Dodaj do ulubionych

Pytanie o lot na Teneryfę

08.12.09, 12:29
Witam. Wykupiłam wycieczkę na Teneryfę z Itaki. Lecimy 09.07.2010.2+2. Bedzie
to nasza pierwsza taka wyprawa i perwszy lot w życiu. Przeglądam rózne strony
i nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie ile trwa lot. Znalazłam spore
różnice: od 4 do 7 godzin. Kto leciał i może mi odpowiedzieć na to pytanie. I
jeszcze pytanie odnośnie miejsc w samolocie. Czy miejsca są numerowane czy kto
pierwszy ten lepszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: mich Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 12:57
      6 godz jeśli bezpośrednio. Jeśli w niedzielę to charterem LOTu Boening 767
      bardzo wygodny.
      • Gość: evulevu Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 14:06
        A nie możesz zapytać w biurze Itaki? Telefonicznie udzielą ci
        wzsystkich informacji.
    • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 08.12.09, 15:02
      Dziękuję za odpowiedzi. Właśnie sie dowiedziałam w Itace. Lot trwa 5 godzin,
      miejsca będą numerowane, przydzielane na odprawie.
      • Gość: maria.m Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 23:19
        Dziwne?....a ja leciałam 5 i pół godziny.
        • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 09.12.09, 08:43
          A gdzie leciałaś? Może na południe wyspy? JA pytałam sie w Itace o lot na
          Teneryfę a nie sprecyzowałam w jaki rejon. Lot na północ może zajmuje 5 godzin.
          A jeśli można spytać to gdzie byłaś i jakie wrażenia?
          • Gość: maria.m Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 21:12
            Oczywiście ,że na południe! Z tego co się orientuję,to wszystkie loty
            turystyczne są kierowane na Tenerife SUR,więc nie ma innej opcji.............a
            właściwie dokąd się wybierasz? ...ale jeśli z Itaką to na pewno na Tenerife
            Sur.Byłam w Playa Paraiso, w wielkim skrócie-Teneryfa jest cudowna, ma wiele do
            zwiedzania, warto wziąć samochód przynajmniej na tydzień.Koniecznie trzeba
            zobaczyć TEIDE, najlepiej wspiąć się na sam szczyt!-niesamowite wrażenia!
            • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 09.12.09, 21:49
              Lecimy do Playa de la Arena, hotel Barcelo Varadero. Na jakie lotnisko to już
              niestety nie pamiętam. Wiem tylko, że jest oddalone o 45 km. Chcielibyśmy
              oczywiście wejść na teide oraz odwiedzić oceanarium. A jaki jest koszt
              wypożyczenia samochodu?
              • Gość: maria.m Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:25
                Niski,ale to oczywiście zależy na ile dni -im dłużej ,tym taniej, no i jakie
                auto chcesz.
                Mogę ci polecić sprawdzoną wypożyczalnię
                www.tenerife-hire-a-car.com/car_hire/paso_ofic.html
                tam sprawdzisz ceny.
                • Gość: evulevu Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 08:45
                  Cena zależy od ilości dni i oczywiście marki. Wypożyczalni jest
                  pełno. Cena z ubezpieczeniem dwadzieścia kilka E/ dzień.
              • Gość: Anetka Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 91.189.25.* 11.12.09, 14:57
                Lot trwa 5,5 godz.My w sierpniu lecieliśmy z Itaką liniami Travel
                Service. Byliśmy w tym samych hotelu co Wy wybraliście.:)
                • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 11.12.09, 17:21
                  Anetka, mozesz napisać coś więcej? Jakie wrażenia, jak hotel?
                  • Gość: Anetka Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 91.189.25.* 11.12.09, 22:24
                    Wątek hotelu Barcelo Varadero był na tym forum poruszany
                    wielokrotnie.Pokoje a tak naprawdę apartamenty są dość duże.Składają
                    się z sypialni i pokoju dziennego z aneksem kuchennym, który tak
                    naprawdę dla nas był zbędny. My mieliśmy pokój na drugim piętrze z
                    widokiem na ocean.Cudowny wschód i zachód słońca.
                    My mieliśmy pakiet All Inclusive, więc nie do przejedzenia. Drinki
                    robi się samemu, ale również można poprosić barmana.
                    Animacje raczej takie sobie.Wielki plus dla pani rezydentki Itaki,
                    naprawdę kompetentna, w wielu sprawach pomogła, doradziła.
                    Dla mnie jeszcze dużym minusem była kiepsko działająca klimatyzacja
                    w recepcji,ale również w jadalni,ale w tych pomieszczeniach nie
                    przebywa się ,az tak długo.
                    Koniecznie musiecie zaliczyć wulkan Pico del Teide. Wrażenia
                    niesamowite.Aha, aby wejść na sam szczyt potrzebne jest pozwolenie,
                    pamiętajcie o tym.
                    Jakbyś miała jeszcze jakieś pyt.służę pomocą:)

• ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 12.12.09, 14:22
                      Dziękuję za odpowiedź. Każda wskazówka jest cenna. MAm jeszcze pytanie o lot.
                      Czy w czasie lotu będzie posiłek? I o której mieliście lot? Czy to prawda, że
                      wszystkie loty są w nocy?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Anetka Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 91.189.25.* 12.12.09, 15:29
                        Lot na Teneryfę mieliśmy o godz 12 w dzień z Warszawy, wylot z
                        Teneryfy był niestety w nocy.Sprawdz na dokumentach rezerwacji, tam
                        jest napisane o ktorej macie wylot w jedną i drugą stronę .Nie ma
                        posiłku w samolocie, można kupić kanapki,napoje i inne rzeczy, ale
                        niestety to kosztuje np. kanapka ok 3 euro,cola 2 euro.
                        pozdrawiam
                        • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 14.12.09, 08:44
                          Dziękuję za odpowiedzi. Na umowie nie mamy jeszcze godzin lotów. Za wcześnie.
                          Około 2 miesiące przed zostaniemy poinformowani. A hotel wrzuciłam w
                          przeglądarkę, rzeczywiście jest dużo opinii.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Tomasz Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 188.33.222.* 26.12.09, 16:21
                            Lot z Polski na lotnisko Tenefife Sur trwa ok. 5 godzin. Powrotny jest o ok. pół godziny krótszy z racji, że lecąc tam samoloty okrążają wyspę podchodząc do lądowania.
                            • Gość: Ada Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.09, 15:07
                              Mój lot na Teneryfę trwał 5 i pół godziny, droga powrotna niecałe 5,
                              ale nie dlatego, że samolot podchodząc do lądowania okrążał wyspę,
                              ale z powodu innej trasy. Śledziłam dokładnie trasę tam i z powrotem
                              na monitorku.
                          • bozennnka63 Re: Pytanie o lot na Teneryfę 28.05.10, 15:05
                            Mam pytanie czy wiesz coś moze o tym hotelu lub o tym locie np: z
                            jakich lini lotniczych bo ja też lecę na teneryfę tego samego dnia i
                            do tego samego hotelu czekam na odpowidz z góry dziękuje.
                            • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 28.05.10, 15:19
                              Czy to pytanie było do mnie?
                              O hotelu to wiem tylko tyle ile poczytam. Na ogół opinie są dobre więc myslę, ze
                              będzie ok.
                              A co do lotu to będzie liniami Eurocypria o godz. 9 z Warszawy.
                              W jakim składzie lecicie i skąd?
                              • Gość: bozennnka63 Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 29.05.10, 18:31
                                Ja lecę z Katowic o 4:50 z mężem i córkami 11 lat i 18 lat .A ty w
                                jakim składzie ?
                                • ty-i-ja-razy-dwa Re: Pytanie o lot na Teneryfę 29.05.10, 19:27
                                  Szkoda, że z Katowic. Myślałam, że się poznamy na lotnisku :)
                                  Ja lecę z mężem i dwoma synami (3 i 9 lat)
                                  • Gość: Bozennnka63 Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 29.05.10, 19:46
                                    Jakby co to pszepraszam ale piszę w imieniu mamy ja nazywam sie
                                    sandra 11 lat.
                                    • Gość: bozennnka63 Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 29.05.10, 20:18
                                      Jakbyś miała jakieś pytania to pisz smiało
                                      • Gość: gość Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 83.238.98.* 31.05.10, 11:41
                                        Witam,

ja również lecę do tego hotelu tyle, że we wrześniu.
                                        Proszę o relacje z podróży oraz samego pobytu. Lecę z 2 letnim dzieckiem i
                                        zastanawiam się czy to trafny wybór.Jak plaża z czarny piaskiem, czy jest
                                        wietrznie, jak hotel. A przede wszystkim chciałabym się dobrze przygotować do
                                        tego wyjazdu (rezerwacja auta itp)
              • Gość: monika Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.huxnet.pl 30.05.10, 22:13
                witam
                my lecielismy z Itaka na Teneryfe w czerwcu 2009 hotel Barcelo
                varadero lot 5 godz bez cateringu. transfer z lotniska do hotelu ok
                1 h- wszystko szlo bardzo sprawnie. Hotel z czystym sumieniem moge
                polecic (bylismy z 1,5 rocznym dzieckiem ). samochod wypozyczalismy
                na 3 dni -citroen c3 koszt razem z paliwem ok 100 Euro w
                wypozyczalni moreno bezposrednio przy hotelu.Teneryfa jest cudownym
                miejscem i chetnie tam wrocimy
                • Gość: Bozennnka63 Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.chello.pl 31.05.10, 14:38
                  a ty Gość lecisz z jakiego miasta ?
                  • Gość: Wiola Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 83.238.98.* 08.06.10, 14:39
                    Ja, Gość, lecę z Warszawy :)
                • Gość: Wiola Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: 83.238.98.* 08.06.10, 14:43
                  Monika,

możesz mi przesłać więcej praktycznych informacji, tzn. jak z jedzeniem dla
                  dziecka (mój będzie miał 2 latka (bez miesiąca) i nie wiem czy takie jedzenie
                  będzie przyswajalne dla malucha, koleżanka mnie straszy żeby brać słoiczki, ale
                  chyba przesadza:)
                  Czy do plaży jest faktycznie blisko i czy woda ciepła, jak piasek, czy nie ma
                  problemu np. z zakupem nocnika itd.
                  Gdybyś wolała to możesz napisać na maila:
                  wiolinka-w1@wp.pl
          • Gość: turysta Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 13:11
            5 godz. leci się do Maroka, 5 i pół na Fuerteventurę
        • Gość: bolek Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.devs.futuro.pl 13.07.13, 06:53
          bo korki były!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Gość Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 11:41
      Ja leciałam około 6 godzin . ; ]
    • holidayservice Re: Pytanie o lot na Teneryfę 20.01.11, 18:19
      Jeżeli ktoś ma podobne zapytanie to proszę o numer lotu, trasę i datę przelotu, a sprawdzimy.
    • Gość: wojadżer Re: Pytanie o lot na Teneryfę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 20:36
      Ciekawa sprawa może coś będzie na www.wszystkoopodrozach-marcel.blogspot.com Wojadżer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka