zł to co się bardziej opłaca? Pakiety z całą
              pewnością opłacają się operatorowi. Jesteś do niego całkowicie przywiązana na
              lata i spokojnie może podnosić ci ceny.
              • Gość: matka Re: Telefon stacjonarny IP: 212.122.223.* 30.08.09, 21:15
                Ja mimo wszystko zdecyduje się na pakiet, bo i tak trzeba brać od kogoś telewizję i internet prócz tego telefonu. Koleżanka mi poleca Vectrę, bo podobno mają wejść z jakąś nową ofertą do Warszawy. Dzieciaki też by to chciały. Pokazały mi jakieś pakiety i nie wychodzi to najdrożej. Już można zwariować z nudy z tymi 5 kanałami w telewizji...
                • Gość: donatello Re: Telefon stacjonarny IP: *.chello.pl 30.08.09, 22:18
                  Wiesz różnie to bywa z takimi alternatywnymi operatorami. Ja miałem kiedyś tele2
                  i do dziś żałuje:) A jak kształtują się ceny za połączenia w sieciach kablowych,
                  wie ktoś może?
                • jan-w Kaczucha, matka, i tak dalej... 30.08.09, 22:27
                  Bardzo musisz lubić tę vectrę, jeżeli na tylu forach, pod tyloma nickami do niej
                  ciągle zachęcasz.
                  Wygląda na to że kontrola jakości w vectrze nie funkcjonuje i płacą nawet
                  najprymitywniejszym spamerom za reklamę na forach ;-)
                  Czy z jakością programu jest tam podobnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka