Dodaj do ulubionych

Pytanie do palaczy papierosów / oczywiście /:)

IP: *.net155.okay.pl 27.05.12, 22:32
Po raz pierwszy lecę tyle godzin w samolocie / na Teneryfę / i mam pytanie jak sobie radzicie z tym naszym nałogiem i chęcią puszczenia dymka w czasie podróży :). Nie palę bardzo dużo ale 6 godzin lotu + odprawa+ dojazd do hotelu to już robi wrażenie - boję się że będzie to dla mnie trudne do zniesienia....
Dotychczas moje loty trwały 2 - 3 godz. i ledwo wytrzymywałem ....:)
Błagam, niech trolle nie radzą mi abym rzucił palenie bo lecę za 2 tygodnie i nie zdążę się odzwyczaić :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Pytanie do palaczy papierosów / oczywiście / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 08:12
      Np. na Okęciu możesz palić już po kontroli bezpieczeństwa (urocze akwarium ;-)).
      Jeśli lecisz z innego lotniska, to przejdź przez kontrolę jak najpóźniej (kosztem biegania po strefie, ale skoro nałóg potężny...).
      Lot musisz przetrwać - gumy do żucia, gumy z nikotyną, epapieros itd.
      Odbierasz bagaż, zanim dojdziesz do autobusu transferowego to zdążysz zapalić.
      Da się przeżyć :-)
      Pamiętaj przy powrocie, że na lotnisku na Teneryfie nie można w ogóle nigdzie zapalić. Więc jak nie dasz rady, to też przez kontrolę bezpieczeństwa przejdź jak najpóźniej.
      • Gość: irek_mik Re: Pytanie do palaczy papierosów / oczywiście / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 17:23
        Przeżyłem lot na Teneryfę,w czasie którego jeden turysta namiętnie wychodził do toalety i wracał z wiadomym oddechem.Służby pokładowe w tym czasie kilkakrotnie mówiły o całkowitym zakazie palenia na pokładzie.Po wylądowaniu czekało na samolot kilku miejscowych policjantów.Z tego co nam przekazano w drodze powrotnej rzeczony turysta zapłacił 3 tys.euro kary.
        • troll.ohydny Odpowiedz dla palaczy papierosów / oczywiście / 28.05.12, 19:28

Kiedy masz imieniny? www.epalacz.pl/
          • Gość: tez palacz Re: Odpowiedz dla palaczy papierosów / oczywiści IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 20:06
            Palaczu
            popukaj się w główenię - bo to jest tam właśnie :)
            i to nie złośliwy komentarz, bo sama palę i to sporo, ale to kwestia nastawienia tylko i wyłącznie
            leciałam 2 lata temu do Meksyku z międzylądowaniem we Włoszech - w sumie 16,5 godziny lot i nie dało się zapalić, i przeżyłam
            potem do Azji - kupiłam e-papierosa, do - ciągnęłam, ale w drodze powrotnej już nie
            latam sporo choć z reguły krócej - i nie palę bo w samolocie nie można - wszystko dla ludzi
            podkreślam - to kwestia nastawienia, jeśli na jakimś lotnisku można palić - korzystam, jeśli nie, nie palę
            więc jak nastawisz się odpowiednio, to nawet nie będziesz o tym myśleć :)
            • piasek.mi.zgrzyta Re: Odpowiedz dla palaczy papierosów / oczywiści 28.05.12, 20:29

Alternatywa moze byc czekanie (Godot sie klania) na utworzenie tanich linii lotniczych
              tylko dla palacych. Pilot moze palic fajke:)
              • Gość: tez palacz Re: Odpowiedz dla palaczy papierosów / oczywiści IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 20:44
                wiesz @piasku, nie ylko Ci zgrzyta ale tez i uwiera
                Godot to tyle 'wymiarów' ... ze az nierzeczywiste jest to porownanie
                • piasek.mi.zgrzyta Mgla dymna:) 28.05.12, 21:05

Palaczu, nikotyna utrudnia Tobie jasnosc spojrzenia i glebokosc oddechu.
                  Porownanie z Godotem jest aktualne. Wszystkie odcienie interpretacji
                  zblizaja sie asymptotycznie do jednego: Godot nie przyjdzie. To samo
                  z tanimi liniami dla palaczy.

Pal sobie na zdrowie (z dala ode mnie:)
                  • Gość: tez palacz Re: Mgla dymna:) IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 21:10
                    wiesz @piasku
                    jak napisałam, mnie nie potrzebne tanie linie, radzę sobie z rejsówkami i zakazami
                    to Ty masz problem:) i mieszanie Godota w to - nie pomoże :)
                    • piasek.mi.zgrzyta Re: Mgla dymna:) 28.05.12, 21:33

Moj post nie byl adresowany do Ciebie:) Ale skoro juz sie troche o siebie
                      otarlismy to masz racje. Ty nie masz problemu z rejsowkami i zakazami.
                      Ja nie mam z palaczami na odleglosc. Problem ma zalozyciel watku.
                      Nie wiemy, czy Godot palil:) Wiemy, ze nie przyszedl.

Pozdrowienia pmz.
                      • Gość: tez palacz Re: Mgla dymna:) IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.12, 21:47
                        @Piasku
                        :):):)
                        masz jaja :)
                        • piasek.mi.zgrzyta Re: Mgla dymna:) 28.05.12, 22:30

Mam oba:) Podejrzewam, ze Beckett tez palil:)

Dobranoc.

• zjawa1 Palenie 28.05.12, 22:37
                            Rozumiem klimat, bo sama jestem nalogowym palaczem. Ciezko mi bylo wytrzymac te 5,5 godzin lotu, ale wytrzymalam. Ja proponuje gume Nicorette albo elektronicznego papierosa.
                            Szczytem chamstwa wg. mnie jest ,,zacadzenie" calego Boinga z reguly 737 palac w WC.
                            Raz mialam taka sytuacje, ze jeden z pasazerow palil w WC. Szkoda,ze na taka osobe nie czekaly-jak ktos pisal wyzej-odpowiednie sluzby.
                            Na Fuercie po oddaniu bagazu jest wyznaczona strefa palacza, jest tak na wiekszosci lotnisk.
                            • basiasor Re: Palenie 19.06.12, 08:17
                              Nie martw się.Tak jak Ty jestem palaczką i wiem co Ci chodzi po głowie.Ja w tamtym roku leciałam do Meksyku z międzylądowaniem w Frankfurcie i przeżyłam.
                              Lot trwał 16 godz/w sumie/.Na lotnisku w Frankfurcie były maleńkie ,przeszklone kabiny dla palaczy ,wiec troche popaliłam.Nastepne 11godz. ,to :mała dżemka ,dwa posiłki,drineczki,filmy w telewizorkach,a poza tym jesteś tak skupiona na samym locie,że nie myślisz o papierosie ,bo wiesz .że nie można.Miałam tylko zwykłe gumy do żucia i to mi wystarczyło.Więc 5 godzinek przeleci ,ani się nie obejrzysz.Dasz radę, a będziesz WIELKA.
    • ja_aninka Re: Pytanie do palaczy papierosów / oczywiście / 20.06.12, 09:37
      a próbowałeś e-papierosów? Nie jestem pewna - bonie palę, ale chyba takie e-fajki można palić na pokładzie. Skoro można w restauracjach i miejscach publicznych.
      A na lotniskach (już po odprawie - a także, po przylocie, przed odprawą) są strefy palacza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka