tosia-7 25.01.15, 13:30 Proszę o informacje od osób które przebywają na Teneryfie , jaka jest tam odczuwalana temperatura i czy wiatr jest bardzo zimny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kittykitty Re: Aktualna pogoda Teneryfa 26.01.15, 09:51 Hej, wczoraj wróciłam z Teneryfy, z Puerto Santiago. Na 7 dni pobytu tylko jeden był w pełni słoneczny :-(, pozostałe dni z przewagą chmur i przebłyskami słońca, choć na pewno można było znaleźć na wyspie miejsca z pełnym słońcem, co widziałam na własne oczy zwiedzając wyspę samochodem. Co do temperatury - nawet w pochmurne dni można spokojnie chodzić z krótkim rękawem i w krótkich spodenkach, choć ranki i wieczory wymagają czegoś cieplejszego (bluza, sweterek, długie spodnie). Wiatru jakoś nie zarejestrowałam więc napewno nie jest ani dokuczliwy ani zimny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Aktualna pogoda Teneryfa IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.15, 10:06 To ciekawe bo piszą że Puerto Santiago to najcieplejsze miejsce na wyspie i najbardziej słoneczne . Odpowiedz Link Zgłoś
kittykitty Re: Aktualna pogoda Teneryfa 26.01.15, 10:55 No właśnie :-) nie muszę mówić że jestem nieco rozczarowana... Choć jeśli do Puerto Santiago zaliczane jest również Los Gigantes, szczególnie okolice portu (odległe o jakieś 3-4 km od naszego hotelu) to sprawa wygląda nieco inaczej - tam w zasadzie każdego dnia widzieliśmy słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-7 Re: Aktualna pogoda Teneryfa 26.01.15, 12:34 Właśnie miałam na oku hotel w tej samej miejscowości co kittykitty, więć proszę doradźcie w jakim innym rejonie wykupić hotel dodam że jadę za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kittykitty Re: Aktualna pogoda Teneryfa 27.01.15, 10:27 Tosia, co do zasady to ta lokalizacja jest dobra. W tym okresie (zima) należy wybierać hotele na południu (np. Los Christianos, Las Americas, Adeje, Puerto Santiago, Los Gigantes) , bo na północy (np. Puerto de la Cruz, Santa Cruz) jest zwykle dużo gorsza pogoda i rzeczywiście mogę to potwierdzić - niższe temperatury, deszcze, znacznie większe zachmurzenie). Ale jak widać nie ma 100% gwarancji. Ludzie w naszym hotelu, którzy bywają w nim regularnie od kilku lat w okresie zimowym przez kilka tygodni (tak, tak, belgijscy emeryci) mówili, że w tym roku pogoda wyjątkowo nie dopisała. Moim zdaniem wybierz hotel na południu, taki który Ci pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miranda Re: Aktualna pogoda Teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.15, 20:41 Byłam niedawno w Puerto Santiago i pogoda była świetna, podczas gdy w miejscach, które zwiedzałam bywało różnie: Puerto de La Cruz - chłodny i silny wiatr, Orotava - przelotne opady i brak słońca, Teide - wiadomo, zimno, Santa Cruz - przyjemnie, ale trudno mówić o upałach, Laguna - zimno jak diabli. Zdecydowanie warto wybrać południe wyspy.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Aktualna pogoda Teneryfa IP: *.ipcom.comunitel.net 03.02.15, 13:58 Jestem na wyspie od 29 stycznia poludnie wyspy Los Cristianos .pogoda fatalna 1 dzien sloneczny i nie zapowiada sie nastepny tez lepiej. Nie polecam dla osob lubiacych plazowanie.noce zimne nawet do 12 stopni.Nie wzielismy cieplejszych ubran marzniemy Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: Aktualna pogoda Teneryfa 07.02.15, 16:05 Niestety, potwierdzam. Jesteśmy w Puerto de Santiago od 04.02 i wygląda na to, że przez cały pobyt ma być pochmurno. Na szczęście nie pada i temperatura nie spada poniżej 17 st. C (na dole, bo w wyższych partiach jest sporo chlodniej), ale po poprzednich 2 pobytach w tej części Teneryfy również w lutym (w słońcu bywało wtedy i 30 st. C) jesteśmy rozczarowani :-( No, ale cóż począć - o tej porze roku gwarancji dobrej pogody nie ma. Poprzednimi razami mieliśmy po prostu szczęście... Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miranda Re: Aktualna pogoda Teneryfa IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.15, 19:59 Ja tylko napiszę, że znajomi, którzy byli na Teneryfie na przełomie stycznia i lutego, potwierdzają opinie o kiepskiej pogodzie, ale teraz ponoć jest lepiej.:) Odpowiedz Link Zgłoś