sanpja
28.04.11, 11:08
Witam Was cieplutko.
Marzy mi się wyjazd na Wyspy Kanaryjskie w zimie i chciałabym zadać Wam kilka pytań bo jestem kompletnie zielona.
Zawsze korzystałam z wyjazdów zorganizowanych ale widzę, że w biurach podróży wychodzi to bardzo drogo, chyba że trafię zimą na jakieś last minute ale pewnie będzie ciężko.
We wrześniu urodzi nam się dziecko i tak jak będzie miało około 3 m-ce chcielibyśmy wyjechać na wakacje. Czyli najwcześniej końcem listopada najpóźniej końcem marca wyjazd wchodzi w grę.
1. Czy moglibyście nam polecić jaki miesiąc będzie odpowiedni, tak żeby nie było strasznych upałów ale żebyśmy też nie zmarzli?
2. Czy moglibyście mi polecić, na którą wyspę pojechać najlepiej ( mamy jeszcze 2 dzieci 7 i 14 lat), bardzo chciałabym plażę z piaskiem z łagodnym zejściem do morza, żeby też ceny nie były z kosmosu.
3. Czy plaże są zagospodarowane, z leżakami parasolami itp... Ile trzeba zapłacić za plażowanie? Czy na plażach są jakieś atrakcje dla dzieci i młodzieży, żeby ta 14-stka mi się bardzo nie wynudziła.
4. Czy możecie polecić gdzie znaleźć hotel lub pensjonat cokolwiek najlepiej z wyżywieniem - mile widziane All Inclusiv - ale nie koniecznie. Chodzi o to że nie wiem jak tam wygląda cenowo a moje dzieci to prawdziwe smoki w pochłanianiu napojów, lodów itp...
Chociaż ideałem byłoby też mieszkanie u jakiegoś gospodarza, który zapewni chociaż śniadania i obiadokolacje.
5. Jak można dostać się na taką wyspę, możecie mi polecić, którymi liniami latacie , gdzie przesiadki itd...
6. Czy możecie mi polecić gdzie można rozglądać się za jakimiś noclegami? Czy ogólnie wyżywienie w knajpkach jest drogie gdyby nie udało nam się znaleźć noclegów z wyżywieniem?
Mam nadzieję że nie mam wymagań które można spełnić tylko w Erze? I możecie mi trochę pomóc?
pozdrawiam