Dodaj do ulubionych

Teneryfa w pigułce

IP: *.centertel.pl 21.06.16, 15:23
Witam wszystkich serdecznie. Wiem że podobnych tematów było sporo ale część info jest juz przedawniona, część mnie nie dotyczy. Jeśli ktoś będzie chciał coś doradzić to bardzo proszę :)
Lecę wraz z mężem (mamy po 26 lat) na Teneryfe do Costa Adeje 30 czerwca na 12 dni. Wycieczka jest all inclusive ale nie mamy zamiar siedzieć całe 12 dni przy basenie. Chcielibyśmy coś zwiedzić. Co polecacie to pierwsze pytanie, a drugie to w jaki sposób zwiedzać? Na własną rękę? Z lokalnymi biurami? Każda informacja będzie cenna. Lecimy we dwójkę więc wypożyczenie auta wyniesie chyba się nie opłaca. Chyba ze na miejscu ktoś z naszej wycieczki zechce wypożyczyć z nami. Z góry dziękuję za wszystkie porady :)
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Teneryfa w pigułce 21.06.16, 18:54
      Opłaca, bo cena aut nie jest wysoka, a konkurencja na miejscu ogromna, więc przed wyjazdem warto porównać ceny i ofertę. Pewnie są tam jakieś lokalne biura, które organizują wycieczki w języku angielskim na ogół, ale większość zwiedza na własną rękę korzystając z wypożyczonych aut. Co zwiedzić, to ci nie powiem, bo musiałabym długo pisać, a wystarczy to forum poczytać...
      • Gość: paulina Re: Teneryfa w pigułce IP: *.centertel.pl 23.06.16, 11:09
        dzięki. Czytałam już kilka wątków na forum.
    • Gość: Paulina Re: Teneryfa w pigułce IP: *.centertel.pl 24.06.16, 18:08
      ktoś coś jeszcze ?/
      • bemeta Re: Teneryfa w pigułce 24.06.16, 19:23
        Polecam uzycie forumowej wyszukiwarki na poczatek.
        Jest wiele niestrawnych glupot ale równiez wartosciowych postow.
        Udanego urlopu.
        Pozdrawiam z Lanzarote.
    • lidia_monika Re: Teneryfa w pigułce 26.06.16, 16:01
      Hej. Też lecę 30 czerwca do Costa Adeje (2 osoby) na 14 dni i mam podobne dylematy. Chętnie połączę z kimś siły i koszty przy zwiedzaniu i wynajmie samochodu. Monika.
      • Gość: Hania Re: Teneryfa w pigułce IP: *.centertel.pl 27.06.16, 09:42
        Jaki hotel ? :) My też 30 lecimy
        • lidia_monika Re: Teneryfa w pigułce 27.06.16, 10:36
          Jacaranda z tui. Lecę z W-wy.
    • iziula1 Re: Teneryfa w pigułce 26.06.16, 17:40
      W Las Americas przy końcówce plaży za deptakiem jest polski bar.Tam organizują wycieczki po Teneryfie w języku polskim.W towarzystwie Polaków.Jeśli lubicie towarzystwo rodaków polecam. Poznacie po wywieszonej fladze biało-czerwonej.
    • Gość: Hania Re: Teneryfa w pigułce IP: *.centertel.pl 27.06.16, 08:49
      Monika do jakiego hotelu lecisz ?/
      • lidia_monika Re: Teneryfa w pigułce 27.06.16, 10:38
        Jacaranda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka