Dodaj do ulubionych

Hotel Santa Maria na Teneryfie

IP: *.rybnet.pl 01.05.07, 00:55
Hej. Potrzebuje informacji na temat hotelu Santa Maria na Teneryfa Playas de
Americas. Jesli ktos z Was zna ten hotel i jego okolice i może mi pomoc będę
bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: SIOUX Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:54
      Witam,
      kilka lat temu byłem w hotelu niepodal. Santa Maria znajduje się przy głównej
      ulicy biegnącej przez Playa de las Americas. Do plaży trzeba przejść przez tą
      ulicę. Ogólnie wieczorem naprzeciwko hotelu przy bulwarze rozpoczynają się
      niezłe imprezy ( mnóstwo pubów, dyskotek )...
    • Gość: edyta Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:14
      właśnie wróciłam:) rewelacyjnie położony!!! napisze o tym w osobnym watku
      . Hotel bardzo przyjemny za dopłatą 200zł mieliśmy 3 sypialnie salon jadalnię 2
      łazienki i kuchnie
      sprzatanko codziennie oprócz piatków i wtorków ale to podobno standard
      jeslibym tam wracała - to tam.
      najtańszy to fakt i miałam watpliwosci ale ...bardzo dobry AAAAAA i ważna
      sprawa nie wykupujcie jedzenia w Polsce!!!! ceny w hotelu: 90 Euro za tydzień -
      śniadania i obiadokolacje. same obiadokolacje 65 euro z atydzień
      Dla mojej rodzuny w Polsce miałam dop[łacić za 4 osoby 2000 zł a na miejscu 225
      euro przeliczcie sobie
      • Gość: Kinga Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.07, 10:44
        Czesc Edyta. Wybieram sie do tego hotelu w lipcu i bardzo cieszy mnnie to co
        piszesz bo cały czas mialam mieszane uczucia. Co do wyzywienia jestem zaskoczona
        bo dzwonilam do hotelu z zapytaniem o koszty wykupienia jedzenia na miejscu i
        powiedziano mi ze dzienne wyzywienie na osobe kosztuje 18 euro. Druga sprawa to
        jak załatwiłaś tak ogromny apartament, dopiero na miejscu, czy w biurze
        podrózy?JA co prawda nie potzrebuje tak duzego mieszkanka bo jade tylko z
        chlopakiem ale czy jest mozliwosc za dopłata zamiany pokoju na lepszy gdyby ten
        pierwszy nam sie nie spodobał i z kim to sie załatwia? Z rezydentem czy juz w
        hotelu? Trzecia sprawa to czy wynajmowałaś samochód i w jakiej firmie?
        • Gość: edyta Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:42
          dziene tyle kosztyuje 12,60 obiadokolacjia i 6 śniadanie:) w na 7 dni w
          pakieciku taniej To co podałam to pakiet. Za pokój dopłaciłam 200 zł w polsce
          jeszcze ale warto - sa lepsze te pokoje( widziałam standardy) samochód na
          miejscu z każdej firmy ja brałam od rezydentki i drogo było. wycieczki tez na
          miejscu. płąciłam za must cat 52 e a na miejscu po 36 były te same z jedzonkiem
          na pokładzie napojami - wina piwa bezalkoholowe i owoców moc. w razie czego
          pytaj:)
      • kkasia9 Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie 02.06.07, 14:52
        A ja mam pytanie o basen i plaze. czy basen jest wystarczający na tak duzy
        hotel? w katalogu jest info o dwóch basenach - gdzie jest ten drugi i jak
        wygląda?? a jak wyglada plaza? jaki piasek, czy sa prysznice na plazach i jakie
        wejscie do morza??
        • Gość: edyta Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:36
          basen mnie troche rozczarował..co prawda nie on był dla mnie celem ale jednak -
          obawiam się że zdjęcia robione były szerokokątnym barrdzo obiektywem:)
          Natomiast dojście do plaży uwążam za jedno z lepszych - ładną promenadą dociera
          się do 2 zatoczek - na lewo tańsze lażaki na prawo droższe ale to nic - warto
          popływac i tu i tu. Plaża piękan czarna ..no może nie tak bardzo jakbym
          chciała:) cudne odpływy oceanu czyniły sie tak wyprofilowaną że zdjęcia z
          folderów nie oddawaly tego uroku. wspaniałe zachody słońca...ciepła woda .
          Wspaniale po prostu
    • Gość: edyta Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:19
      aha i nie ma karaluchów jest czysto!!:)a co do klimy bo często sie to pojawia
      na forum że to wada tego hotelu - to jest nie potrzeban bo są żyrandole z
      wiatrakami jest bardzo przyjemnie. polecam ale nie załujcie i dopłaćcie do
      pokoju rodzinnego 200zł to i tak taniej niż w tropikal playa a zapewniam ze
      lokalizacja dużo lepsza
      • bah77 Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie 11.05.07, 07:44
        > niż w tropikal playa a zapewniam ze lokalizacja dużo lepsza

To zależy, czego się oczekuje od lokalizacji - z Tropical Playa jest np.
        niedaleko do dworca autobusowego, a sieć autobusowa na Teneryfie jest dobrze
        zorganizowana, autobusy są punktualne i tanie, pomimo śmiesznej nazwy (guagua).

bah77
        • Gość: kinga Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.07, 21:51
          kolejne pytanie do Edyty i nie tylko. W jakich godzinach wydawana jest kolacja?
          Nie chciałabym uzalezniac sie od niej i gdy bede na drugim koncu wyspy to szybko
          wracac zeby zdazyć na kolację. Ile czasu trwa mniej wiecej przejazd z las
          amaricas do puerto de la cruz?
          • bah77 Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie 11.05.07, 22:27
            > Ile czasu trwa mniej wiecej przejazd z las amaricas do puerto de la cruz?

Ok. 1.5 h (autostradami: 110 km; przez góry: 77 km), powstrzymując się od fotek.

bah77
            • Gość: edyta do bah77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:27
              cześć. znasz bardzo dobrze grand canarię ...a na teneryfie nawet położenie
              hotelu tropikal playa...świetnie orientujesz się w korsyce...i w krecie:)
              rozumie że duzo podóżujesz...i zawsze chętnie radzisz...jesteś najaktywniejszym
              forumowiczem :) zawsze udzielasz bardzo wiarygodnych porad oraz ...zachęt i
              metakomunikatów bardzo pozytywnych..a w którym biurze pracujesz?..bo ostanio
              szkoliłam portal wakacyjny i troche mi opowiadali:)
              pozdrawiam serdecznie
              edyta
              • bah77 Re: do bah77 12.05.07, 16:01
                > a na teneryfie nawet położenie hotelu tropikal playa...

Hotel, który nazywa się Tropical Playa jest przecież na każdej mapce Playa de
                Las Americas, np.:

tiny.pl/d229

Pozdrawiam

bah77

P.S.: Cieszę się, że już mnie zamierzasz nie czytać - nie będę musiał odpisywać
                o niczym.
                • Gość: edyta Re: do bah77 IP: *.centertel.pl 14.05.07, 20:02
                  cytuję:
                  nie będę musiał odpisywać
                  >
                  > o niczym.
                  - rozumię że musisz odpisywać:)czyli jednak...szkoda:(

• Gość: edyta Re: Hotel Santa Maria na Teneryfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:23
            kolacja od około 19 do 21 :)
    • krol.maciek ***********Karaluchy******* 15.05.07, 22:28
      Witam!Karaluchy na Teneryfie są i będą gdyz sa to rdzenne owady.Pełno jest ich
      na ulicach i troche w hotelach (nawet tych 5*).Sa ogromne ok.3-4 cm ale można
      sie do nich przyzwyczaić.Ja je traktowałem jak nasze polskie chrząszcze;-))
      Pozdrawiam.
      • Gość: edyta Re: ***********Karaluchy******* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 18:38
        ja ich nie miałam przyjemności oglądac ani zyć tym bardziej w normalnej wg
        ciebie symbiozie Może to zalezy od tego ile się płąci za pobyt;)
        • Gość: Ala Re: ***********Karaluchy******* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:29
          Edyto, obecność karuluchów w hotelowym pokoju nie zależy od ceny "za pobyt".
          Mieszkałam na G.C. przez trzy kolejne lata w bardzo dobrym hotelu 4 i pół
          gwiazdki - Riu Palace Meloneras Resort - wille( sprawdź sobie cenę )
          i karaluchy za każdym razem były.
          Pozdrawiam.
          • Gość: edyta Re: ***********Karaluchy******* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 10:14
            rozumie ale ten watek dotyczy teneryfy nie GC. pozdrawiam
            • belika Re: ***********Karaluchy******* 11.06.07, 13:50
              GC jest tak jakby obok i klimat podobny...ale jak chcesz o Tene to może ja...
              Mieszkałam w Santa Marii, karalucha tam nie spotkałam. Widziałam w ogóle
              tylkodwa ...oba na ulicach w centrum.
              • Gość: edyta Re: ***********Karaluchy******* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:21
                no własnie. choc pewnie zauwazyłam że wyspy sa na mapie obok siebie ale w razie
                czego dzięki za info . A kanaryjskie się nazywają bo nie wiem czy blondynke
                ktoś tu ze mnie robi?? klimat podobny?? ta...tak jak na całej tene czy to
                północ czy południe !i to był sarkazm . bo kazdy wie że co do klimatu to bywa
                różnie na róznych wyspach .i z karaluchami też. pozdrawiam miłosników tene
                • Gość: Ala Re: ***********Karaluchy******* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:38
                  To odpowiem, że na Teneryfie też karaluchy są. Byłam tam czterokrotnie i za
                  każdym razem miałam z nimi spotkanie.
                  Edyto teraz jesteś usatysfakcjonowana?? Jest na TEMAT.
                  Również podrawiam.
                  • belika Re: ***********Karaluchy******* 14.06.07, 12:40
                    Edyto, nikt blondynki z Ciebie nie robi...nie śmiałybyśmy, bo my obie z Alą
                    jesteśmy blondynkami :)
                    • Gość: edyta Re: ***********Karaluchy******* IP: *.centertel.pl 15.06.07, 16:55
                      to witam w klubie- ja też :) Czyli miałam dużo szczęścia nie oglądając tych
                      robaczkó. Stan czytaości też był w tym hotelu na odpowiednim poziomie.
                      Sprzątanie codziennie z wyjątkiem piatków i wtorków ale tak podobno tam jest.
                      • Gość: Ala Re: ***********Karaluchy******* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 09:16
                        Hej Beliko.

Edyto, nie da się ukryć, że faktycznie szczęście miałaś.
                        Na szczęście są ( te ...robaczki.. )nieszkodliwe i jak widać nie zawsze się
                        pokazują.

Co do sprzątania to jest różnie, w różnych hotelach.
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: Darma Re: ***********Karaluchy******* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 00:14
                          Hej :)

Ja też widać szczęście miałam, bo oszczędzona mi była wzgledna przyjemność
                          oglądania tych stworzeń... chyba, że się coś zmieniło przez ostatnich parę
                          lat ;) Info o wyżywieniu płatnym w hotelu bardzo mi się przyda. Dzięki. Hotel
                          mi sie przynajmniej ze zdjęć podoba bardzo, tylko teraz mam spory dylemat...
                          Jedyną ofertą z jaką się spotkałam, gdzie był hotel Santa Maria, to biuro Ecco
                          Holidays. A jak poczytałam dzisiejsze "nowości" o Tunisie to dramat :( Czy ktoś
                          się orientuje, w jakich biurach można jeszcze szukać tego hotelu ? Byłabym
                          bardzo wdzięczna.
                          • belika Re: ***********Karaluchy******* 10.07.07, 14:50
                            W Santa Marii byliśmy 4 lata temu ze Scan Holiday, wtedy w ofercie ten hotel
                            miał róenież Neckermann i TUI.
                            W tym roku lecimy będziemy tam ponownie, tym razem z Ecco. Trzy lata
                            temu "przerobiliśmy" Teneryfę właśnie z Ecco (inny hotel w miejscowości Golf
                            del Sur) - nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń.

pozdrawiam
                            • Gość: agi Re: ***********Karaluchy******* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 01:13
                              kurczę ! Nie straszcie mnie tymi karaluchami. Jade sama na teneryfę i chyba
                              umrę ze strachu jak takiego zobaczę w pokoju :(
                              • belika Re: ***********Karaluchy******* 16.07.07, 15:31
                                Jak zaczniesz szukać to może i znajdziesz ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka