Dodaj do ulubionych

Fuerta pod koniec lutego

01.09.16, 09:26
Witam,
kto był na Fuercie na przełomie lutego i marca? Interesuje mnie temperatura powietrza ( niekoniecznie oceanu) i czy faktycznie można sie opalać na plaży. Czy ktoś był ostatnimi czasy w hotelu Sol Jandia Mar w Morro Jable. Może jakieś fotki z hotelu i miasta. Bardzo ważne pytanie, ponieważ będąc tam będę musiała pracować , jak w tym hotelu jest z netem?
Z gory dziękuje za info :)
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: Fuerta pod koniec lutego 01.09.16, 16:19
      Można się opalać. Zawsze znajdzie się skałka, za którą nie wieje. Wieczory chłodne, podobnie ranki. Woda zimna.
      • kamis1910 Re: Fuerta pod koniec lutego 24.10.16, 07:24
        Bylismy w drugiej polowie lutego i nie zawsze bylo slonce,wiec z opalaniem roznie.
        Ogolnie wialo jak to na Fuercie.
        Wieczory i ranki zimne,my sie troche rozczarowalismy pogoda bo to bardziej wiosna byla niz lato...
        • aneta12341 Re: Fuerta pod koniec lutego 24.10.16, 08:44
          A w jakiej miejscowości byliście?
    • bah77.eu Re: Fuerta pod koniec lutego 24.10.16, 07:54
      > Może jakieś fotki z hotelu i miasta.

Proszę, fotki z ostatniej zimowej wycieczki i link do poprzedniej:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,157145633,157873081,0,2.html?v=2

> Interesuje mnie temperatura powietrza.

Średnia to: 16 w nocy, 22 w dzień. Ocean: 19.

bah77
    • caesar_pl Re: Fuerta pod koniec lutego 30.10.16, 23:05
      Na Fuerte nie jedzie sie zima tylko latem lub jesienia .Zima to sie jedzie na Gran Canarie.
      • j363 Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 10:26

Ale dlaczego? Ciepłej tam,czy mniej wiatrów?Ja byłam na Teneryfie i Fuercie z początkiem grudnia rok po roku.Na Gran nie byłam jeszcze.chetnie posłucham gdzie się zakwaterowac.Teraz wybralam na grudzień Madere,ale nie wiem czy to dobry wybor.bo deszcze mogą padać w górach.i nici z levad i gór.Tym bardziej że my bez prawa jazdy.zdani na komunikację.

caesar_pl napisał:

> Na Fuerte nie jedzie sie zima tylko latem lub jesienia .Zima to sie jedzie na G
        > ran Canarie.
        • ja.s.i.u Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 12:02
          Mimo wszystko zgodzę się z caesarem. Ocean w lutym jest najzimniejszy, sporo zimniejszy niż w grudniu czy na początku stycznia, bo wtedy jeszcze do oceanu masz szansę wejść. Wiatr, szczególnie nad ranem i wieczorem potrafi być bardzo nieprzyjemny. No i Fuerteventura jest specyficzną, mało ciekawą wewnątrz wyspą, od razu wyjaśniam, w porównaniu z innymi wyspami archipelagu. Na GC wiatr szczególnie na południu mniej uciążliwy, cieplej, a i możliwości zwiedzania sporo więcej. Ja, gdybym musiał w ten region jechać, wybrałbym raczej GC, ewentualnie Teneryfę, ostatecznie Lanzarote, ale dobry hotel z naprawdę podgrzewanym basenem.
          • j363 Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 15:46
            Dziękuję.My to jacyś odmiency ,bo basen i kąpiel w oceanie nas nie kusi,gdyz nie umiemy pływać.A le długie spacery płaza i podziwianie pięknych widoków.I tu na Madere się napalilam.
            Muszę poczytać o GC .Jeszcze na zimowy wypad został Cypr.czy Ty j.a. s.i. u. byłeś i możesz coś podpowiedziec?

• bemeta Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 17:15
              Prawie spadlem z krzesla, Madeira i spacery na plazy, jakiej kurde balans plazy? Jest takie kilusetmetrowe kamieniowisko w Funchal i to by bylo tyle. Fajno ale raz i wystarczy.
              Bylem na Maderze latem, bardzo mi sie podobala zielen i wyjazdy w góry, ale z ta plaza to dalas do pieca. Oczywiscie sa super miejscowki jak np. Ogrod Botaniczny, wjazd kolejka linowa i zjazd taboganem. A w grudniu to wez majtki z golfem i czapke z nausznikami.
              • j363 Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 18:13
                Oj a nie potlukłes się spadając z krzesła?o spacerach po plaży na myśli miałam Fuerte.pisalam o Fuercie wyrzej.No ale faktycznie źle to ujelam i czytający może inaczej zrozumiec.
                Każda wyspa ma coś do zaoferowania ,Fuerta długie plaże,Madera dużo zieleni,piekne widoki,itd.
                • Gość: Gość Re: Fuerta pod koniec lutego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.16, 19:07
                  WYŻEJ!!!
                  A Cypr zimą to nieporozumienie, no chyba, że ktoś lubi deszcz i 15 stopni.
                  • j363 Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 19:36

Aha.Dzieki.w takim razie odpada.

Gość portalu: Gość napisał(a):

> WYŻEJ!!!
                    > A Cypr zimą to nieporozumienie, no chyba, że ktoś lubi deszcz i 15 stopni.
                    • ja.s.i.u Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 19:48
                      Mogę i to z własnego doświadczenia. Jak wy nie pływający, to południowa Portugalia, czyli Algarve, bo ładniejszych plaż (i żeby było ciepło) nie znajdziecie.

W grudniu udało mi się w Albufeirze wejść do oceanu do majtek. Czemu tam - ano bo przywieziecie tak wielkie muszle, jakich nigdzie indziej nie ma i poznacie naprawdę piękny kawałek świata. Jak byliśmy (od 3 stycznia) od południa do czwartej-piątej można się było opalać. Poza tym koniecznie wyjazd do Lisbony i zdjęcia naprawdę powalą każdego. Do Fatimy dość daleko, ale moim zdaniem warto.

A co ja będę się rozpisywał. Wejdź na jutuba, wpisz "Algarve" i sam zobacz. Moim zdaniem oferta nie mniej atrakcyjna, niż zimowa Fuerta, na której pasące się koło Betancurii kozy co najwyżej będziesz podziwiał i wtulał się w polar na wieczornych spacerach, bo wiatr tam niesamowicie damski (znaczy piź.....i) ;-)
                      • j363 Re: Fuerta pod koniec lutego 31.10.16, 20:48
                        Dzięki bardzo.W Algarve byłam w tym roku w maju.pisalam chyba gdzieś.Bylismy w Lagos i Faro po kilka nocy.Ogolnie od Málagi jechalismy zwiedzając.
                        Te wielkie muszle to przywiezlismy z plaży płynąc z Faro taką niebieska lodz na Ilha Deserta.T am to tony muszli były.cala rodzina mi zazdroscila i musiałam porozdawac.
                        Plynelismy też z Lagos łódka i podziwialiśmy skały ,groty.No i byliśmy na przypadku św Wincentego.
                        Jeszcze mam miesiąc na zastanowienie się gdzie pojechać.
                        Dzięki za odpowiedź.pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka