Gość: agga Re: WYLICZANKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:59 ene due rabe chińczyk połknął zabę,a żaba chińczyka co z tego wynika,jabłko ,gruszka czy pietruszka? Jabłko-berbabko,ber picipici papko,berbi,ber ba,ber picipici pa. Gruszka-berbuszka,ber picipicipuszka...(jw:) Pietruszka-berbuszka...(jw:) Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: WYLICZANKI !!! 04.08.04, 21:53 Raz, dwa, trzy, cztery Maszerują oficery A za nimi kurdupelki Powpadały do butelki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majteczki Re: WYLICZANKI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:27 Ze dwa lata temu zauroczyła mnie siostrzenica taka wyliczanka: Korona korona złoty krzyż Powiedz panno gdzie Ty śpisz Pięta w górze na figurze Tam gdzie rosną złote róże On -Ona Mąż-Żona Cygan- Cyganka Iwan-Iwanka IKS hihi bardzo mi się podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopik Re: WYLICZANKI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:03 az nie wierze ze to tej pory nie pojawila sie klasyczna (dla mnie) wyliczanka, moja pierwsza chyba. jak sie dobrze zastanowic, to mocno pojachana jest:) ententoli brzuch mnie boli a od czego od fasoli bo fasola byla twarda i wleciala mi do gardla a z gardelka do pudelka (?) urodzila sie perelka (??) a z perelki wyszedl DZIAD (!??) i posolil caly SWIAT!! Odpowiedz Link Zgłoś
deser_t Re: WYLICZANKI !!! 13.08.04, 22:44 Wyliczanka edukacyjna (z morałem) ;-) "Pani zo zo zo Pani sia sia sia Pani zo, pani sia Pani Zosia męża ma. A ten mąż mąż mąż Pije wciąż, wciąż, wciąż Trochę wina, trochę wódki A od tego rozum krótki" I piosneczka (co my mieliśmy z tym alkoholem?!) "Był sobie raz Felek co chodził bez szelek czterdzieści butelek w kieszeni miał. Przychodzi niedziela pijany jak bela a Fela go w papę - "Oddawaj wypłatę!" Wypłata przepita a Fela zabita a Felek w więzieniu opala się w cieniu. Trzy szczury w rosole trzy szczury w rosole a ja je posolę i smacznie zjem: mniam! mniam!" (i tu następuje przesadne głaskanie się po brzuchu) :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
katineczka Re: WYLICZANKI !!! 15.08.04, 00:13 deser_t napisała: > Wyliczanka edukacyjna (z morałem) ;-) > > "Pani zo zo zo > Pani sia sia sia > Pani zo, pani sia > Pani Zosia męża ma. > A ten mąż mąż mąż > Pije wciąż, wciąż, wciąż > Trochę wina, trochę wódki > A od tego rozum krótki" cd: przepił dom dom dom przepił wóz wóz wóż a do tego nie urusł ijeszcze były takie gry w "łapki", że się tak klaskało, pamiętam m.in: si si smerfiątka i mapeciątka i mapeciątka i papa smerf albo: o mone mone mone makarone cziku daj cziku daj daj daj cziku da o lepe lepe lepe indens klepe indens haus indens haus haus haus indens haus (to było cos takiego ze się trzymało kciuk innej osoby a ona miała zacisniętą pięść i się z rąk taką wieze robiło) i: kosi kosi łapci pojedziemy do babci a od babci do dziadka a tam będzie ...(imię osoby) pozdrowionka!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka Re: WYLICZANKI !!! IP: *.cust.tele2.it 15.08.04, 12:33 a u mnie to bylo oo mone mone mone makarone cziku daj cziku daj daj daj cziku da o lepe lepe lepe W MORDE KLEPE. hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryka Re: WYLICZANKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 17:29 bum wpadła bomba do piwnicy napisała na tablicy sos wściekły pies przyszła gumka i zmazała i od nowa napisała sos wściekły pies przyszedł ołówek i zmazał i od nowa napisał sos wsciekły pies Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_211 nie wyliczanka ale piosenka z dzieciństwa 16.08.04, 17:48 Był sobie raz Felek, co chodził bez szelek Czterdzieści butelek w kieszeni miał Nadeszła niedziela - pijany jak bela A Fela mu w papę - oddawaj wypłatę Wypłata przepita - kobita zabita A Felek w więzieniu - opala się w cieniu I śpieeewa tak: -trzy szczury w rosole, a ja je osole i zjem mniam mniam buchachacha to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_211 Re: nie wyliczanka ale piosenka z dzieciństwa 16.08.04, 17:51 ooo przepraszam nie przeczytałam wątku wyżej bo już ktoś dodal tą samą pioseneczkę :) a myślałam że śpiewało się ją tylko u mnie O pani Zosi też zanałam, a jak! Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_211 Re: WYLICZANKI !!! 16.08.04, 17:54 no to w łapki znam taką - ąse madąse floore oma'de oma'de o madeo deo riki tiki deo deo riki tiki łan - tu - frii (oryginalna wymowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanga_W_Nos Sisi maj bejbi IP: *.aster.pl 12.09.04, 22:16 katineczka napisała: > ijeszcze były takie gry w "łapki", że się tak klaskało, pamiętam m.in: > si si smerfiątka > i mapeciątka > i mapeciątka > i papa smerf Te smerfiątka to mi się kojarzą z: Sisi maj bejbi Aj łont tu sejbi Aj łont tu sejbi Aj łont tu si! [Cicho, tak to się śpiewało, mniejsza o to co to ma w ogóle znaczyć...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: WYLICZANKI !!! IP: *.sycomp.pl / *.crowley.pl 17.08.04, 00:08 Ja pamiętam takie coś: Wojtuś pedał majtki sprzedał, kupił nowe papierowe, papierowe nic nie warte ledwo pierdnął już podarte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzamena Re: WYLICZANKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:19 Siedzi misiu na kanapie pazurkami w dupie drapie co wydrapie to zajada bo to smaczna czekolada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzamena Re: WYLICZANKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:32 u nas na osiedlu jak sie urodzil filip to popularna stala sie rymowanka siedziala na sosnie plakala zalosnie filipie filipie podrap mnie po cipie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OGI Re: WYLICZANKI !!! IP: 62.233.164.* 12.09.04, 07:51 Aktualna poawarii w Czarnobylu Dylu, dylu na badylu Pi..nęło w Czarnobylu Raz, dwa, trzy Promieniujesz własnie TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: WYLICZANKI !!! IP: *.net.pl / *.net.pl 14.09.04, 17:22 ek fen benk balon pekl a zbalona wyszla wrona bardzo madra i uczona i-le-mia-la lat? (i podawalo sie lczbe) Odpowiedz Link Zgłoś