Dodaj do ulubionych

loro park - plan dnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.11, 15:11
witam, wiem że było to pewnie poruszane już nie raz, ale chciałam bym się dowiedzieć ile czasu potrzeba na zobaczenie loro parku?? chodzi mi o takie swobodne zwiedzanie, nie na szybkiego. Mam hotel w Pueerto Santiago i chciałem z samego rana wyruszyć do loro, zwiedzić jeszcze po drodze tarasy wodne w Garacicho, a spowrotem wrócić przez santa cruz do adeje i do hotelu, czy to dobry plan??? to praktycznie objechanie całej wyspy, czy dam rade??co polecacie do zobaczenia na tej trasie??? ewentualnie co połączylibyscie ze zwiedzaniem loroparku??
i jeszcze kilka pytań na temat loroparku:
Czy tam są tylko pokazy zwierząt czy też jakieś baseny do kąpania się ??
Czy są jakieś schowki żeby schować swoje rzeczy czy wszystko musimy nosić ze soba??
I czy mozna wnosić w plecaku/torbie jakieś swoje jedzenie lub alkohol?????
Obserwuj wątek
    • gosiek_72 Re: loro park - plan dnia 26.04.11, 17:24
      Witam, my w Loro Parku byliśmy całe 5 godzin i to wystarczyło żeby wszystko obejrzeć. Przy wejściu otrzymuje się plan z rozpisanymi godzinami pokazów (z reguły pokaz trwa ok. 20 minut) i swobodnie po zakończeniu jednego występu można przejść na następny (mi się najbardziej podobał pokaz lwów morskich). Wg mnie ciężko będzie połączyć zwiedzanie Loro i Santa Cruz w jednym dniu- bez biegania, na spokojnie jest to nie do wykonania. A teraz odpowiedzi na pytania: w Loro nie ma basenów do kąpania się, schowków też żadnych nie widziałam, po prostu bierzesz ze sobą co potrzebujesz i z tym wszędzie chodzisz. Nie wiem jak z alkoholem bo my nie braliśmy ze sobą (i nie wiedziałam tam nikogo pijącego alkohol) ale jedzenie spokojnie można swoje wnosić- my np. mieliśmy batoniki i nie było problemu. Są niby tam jakieś restauracje, ale nie korzystaliśmy. Warto zabrać tam ze sobą jakąś bluzę bo pogoda jest zmienna- rano było nawet ciepło a po południu zrobiło się zimno i zaczęło całkiem mocno padać
    • Gość: milka Re: loro park - plan dnia IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 19:25
      My spędziliśmy 6 i pół godziny, zwiedzanie na spokojnie, ale pilnowaliśmy wszystkich godzin pokazów i zadnego nie ominęliśmy. Było to w marcu tego roku. Jedzenie można jak najbardziej brać swoje, dużo osób (również hiszpańskich rodzin) wyciagało kanapki, sałatki itp. Jedynie nie można spożywać tego w obecności zwierząt, np. na pokazie orek :)\
      Co do przechowalni, niczego takiego nie zauważyłam.
      My mieszkaliśmy w Puerto de la Cruz, wiec bez bagaży i za free dojechaliśmy kolejką spod Lago Martianez.
      • Gość: milka Re: loro park - plan dnia IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 19:28
        aha, basenów do kapania nie ma i powiem szczerze, ze po 6.5h bylismy zrąbani tym chodzeniem (dwoje dorosłych). Nie miałabym siły nawet myśleć o innych atrakcjach tego dnia. Polecam pokaz orek - sa cudne!
    • milosh247 Re: loro park - plan dnia 26.04.11, 22:11
      Mi na Loro Parque zeszło się z 6 godzin ale zdecydowanie było warto.
      Jeśli chodzi o pokazy zwierząt to są: delfiny, papugi, lwy morskie i orki - zdecydowanie polecam obejrzenie wszystkich - na ich stronie powinny być rozpiski godzinowe.
      Poza tym zdectydowanie warto w Loro wstąpić jeszcze do pigwiniarni - świetne wrażenie
    • ruta.dl Re: loro park - plan dnia 26.04.11, 22:51
      zalezy czy jada dorosli czy z dziecmi.
      jak z dziecmi - plan do bani. Trzeba liczyc tylko trase Puerto - Loro Park. Bo tam jest co zobaczyc, gdzie zjesc, super plac zabaw. Nie ma sensu leciec z wywieszonym jezorem.
      Jesli tylko dorosli to 5-6 godzin powinno wystarczyc.
    • Gość: xyz Re: loro park - plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 11:52
      jesli z dziećmi to tylko loro np moje dwa razy chciały zobaczyc orki
      • Gość: ola Re: loro park - plan dnia IP: 195.117.208.* 28.04.11, 20:16
        a jaka jest cena za osobe dorosłą i dziecko z biura podróży ?
        • Gość: mimi Re: loro park - plan dnia IP: *.uznam.net.pl 28.04.11, 23:50
          Byliśmy w marcu w Loro Parku-oprócz tego co zostało juz napisane-ceny posiłków i napojów bardzo wysokie i co ważne-po godz.16 oprócz zapiekanych tostów ( w cenie ok 4 euro za sztukę) nic na ciepło nie mozna zjeść, wszystko pozamykane:( Planując wycieczkę-obiad musi być zjedzony najpóźniej do 15, chyba,ze teraz cos się zmieniło.Pozdrawiam Mimi
          • Gość: gosc Re: loro park - plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 15:56
            a można wnieść ze soba, w plecaku lub torbie jakieś własne jedzenie/alkohol???
            • Gość: gosc Re: loro park - plan dnia IP: *.acn.waw.pl 04.05.11, 17:40
              Ja pierdzielę, człowieku, czy wszędzie musisz targać ze sobą alkohol?
              Nie wytrzymasz kilku godzin bez browara?
              Fajne wakcje - nie ma co.
              • Gość: edmi Re: loro park - plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 09:58
                proszę o nieumoralnianie tylko odpowiadanie na pytania.
                każdy spędza wakacje jak chce.
                czy można wnieść ze sobą jakies jedzenia lub picie, czy sprawdzają torby przed wejściem???
                • Gość: mimi Re: loro park - plan dnia IP: *.uznam.net.pl 05.05.11, 10:28
                  Nie ma żadnych kontroli.
                  • Gość: gosc Re: loro park - plan dnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 11:29
                    a co można zwiedzić po drodze jadąc z Barcelo Santiago do loro i wracając spowrotem.
                    Mam już wyznaczone Garachico, Icod De Vienos, LOgo Martianez, La Oratava, co jeszcze jest ciekawego po drodze do zobaczenia???
                    jak polecacie wracać, może przez Santa Cruz??? LUb przez Teide????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka