Gość: turysta IP: *.eranet.pl 29.05.07, 20:33 Wybieram się w sierpniu do tego hotelu z Neckermannem. Jakie są Wasze opinie na temat tego hotelu oraz imprez organizowanych przez Neckermanna (polskiego) na Teneryfie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pearla Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:21 ja mam rezerwację na 25.10. Zastanawiam się, czy ją podtrzymać!? Czy ktoś mógłby podzielić się swoją opinią o pobycie w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:47 Byłem w tym hotelu w sierpniu. Bardzo dobre jedzenie, ciekawe animacje, pokoje czyste. Nie jest położony przy samej plaży, ale to jest jego atutem, ponieważ nie jest narażony na wieczorny zgiełk. Mimo wszystko do plaży jest tylko 3-5 minut drogi. Niedaleko jest centrum handlowe z samoobsługowym dużym sklepem spożywczym. Bardzo miła obsługa. Spotkałem tam dwóch barmanów i jedną barmankę z Polski. Generalnie Bardzo Dobry Hotel. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pearla Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:18 Dziękuję za odpowiedź. A jak to jest z miejscami przy basenie i na plaży? Hotelowy basen wygląda na lekko "ściśnięty". Rozumiem, że na plażę można brać własne maty i ręczniki? Czy też można brać ręczniki z hotelu? Czy animacje są każdego wieczoru? Jak wygląda dojście do plaży? Będę wdzięczna za podanie jak największej liczby szczegółów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:21 Jak pisałem hotel nie leży przy samej plaży. Żeby dojść do plaży należy przejść przez jedną z głównych ulic. Ale moim zdaniem to nie robi problemu. Na każdej plaży można wypożyczyć leżaczki (2 leżaki + parasol ~8-12 EUR). I to jest chyba najlepszy pomysł, bo plaże są z czarnym piaskiem - szkoda ręczników. Raczej nie można brać ręczniów z pokoi hotelowych, ale z tego co widziałem można sobie wypożyczyć ręcznik kompielowy na recepcji. Animacje odbywają się codziennie zgodnie z planem tygodniowym tzn. co poniedziałek to samo, itd. Jeżeli chodzi o miejsce przy basenach to aż tak wielkiego ścisku nie było. Pozdrawiam i miłego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paati2 Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.oil.lublin.pl 18.10.07, 09:25 Mam jeszcze jedno pytanko - na którą plażę chodziliście - playa de Bobo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 12:05 Zdjecia zobacz: www.travelzone.pl/hotele/hiszpania/wyspa-teneryfa/iberostar-las-dalias.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pearla Re: Teneryfa - Hotel Iberostar Las Dalias - ktoś IP: *.centertel.pl 12.11.07, 20:49 Hotel całkiem, całkiem - dla nieprzesadnie wymagających. Niestety dosyć daleko od morza oraz mało kameralny. Dodatkowo w czasie kiedy tam byłam (25.10-1.11) ulegał on rozbudowie - placu zabaw dla dzieci oraz kortów tenisowych, stąd towarzyszyły nam odgłosy budowy. Opcja all inclusive oprócz alkoholi lokalnych zapewnia też szereg alkoholi importowanych. Wycieczek żadnych nie braliśmy, a wypożyczyliśmy samochód. Rezydentka, z pozoru miła, nie raczyła nas poinformować o przepisach wchodzących od 1.11, tj. dnia naszego wylotu o ograniczeniu bagażu do 18kg i dopłacie za każdy kilogramowy nadbagaż 6 Euro. Stąd sporo osób, po zapewne m.in. także wcześniejszych namowach owej Rezydentki do zakupu tanich alkoholi, sprzętu elektronicznego i kosmetyków, musiało niestety różnicę strefy wolnocłowej pozostawić na lotnisku :/ I tu baaaaaardzo duży minus dla Neckermanna, bo chyba od tego są rezydentki, aby informować o ew. niedogodnościach w danym kraju osoby, które za to m.in. płacą biurze turystycznemu, aby nie zaprzątać sobie dodatkowo głowy tego typu sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś