Dodaj do ulubionych

IFA Altamarena

IP: *.ostrowmaz.mm.pl 24.05.12, 23:28
Czy ktoś był w tym sezonie w IFA Altamarena? Wybieramy się 15 lipca z TUI. Będę wdzięczna za wszelkie informacje i opinie na temat hotelu i Morro Jable.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: IFA Altamarena IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 11:09
      Hotel widziałam z zewnątrz-fajnie położony,plaże w pobliżu przepiękne!,blisko promenada,sklepy.Morro Jable-kawiarenki nad morzem,sklepiki,dalej jest port ale tam nie dotarłam -widziałam go z daleka,mnie się tam podobało,ale najgorszy był tam upał bo Jandia to same południe!
      • Gość: Joanna Re: IFA Altamarena IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 11:12
        Zapomniałam napisać że IFA to dobra sieć hotelowa na kanarach.Mogę podesłać fotki z okolicy na maila Asia
        • Gość: elarz Re: IFA Altamarena IP: *.ostrowmaz.mm.pl 25.05.12, 22:08
          Dzięki i proszę o jeszcze na temat samego hotelu. Hotel wybraliśmy sugerując się właśnie położeniem (plaża i odległość od niej, miejscowość) i dobrymi opiniami na holidaychecku. Z tego co mi wiadomo TUI, NN nie miały tego hotelu w minionych sezonach. Opinie do tej pory głównie od niemieckich turystów ale interesują mnie te od naszych rodaków (obiektywne). Sieć IFA rzeczywiście niezła (sprawdziłam na GC). Jeszcze jedno pytanko: jakie są ceny perfum i kosmetyków aloe vera w Morro Jable? Czy w pobliżu są wypożyczalnie aut? Jakie są ceny na 2-3 dni?
          • Gość: Joanna Re: IFA Altamarena IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.12, 08:21
            Ja mieszkałam dalej od "Ifa",miejscowość jak i cała Fuerteventura jest spokojna,mało rozrywkowa,surowe krajobrazy ,prawie brak zieleni.Plaża jest blisko,ale dobrze jest przejść się w lewo /stojąc na plaży twarzą do oceanu/tam jest piękna plaża,bo w prawo jest wąska i trochę już kamienista.Wielu moim znajomym ta wyspa się nie podobała z powodu silnych wiatrów i braku jak to mówili zieleni.Ceny kosmetyków są różne-ja byłam na wycieczce objazdowej po wyspie i kupiłam kosmetyki w fabryce aloesu-szampon 5 euro,krem do rąk 10 euro,mydło ok.2.Podobne ceny są w Morro Jable ale często są one na półkach które stoją w samym słońcu!praktycznie każdy sklep ma te kosmetyki-dla mnie kosmetyki aloe vera nie zrobiły wrażenia.Co do aut to się nie orientuję,ale wszystko się idzie dowiedzieć na miejscu u rezydenta.
            "
    • Gość: Gosia Re: IFA Altamarena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 14:17
      Hej,
      Ja również z rodzinką wybieramy się na Fuertę, też do IFA Altamarena. Podobno dobry hotel i świtnie położony. Polacy w obsłudze, niedawno kontaktowałam się w/s pokoju i okazało się że piszę po angielsku z Polką, ale potem doszłam po nazwisku że to Polka i uśmiałysmy się :)
      My przylatujemy 22 lipca. Poproszę o namiary lub kontakt to się spotkamy:) Gosia 503042353
      • Gość: elarz Re: IFA Altamarena IP: *.ostrowmaz.mm.pl 27.05.12, 21:14
        Na pewno spotkamy się, bo lecimy na 2 tygodnie z 16-letnią córką. Też mam zamiar kontaktować się w sprawie pokoju i nie miałam pojęcia, że tam pracują Polacy. Czy udało się wam coś "wynegocjować"? Szczerze mówiąc to nie mam ochoty na pokój od strony ulicy. Dla córki też chcę tzw. normalne łóżko a nie jakąś polówkę. Napisz jak ma na imię nasza krajaneczka i czy udało Ci się z nią coś wynegocjować? Pozdrawiam.
        • Gość: Gosia Re: IFA Altamarena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 20:38
          My lecimy z 7 letnim synkiem, 22 lipca wylatujemy. Nasz pokój generalnie w rezerwacji to DZX3 superior, dowiedziałam się że taki pokój jest powiększony z dodatkową sofą i zlokalizowany jest od strony basenu z tarasem. Przysłała mi przekrój tego pokoju i gdy podałam numer rezerwacji napisała, że nasz pokój jest właśnieod strony basenu i żebym sie nie martwiła. Od ulicy to pokoje typu ekonomic. Jaki macie w rezerwacji?
          Poniżej e.mail - Magadalena Gbur
          altamarena@ifahotels.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka