sweet.joan 22.02.07, 18:37 www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3925184.html?as=1&ias=3&startsz=x Załamałam się, jak to przeczytałam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anik801 Re: Polski rak 22.02.07, 18:57 Temat raka jest mi bardzo bliski(ze względu na mojego tatę).W pierwszym szpitalu raka w ogóle nie brali pod uwagę.Wypisali go.I tak chodził sobie z rakiem 3 miesiące(czyli 3miesiące straty,bez rozpoczęcia leczenia).W drugim szpitalu leżał kolejny miesiąc(bez rozpoznania).W trzecim zanim postawili diagnozę(a raczej nie oni tylko instytut z Wiednia)minął kolejny miesiąc.Tak więc mój tata stracił w sumie ponad pięć miesięcy(zanim zaczęli go naświetlać minęły kolejne 3tyg.).Wiem,że ma raka,którego nie da się wyleczyć,ale nikt nie wie co byłoby gdyby rozpoczął leczenie od razu?Ma bardzo silny organizm.Lekarze mówili,że nie dożyje do świąt,a ona nadal żyje i jest przytomny(rozpoznaje nas). Uważam,że gdyby postawili wcześniej diagnozę mógłby żyć dłużej. Odpowiedz Link
bj32 Re: Polski rak 22.02.07, 18:59 Zgroza. Też uważam, że NFZ powinien zmienić nazwę. Ale żeby było dokładniej, to nie skrótowo *rak*, tylko *nowotwór biurokratyczny złośliwy* (byłoby NBZ) Odpowiedz Link