Dodaj do ulubionych

Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papagayo

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:06
Witam,
prosze info na temet hotelu Oasis Papagayo jade tam z całą rodzinką chciałbym
dowiedzieć się coś więcej. W Itace nie wiedzą lub nie chcą udzielić
szczegółowych informacji. Jak np. wygląda wyzywienie dwa posiłki itd.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martinetka Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa 06.07.07, 11:01
      Ja byłam w tym hotelu (w poniedziałek wróciłam ) wyżywienie jest dobre w formie
      bufetu, jest w czym wybierać (niestety trzeba patrzeć na talerze , sztućce
      kieliszki zdarzają się brudne tzn. niedomyte) . Co do samego hotelu, są to
      takie domki w których znajdują się cztery apartamenty (każdy z osobnym wejściem)
      lub ciąg domków. Miła obsługa w recepcji i w restauracji jedyne zastrzeżenia do
      do pań sprzątających pokoje. Są 2 większe baseny oraz dwa mniejsze w tym brodzik
      dla dzieci, jakuzzi, sam teren hotelu jest bardzo ładny. Jeśli coś jeszcze
      będziesz chciał wiedzieć to pisz może uda mi sie odpowiedzieć :).
      • Gość: Hubert Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 12:10
        Serdeczne dzięki za info.
        Mam jeszcze kilka pytań.
        czy mocno kłopotliwa jest duża odległość do plaży, i czy możliwe jest pokonanie
        tej odległości piechotą (z dziećmi)? Czy sprawdza się forma all in., czy jest
        to tylko strata pieniędzy, bo nie ma czasu na korzystanie z tej oferty? Na
        które wycieczki warto pojechać?
        Hubert
    • martinetka Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa 06.07.07, 12:57
      Do plaży jest dość daleko około 2- 3 km, nie wiem w jakim wieku są dzieci ale
      ludzie chodzili z małymi dziećmi, można też dostać się tam busem hotelowy ale
      trzeba chyba wcześniej to zgłosić lub autobusem miejskim albo taxi, na plaże
      radze zabrać coś co was osłoni przed wiatrem i piaskiem.
      Co do wycieczek fakultatywnych, my byliśmy na kilku duży plus tego że z
      przewodnikiem, obiad w cenie, można oczywiście samemu też się wybrać wynajętym
      samochodem. Moim zdaniem opłaca się wykupić wycieczkę po Fuerte i Lanzarocie
      oraz samemu pojechać na drugi koniec wyspy na południe aż do latarni. Są też
      inne wycieczki ale na miejscu na pewno opowie Wam o nich rezydentka i można też
      przeczytać w książce Itaki która znajduje się w hotelu. Wycieczki statkiem też
      fajne ale nie polecam dla osób z chorobą morską bo strasznie kiwa w jedną i
      drugą stronę, były osoby zwłaszcza dzieci które tego nie wytrzymywały.
      Co do all Inclusive jeśli zamierzacie siedzieć w hotelu i nie jeździć na
      wycieczki to się opłaca, my mieliśmy all i z obiadu skorzystaliśmy 2 razy bo
      ciągle nas nie było (wycieczki).
      • Gość: vengo Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.acn.waw.pl 04.08.07, 00:00
        A można gdzieś wypożyczyć rowery?

Robię sobie wolne od samochodów i telewizora,komputerów,itd...
    • Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:59
      podaj adres meila to Ci wyślę parę fotek z hotelu.Hotel ogólnie jest fajny
      ,ładne alejki wokoło.Trochę można mieć zastrzeżenia do pań sprzątających,ale
      ogólnie jest spoko.
      Pozdrawiam :))
      • Gość: Hubert Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:01
        Z góry dziękuję za fotki.
        hubert @pluton.pl

Mam jeszcze pytanko jak wygląda infrastruktura na plazy?
        Czy można coś zjeść czy sa toalety itp.

Pozdrowienia
        Hubert
        • Gość: bromba Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: 83.238.108.* 11.07.07, 14:13
          Ja wybieram się ze znajomymi do tego hotelu w nd. 15.07. ... Ciekawa jestem, co
          warto tam zabrać ze sobą? Jaka jest pogoda? Co z cieplejszych rzeczy zabrac na
          wieczory? Jaka jest temperatura wody i czy trzeba chronić stopy wchodząc do
          wody? ;)) Bardzo proszę o wszelkie informacje, które mogłyby się przydać.
          Chodzi mi nie tylko o hotel, ale również o okolice. Jak można tam spędzać
          wieczory poza hotelem?

Dziękuję :)
        • Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 11:19
          Fotki już wysłane.
          Plaże są piękne ,duże a przedewszystkim czyste ,chodzi się po nich wspaniale.
          W niektórych miejscach czułam się jak na pustyni.Zresztą sam zobaczysz na miejscu.
          Pozdrawiam :))
          • libra101 Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa 16.07.07, 13:07
            proszę również o wysłanie kilku fotek ,planuję podróż poślubną i nie chcę się
            zawieść:libra10@o2.pl. z góry dziekuję!!!
            • Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:03
              ok już wysyłam :)) i życzę miłego pobytu
              • Gość: KALI Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.netpark.pl 01.08.07, 22:07
                Witam
                Czy moge tez prosic o jakies fotki z Fuerty i Oasis PAPAGAYO.
                Wybieram sie tam 12.08.2007.
                Z gory dziekuje
                kali102@go2.pl

• Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:38
                  Fotki wysłane,
                  Pozdrawiam
                  • Gość: KALI Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.netpark.pl 02.08.07, 22:47
                    Wielkie dzieki za fotki.
                    Orientujesz sie moze w jakiej cenie bylo wypozyczenie samochodu na 3 dni?
                    Na jakie wycieczki warto jechac Z oferty rezydentki???
                    CZy sa na plazy lezaki, i czy brac wiatrochron?
                    Pozdrawiam
                    Kali
                    • Gość: wilczek Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 23:33
                      o tak wiatrochron KONIECZNIE!! lezaczki równiez warto wykupić na plaży

wiatr nad oceanem jest czasami tak mocny, ze piasek staje sie biczowaniem, nie
                      przyjemne uczucie, ale za to jaki tam jest piasek mhm.... czarny wulkaniczny
                      ..piekny!!! plaża trójkolorowa, ach zazdroszcze Wam ( pozytywnie :) )

miłego pobytu
                    • Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 23:59
                      Ja sobie wzięłam jeepa a koszt wypożyczenia na 3 dni wyniósł mnie dokładnie 164
                      E.Wypożyczalnię poleciła mi rezydentka ale na mieście można autko wypożyczyć taniej.
                      Wypożyczyczalnia dała mi pół zbiornika paliwa i tyle musiałam oddać.
                      Ja nie brałam wycieczek u rezydentki bo wolałam sobie sama sobie pojeżdzić i
                      pozwiedzać.
                      Naprawdę warto wziąść wypożyczyć autko a szczególnie jeepa ponieważ w cenie
                      wypożyczenia jest pełne ubezpieczenie a poza tym można jeżdzić po różnych wertepach.
    • Gość: vengo Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 01:39
      Witam!

W opowieściach turystów pojawiały sie wątki o kradzieżach,a wyjeżdżam na Fuerte
      z bardzo drogim aparatem fotograficznym(jestem fotografem),więc mam pytanie:czy
      w hotelu można w jakiś bezpieczny sposób zostawić sprzęt i udać się np.do
      aquaparku bez obawy?

Za info dzięki!

• Gość: Oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 09:48
        No coż kradzieże zdarzają się wszędzie,ale na szczęście mnie taka przygoda się
        nie przytrafiła.W pokojach znajdują się sejfy zamykane na szyf,jednak żeby z
        nich skorzystać trzeba za niego zapłacić.Nieorientuję się co prawda jaki to jest
        koszt bo z sejfu nie korzystałam.Mogę jednak powiedzieć śmiało że przez cały
        pobyt w tym hotelu nie bałam się zostawiać w pokoju laptopa,telefonu ani dokumentów.
        • Gość: vengo Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 12:19
          Dzięki Oasis za informacje!
          A jaki jest stan pokoi hotelowych,czy jest czysto,czy nie ma
          karaluchów,pojawiały się wątki o grzybie na ścianach...
          • Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:51
            Moje pokoje były bez zarzutu,karaluchów ani grzyba nie było.Jedynie co mi nie
            odpowiadało to jednorazowa zmiana ręczników,ale poza tym wszystko ok.A co do
            karalucha to spotkałam go ale dopiero na mieście ;))
            • Gość: KALI Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: 81.210.93.* 03.08.07, 20:44
              Jak wyglada sytuacja z wyborem pokoju?
              Rozumiem, ze jest troche pokoji na parterze i troche na pietrze. CzY na pietrze
              jest jakis balkon na ktorym mozna usiasc wieczorem? Jaka cena jest za telewizor?
              Pozdr
              KALI
              • Gość: vengo Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.acn.waw.pl 04.08.07, 11:41
                A można gdzieś wypożyczyć rowery?

Robię sobie wolne od samochodów i telewizora,komputerów,itd...
                • Gość: oasis Re: Proszę o informacje czy był ktoś w Oasis Papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:07
                  Rower można wypożyczyć za 8 E na dzień w w/w hotelu + zaliczka 10E, która jest
                  zwracana przy oddaniu sprzętu, a wiadomo jeżeli wypożycza się rower na dłużej
                  niż jeden dzień to jest taniej.
                  Odnośnie telewizora to telewizor oczywiście jest w pokoju który niestety
                  odbiera parę kanałów ale ich ojczystych.Niewiem jednak ile kosztuje wykupienie
                  innych pakietów gdyż z telewizora nie korzystałam bo byłam tylko i wyłącznie
                  nastawiona na zwiedzanie wyspy.
                  Acha na piętrach w każdym pokoju są balkony, a na parterach są tarasy gdzie
                  można sobie spokojnie posiedzieć.
                  :))
    • Gość: wanda Internet IP: *.such.nat.hnet.pl 17.09.07, 00:24
      Jak wyglada kwestia dostepu do internetu w Papagayo? Czy jest kącik
      internetowy (płatny/bezpłatny)? Czy jest bezpłatna sieć wi-fi?
    • Gość: wanda Autobus IP: *.such.nat.hnet.pl 17.09.07, 00:27
      Dokąd mozna dojechać aoutobusem spod hotelu. jakie sa ceny biletów?
      W przewodniku lonely planet pokazane jest kursowanie minitrain
      dookola miasta? czy to działa?
    • etrusek Oasis Papagayo z satelity 17.09.07, 00:30
      maps.google.com/?ie=UTF8&ll=28.721256,-13.871092&spn=0.003288,0.004989&t=k&z=18&om=1
    • Gość: sylwia Fotki z Oasis Papagayo IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 21:33
      Świetne zdjęcia z hotelu Oasis Papagayo i wycieczek po wyspach
      znajdziecie na stronie: picasaweb.google.com/tomstar68
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka