Dodaj do ulubionych

luty na gran canarii - da się wygrzać kości?

IP: *.gdansk.agora.pl 09.10.06, 16:26
Wiem, że w porowananiu z Polską będzie ciepło, ale chciałbym kilka dni
poleniuchowac na leżaku. Mogę liczyć na słońce?
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? 09.10.06, 17:31
      Da się:

www.grancanaria.com/patronato_turismo/7010.0.html

bah77
      • Gość: łuki Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.gdansk.agora.pl 10.10.06, 09:43
        dzięki za info (jadę 8 lutego)
        cieszy mnie, że na południu jest słoneczny mikroklimat, bo wybieram się w
        okolice Maspalomas
        nigdy nie jechalem w ciepłe kraje, kiedy u nas jest zima, już nie mogę się
        doczekać....
        • Gość: Malagenia Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 18:56
          Maspalomas jak dla mnie to bomba!
          • Gość: łuki Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.gdansk.agora.pl 14.10.06, 20:21
            napisz coś więcej o tym regionie!
            • Gość: Malagenia Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 17:54
              Z największą przyjemnością: Maspalomas to jedno z najpiękniejszych miejsc na GC.
              Prześliczne i wielkie złote plaże, wydmy, błękitny ocean a w oddali imponujące góry.
              Bezwzględnie należy się wybrać na objazd wyspy bo inaczej nie dowiesz się co
              znaczy pojęcie piękna Gran Canaria. Puerto de Mogan - ichnia Wenecja - warto!
              • Gość: łuki Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.gdansk.agora.pl 16.10.06, 16:05
                To fajnie, bo trochę się przeraziłem słysząc, że to miejsce głównie znane z
                pijanych Angloi i Niemców i klubów dla gejów.
                Muszę kupić nowy przeodnik, bo cemy mam w pesetach.
                Czy mogłabyś podać orientacyje ceny. Mamy studio bez wyżywienia, więc trzeba
                przygotować budżet.
                Przez 5 lat jeździłem do Grecji, czy ceny są podobne?
                • Gość: Malagenia Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 19:25
                  Nie słuchaj głupot. Cen nie pamiętam, bo zawsze mam HB albo All inclusive.
                  Jedno powiem - tanio nie będzie i nie dajcie się oszukać. Wybierajcie te
                  knajpki, w których wiadomo ile się zapłaci.
                  Będzie bosko, zobaczycie :-)))
                  • Gość: Magda Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 16:10
                    miesiąc temu wróciłam z Gran Canarii, własnie z Maspalomas, tanio nie jest,
                    niemniej jednak nie jest jakos tragicznie, inaczej, mozna zjeśc porządnie za
                    rozsądną cenę. przy centrum Varadero jest super knajpka gdzie serwują
                    przepyszne świeże truskawki z lodami (to tak na deser) , naprawde warto
                    spróbować, ja równiez miałam wyklupioną opcje ALl inclusive wiec nie stołowałam
                    sie zbyt często w mieście,ogólnie jest super, polecam, warto pójść ma wydmy
                    (świetna plaża dla naturystów i nie tylko z cudownym piaskiem i pięknym morzem)
                    • bah77 Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? 17.10.06, 20:51
                      > wydmy (świetna plaża dla naturystów i nie tylko z cudownym piaskiem i pięknym
                      > morzem)

Choć te wspaniałe wydmy są oazą naturystyczną, jednak aby wykąpać się w
                      oceanie, trzeba niestety minąć się z tłumami tekstylnych, którzy spacerują po
                      brzegu w-te i we-w-te...

bah77
                • bah77 Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? 16.10.06, 20:12
                  > Przez 5 lat jeździłem do Grecji, czy ceny są podobne?

Podobne, choć oczywiście zależą od lokalu.

Nie polecam wykupywania wyżywienia przede wszystkim tym, którzy całe dnie
                  spędzają na wycieczkach samochodowych, bo mogą sobie pojeść w lokalach dla
                  miejscowych gdzieś na trasie.
                  Jednak Ty udajesz się do centrum przemysłu turystycznego na GC i chcesz sobie
                  poleniuchowac na leżaku, więc będziesz chociaż mógł wybierać się pozwiedzać
                  niezliczone okoliczne lokale (z jedzeniem dla turystów)...

bah77
    • Gość: io Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.aster.pl 17.10.06, 19:33
      kilka lat temu byłem w Gran Canarii w końcówce lutego, pogoda była SUPER słońce każdego dnia, jedyny minus to krótkie dni, a słońce również pojawiało się na niebie później niż latem
      w lutym można się spokojnie opalać, ale woda w oceanie jest bardzo zimna
      w hotelu jest ważne, aby był basen z wodą podgrzewaną, gdyż noce są chłodne
      konieczne długie spodnie i jakiś lekki sweterek

polecam wypady nocą do C.C. YUMBO - super fajne lokale z programem rozrywkowym
    • Gość: amadores Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 22:44
      Hej.
      Zawsze jezdzimy na Kanary na poczatku marca pogoda jeszcze nigdy nas nie
      zawiodła. W tym roku zachaczylismy o kilka dni lutego i bylo nieco zimniej.
      Zdecydowanie cieplej(o kilka stopni) niz w Maspalomas bedzie juz po zachodniej
      stronie wyspy Playa Amadores, Puerto Rico czy Puerto de Mogan.
      Jesli chodzi o ceny to oczywiscie jak w kazdym wakacyjnym osrodku sa
      zroznicowane. W centrach znajdziesz sklepy spozywcze, a niedaleko Playa del
      Ingles duze Centro Comersial Atlantico - Carrefour z widokiem na morze!!
      POLECAM!!!
      a
      • Gość: łuki Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.gdansk.agora.pl 23.10.06, 13:51
        dzięki za info, z drugiej strony jako stały czytelnik forum o Grecji jestem
        zdziwiony, że o Kanarach jest tak mało wpisów. Przecieże sezon na Kanarach trwa
        cały rok!
        Jako grekofil znalazłem w necie jedną grecką tawernę na GC w San Augustin. Czy
        ktoś może w niej był, albo zna jakieś inne greckie kanjpy na GC?
        Kupiłem już sobie przewodnik po GC i opracowuję trasę wycieczek, chcę
        wypożyczyć auto na 3 dni - wysraczy tyle?
        • bah77 Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości? 23.10.06, 14:48
          > Kupiłem już sobie przewodnik po GC i opracowuję trasę wycieczek, chcę
          > wypożyczyć auto na 3 dni - wysraczy tyle?

To zależy, co Ciebie interesuje.

Jeśli piękno Natury, to polecam moje trzy trasy, które zajęły mi ok. 10 dni:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=10243040

Sugeruję kupno dokładnej mapy!

bah77
          • Gość: łuki Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości? IP: *.gdansk.agora.pl 24.10.06, 15:12
            już kupiłem mapę (a właściwie dostałem na imieniny).
            No i odliczam czas do wyjazdu...
            • bah77 Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości?.. 25.10.06, 09:02
              Łuki, będzie bardzo interesujące, jeśli po powrocie napiszesz parę słów, czy
              podobały Ci się moje trasy (oczywiście, jeśli z nich skorzystasz)...

bah77
              • Gość: łuki Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości?. IP: *.gdansk.agora.pl 26.10.06, 16:01
                napiszę, na pewno skorzystam.
                wszędzie piszą, że na południu GC praktycznie nie pada deszcz i jest prawie
                zawsze słonecznie nawet w lutym. czy to faktycznie prawda (może byłeś właśnie
                na początku lutego?), czy tylko taki chwyt, żeby zachęcić turystów?
                na stoniew wunderground.com dokładanie prześledziłem pogodę w ostatnich latach
                w w Las Palmas często pada. Wiem, że to północ wyspy, ale trochę zacząłem się
                niepokoić.
                • bah77 Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości?. 26.10.06, 22:54
                  Byłem w styczniu i miałem szczęście - było przez 2 tyg. słonecznie i do
                  25 st. C podczas wycieczek po wyspie, czyli powyżej średniej.

W lutym przeważnie jest do 22 st. C i średnio 1 dz. deszcz./tydz., co mogłeś
                  poczytać przy moim 1-ym poscie na tym wątku...

bah77
                  • mlubik Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości?. 29.10.06, 20:45
                    Witam! My rok temu byliśmy w lutym (7-14) na GC i pogoda nam dopisywała,tzn.
                    27 stopni Celcjusza :)) wróciliśmy opaleni i wypoczęci :) mieszkaliśmy w
                    hotelu lago taurito (niedaleko puerto de mogan). Ceny są umiarkowane, chociaż
                    nie wiem jak to jest w knajpkach, bo mieliśmy opcje all inclusive, za to sprzęt
                    elektroniczny tani ( chodzi mi o kamery i aparaty, itp.). Jak chcesz zwiedzać
                    to lepiej wykorzystuj do tego autobusy lub wycieczki zorganizowane ( w każdym
                    miasteczku je organizują), bo jadąc autkiem niewiele zobaczysz ze wzgledu na
                    bardzo kręte, wąskie drogi i strome zbocza :( jest tutaj wiele ciekawych miejsc
                    do zwiedzania, chociaż to niewielka wyspa :))pozdrawiam!!!
                    P.s. trzeba uważać na promienie słoneczne- są zdradliwe... nieźle pieczą... ;)
                    • Gość: jaque do mlubik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:26
                      Wybieramy sie w tym roku do Lago Taurito. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź na
                      kilka pytań :-). Chodzi mi głównie o to, jakie jest all, czy w okolicy hotelu są
                      jakies sklepy/knajpki, czy aquapark rzeczywiście jest taki fajny (i ile kosztuje
                      wstęp). No i czy warunki (będziemy w apartamencie z jedną sypialnią) są w
                      porządku (tzn. czy jest czysto w pokojach itd.). Z góry dziękuję :-).

• Gość: ulabi6 Re: luty na Gran Canarii - da się wygrzać kości?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:58
                  ja byłam w styczniu 2006r na tydzień pobytu lało 2 dni czułam się jak nad
                  bałtykiem w sierpniu
    • Gość: jaque Re: luty na gran canarii - da się wygrzać kości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:31
      Byliśmy rok temu w Maspalomas (początek stycznia). Nie było gorąco, taka nasza
      cieplejsza wiosna. W ciągu 14 dni lało przez 2 dni, poza tym jakieś 4 były
      bardzo pochmurne (ale bez deszczu). Reszta ok, choć bezchmurnego nieba raczej
      nie było.
      Podobno mieliśmy pecha, bo były to wyjątkowo brzydkie dwa tygodnie jak na gran
      canarię. Ale i tak było fajnie, jedziemy w tym roku w tym samym terminie :-).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka