Dodaj do ulubionych

Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka

28.05.08, 12:17

Czy ktoś był na Teneryfie w hotelu Barcelo Varadero z Itaką?Jakie
wrażenia?A może ktoś wybiera się z W-y od 10.06.?
Obserwuj wątek
    • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 199.67.131.* 03.06.08, 13:18
      Ja równiez wybieram sie do tego hotelu 10.06 z Warszawy, lece z
      Itaki. Nigdy tam jeszcze nie bylam, ale czytalam w necie, ze siec
      barcelo ma dobra opinie.
    • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:22
      Hejka
      Ja lecę dopiero 08.07.2008. Także proszę o wrażenia po powrocie. A
      może też czujecie się nabrani na ofertę ITAKI. Ja tak bo ofertę z
      marca 15 dni ( 14 pełnych dni świadczenia usług hotelowych )
      potraktowałem jako dobrą monetę. DOstałem teraz informację o
      godzinach odlotów i wynika, że wyjazd jest 12 dniowy. Szczegóły w
      moim poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=39880&w=80366229

Pozdrawiam

• Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 199.67.131.* 03.06.08, 13:35
        ja lece na 8 dni, wiedzialam od poczatku, kiedy sa godziny odlotow i
        ze bedzie to 6 pelnych dni odpoczynku, ale oferta last minute ktora
        kupilam i tak byla baaaardzo dobra
        • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:43
          W moim przypadku sprzedawca powiedział, że godzin wylotów nie może
          zagwarantować, ale wylot powrotny może być bardzo późno 22.07 ( aby
          wykorzystać pełną dobę ), tak więc lepiej zarezerwować sobie urlop
          do 23.07 włącznie. A tu nic z tego. Nieoficjalnie w Itace pracownicy
          przyznają, że to nabice w butelkę. Ja rezerwację robiłem w marcu, a
          teraz takie kwiatki i dodatkowo jeszcze informacja o wzroście ceny (
          dopłata paliwowa z 40 na 160 zł od osoby ).
          • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 192.193.216.* 03.06.08, 13:49
            ja wyczytalam w necie, ze to u nich standard zanim poszlam do biura
            zaplacic.osoba, ktora mnie obslugiwala potwierdzila to, czego sie
            spodziewalam tzn ze wylot jest 10.06 ok 23 w nocy a powrot 17 jakos
            nad ranem takze 10 i 17 odpada z wypoczynku, poza tym ja wykupilam
            wycieczke, w ktorej cenie zawieraly sie wszystkie oplaty, zadnych
            oplat lotniskowych juz ponosic nie bede.
            • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:54
              Nas wprowadzono w błąd. W zeszłym roku byliśmy z ITAKA na Feurcie.
              Wycieczka 15 dni. Wylot pierwszego dnia o 8.00, a powrót ostatniego
              dnia o 14.00. WYloty były w zeszłym roku ustawione ok. W tym ITAKA
              nabrała ludzi, którzy robli rezerwacje w zimę, a teraz ustawiła
              takie przeloty. Ja domagam się od nich rekompensaty.
              • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 192.193.220.* 03.06.08, 14:07
                ja wykupilam wycieczke dwa tyg przed terminem wylotu i byla tak
                korzystnie przeceniona, ze nie bede sie klocic:-) byc moze z tego
                wlasnie powodu ja az tak przecenili... zaplacilam tylko 50% ceny
                standardowej w sezonie letnim. jakie jest stanowisko itaki odnosnie
                Twojej reklamacji?
                • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:27
                  Pracowniy ( u delara i w biurze reklamacji ) przyznają mi rację (
                  ale nie oficjalnie. Ponieważ wycofywać pieniędzy na razie nie chcę (
                  nie oddadzą zaliczki, urlopy porezerwowane - jedziemy w 3 rodziny )
                  chcemy od nich rekompenasty ( zwrot kosztów odpowiadający np. 1
                  dobie pobytu w hotelu ). Mnie to nie obchodzi, że nie mogą inaczej
                  ustawić wylotów. Podobno jak sam przylecę na wyspę to mogę w hotelu
                  siedzieć od 12:00 08.07 do 10:00 22.07. Itaka jako operator jest
                  organizatorem i przelotu i pobytu. Teoretycznie mają czas 30 dni,
                  ale powiedzieliśmy że wstzymujemy się z zapłatą reszti czekamy.
                  • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 192.193.220.* 03.06.08, 14:48
                    ok, w takim razie zycze powodzenia, mam nadzieje, ze sama wycieczka
                    bedzie udana, dam znac po powrocie, jak bylo:-)
                    • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 14:54
                      A jedziesz na 8 czy 15 dni? Jakie koszty ( jak nie tajemnica ) -
                      może będzie to kolejny dowód na to że nie ma co się spieszyć.
                      • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 192.193.220.* 03.06.08, 15:07
                        na 8 dni, 1520pln za osobe all inclusive, wszystkie oplaty
                        lotniskowe w cenie, mysle ze to korzystna oferta
                        • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:24
                          Pewnie że dobra. Katalogowo to 2700 pod koniec czerwca.
                          Też bym się nie kłócił.
                          • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 192.193.221.* 19.06.08, 12:44
                            no to juz jestem po... hotel byl zgodny z moimi oczekiwaniami,
                            czysto, dobra obsluga, dobre jedzenie, jest tam jakas sympatyczna
                            aura, fajne baseny z ladnie zaaranzowana zielenia... i nie zmieni
                            mojego zdania to, ze wieczorem przewedrowal kolo mojego fotela w
                            barze karaluch, a innym razem winda zaciela sie chwile przed
                            czwartym pietrem i uwiezila gosci hotelowych, czy tez to ze juz
                            drugiego dnia zostalam okradziona przy basenie z aparatu
                            fotograficznego, hiszpania to biedny kraj, jest tam sporo drobnej
                            przestepczosci, wiec lepiej sie pilnowac. teneryfa bardzo ciekawa,
                            mowi sie, ze to wyspa na typowy wypoczynek, ale jest tam naprawde
                            sporo atrakcji przyrodniczych i krajobrazowych, naprawde warto
                            wybrac sie na wycieczke autem. i olbrzymia zaleta jest klimat: w
                            polowie czerwca bylo ok 28 stopni w dzien a delikatny wiatr znad
                            oceanu cudownie orzezwial, wieczory chlodne wrecz, dajace
                            wytchnienie i dobry sen po goracych dniach, dla mnie super,
                            organizacja itaki dobra, sprawny transfer z lotniska, mila
                            rezydentka i choc czasem w nastroju jakby sama byla na wakacjach a
                            nie w pracy;-) o Niemcow w tym hotelu jak zreszta w wielu innych,
                            dba sie bardziej, choc zachowuja sie oni czasem tragicznie, ale moze
                            daja spore napiwki... i ogolnie daje sie odczuc roznice kulturowe,
                            czasem zaczynalo mnie draznic ze jakiekolwiek sprawy lepiej zalatwic
                            do obiadu bo w pozniejszych godzinach to juz maniana.... ogolnie
                            polecam
                            • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 09:02
                              Dzięki za opinię. Mam nadzieję, że również będziemy zadowoleni. A
                              jak pokoje? Czy standard hotelu jest równy. Z tego co wiem składa
                              się z kilku skrzydeł.
                              • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 192.193.221.* 20.06.08, 12:11
                                pokoje z tego co zauwazylam sa prawie identyczne, po srodku jest
                                chyba niewielki fragment z jakimis bardziej wypasionymi pokojami,
                                ale to tylko moja hipoteza, gosci rozmieszczaja raczej strategicznie
                                to znaczy grupy z danego kraju sa rozlokowane w jednym skrzydle w
                                bliskim sasiedztwie, na weekendy zjezdzaja tam czasem
                                grupy "tubylcow" z dziecmi, ktore sa dosyc uciazliwe bo halasuja i
                                maja nienajlepsze maniery ale rzucili ich na ostatnie skrzydlo i
                                dosyc izolowali od gosci... pokoje skladaja sie z sypialni i salonu
                                z aneksem, sa naprawde duze, lazienki ok, na zyczenie wymieniaja
                                reczniki, tylko lozko troche niepraktyczne bo sklada sie z dwoch
                                zsunietych ze soba materacy, ktore sa niestabilne i rozjezdzaja sie
                                juz przy nieznacznych manewrach, co jest denerwujace, klimatyzacja
                                dziala ok, chca kaucje za pilot do niej i do telewizora, ale mozna
                                sie bez nich obejsc, zreszta my telewizje wlaczalismy tylko na mecze
                                naszej reprezentacji:-(. windy sa stare i lepiej nie wsiadac w
                                wiecej niz 4 osoby, jak chodzi o all inclusive to bardzo polecam,
                                robia bardzo roznorodne dania, soki sa co prawda za bardzo slodzone,
                                ale jets cocacola fanta sprite, w barze stoja butelki z alkoholami i
                                drinki robi sie samemu, czesto wieczorami barman robi jeden
                                wyznaczony drink za free a wszystkie inne z karty maja niskie ceny 2-
                                3 euro, w barze robia tez przekaski np tosty frytki chaburgery, sa
                                tez lody i napoje niealkoholowe.jak chodzi o wycieczki proponowane
                                przez itake to na pewno warto skorzystac z wycieczki do loro parku,
                                ew rejsu na gomere, objazdowki sa nudne i z okien autokaru, rejs
                                katamaranem przereklamowany, zazwyczaj sa tylko orki, choc mowia ze
                                delfiny tez ale to nieprawda, oczywiscie w ofercie jest
                                przedstawione ze mozna napotkac wiele zwierzat wodnych ale tak jak
                                mowilam zazwyczaj pewne sa tylko orki... najlepiej wynajac auto i
                                samemu zwiedzic wyspe, sa tam dobre drogi, autostrady, jasne
                                oznakowania i nie mozna sie tam zgubic, rezydent proponuje wynajecie
                                auta za 51 uero, ale my wynajelismy z innej firmy (orlando) za 35
                                euro auto z klima...
                                • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.08, 16:00
                                  Dzięki wielkie za informacje.
                                  • Gość: tamtam Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.eranet.pl 03.07.08, 21:41
                                    Witam !

My wybieramy się z rodzinką 12-08 i rezerwowaliśmy w lutym.Z Itaką
                                    jeżdzimy od 6 lat i nigdy nie było sytuacji ,że powrót o 3 a wyjazd
                                    o 23.My kupowaliśmy ofertę 15 dniową a nie 13 dniową.Tydzień temu
                                    dzwoniłiśmy do Itaki do Opola i dostaliśmy zapewnienie ,że w tej
                                    sytuacji odliczą nam dodatkowe dopłaty paliwowe 140 zł.na
                                    osobę.Dzisiaj chciałam dopłacić u agenta ale u agenta zażądali
                                    pełnej kwoty,natomiast pan Paweł Kozanecki który miał przesłać nam
                                    nowe dokumenty z kwotą pomniejszoną o dopłaty i wprowadzić do
                                    systemu korekty nie odbiera telefonów-ponoć jest cały czas na
                                    spotkaniach.Nas wczasy wyniosły ponad 4200 na osobę-przy rezerwacji
                                    w lutym gdzie ponoc była promocja obejmująca19% rabatu.Ostatni raz
                                    dajemy nabrać się.Z pewnością tego tak nie zostawimy.Czy może ktoś
                                    składał reklamację i jak została ona potraktowana?
                                    Pozdrawiam.
                                    • Gość: ZoltyM Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:27
                                      Witam
                                      My ( tzn. moja rodzina i znajomi ) również złożyliśmy reklamację.
                                      Wycieczkę kupiliśmy w marcu bez informacji o godzinach wylotów.
                                      Lokalny dystrybutor przyznaje nam racje. Wycieczka reklamowana jet
                                      jako 15 dni w tych 14 pełnych dni świadczenia usług. Wysłaliśmy
                                      reklamację. Po 30 dniach dostaliśmy odmowną odpowiedź. Sugerowaliśmy
                                      zwrot kosztów pobytu rodziny przez 1 dzień w hotelu. Wysłaliśmy
                                      drugie pismo. I czekam. Ja im nie daruję. Pod jaki numer dzwonisz?
                                    • Gość: tamtam Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.gprs.plus.pl 04.07.08, 16:55
                                      Witam !

Nam Itaka za wpadkę z godzinami wylotów zrezygnowała z dodatkowych
                                      dopłat lotniskowych,więc warto się kłócic.

Pozdrawiam

• Gość: edyta Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 87.105.164.* 26.08.08, 22:49
                              ale pojechałes po nlp...wez przestan
                            • Gość: chmurkakomorka Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.enterpol.pl 09.06.09, 18:02
                              Tak , wrocilam kilka dni temu, bylam z mężem. W hotelu pokoj osobny
                              typu sypialnia – dwa łóżka + 2 malutkie szafeczki obok łóżek.
                              Dodatkowo szafa w ktorej jest sejf (2,5 euro za dzien przy wykupie
                              na tydzien- płatne w recepcji). Kolejnym pokojem jest duzy pokoj w
                              którym jest cos w rodzaju dostawki (wersalka) + telewizor i aneks
                              kuchenny w którym sa filizanki, szklanki, garnki, toster , czajnik
                              elektryczny. Łazienka fatalna, wanna z natryskiem w którym woda nie
                              ma cisnienia. Wc, bidet, umywalka, duze lustro. Nie ma suszarki do
                              włosow. Reczniki biale w ilosci 4 sztuki. Ręczników nie można
                              wynosic na basen! (należy wziąć swoje). Ogolnie pokoj hotelowy nie
                              robi wrazenia i nie wiem skad wziely się 3,5 gwiazdki.
                              Zdarzyl mi się jeden karaluch wielkosci palca wskazującego w pokoju!
                              Sprzatanie pokoju codziennie z wyjątkiem srody i niedzieli. Nie daja
                              mydla – należy się upominac w recepcji wtedy przyniosa wieksza
                              ilosc.
                              Jedzenie w restauracji ok.
                              Otoczenie hotelu (baseny, roslinnosc itp.) bardzo mi się podobalo. 3
                              baseny w których woda wcale nie jest podgrzewana ! (zimna!) i jedno
                              malutkie jacuzzi 1metr x 1 metr podgrzewane. Lezaki bezplatnie na
                              terenie hotelu, na plazy platne.
                              Przekaski przy opcji all exlusive sa wyznaczone na czas. To co piszą
                              ze martini czy inne drinki za darmo nie jest już prawda ponieważ te
                              drinki są już platne (były bezplatne). Nie platne sa ich lokalne
                              drinki, ale smakuja niezle.
                              Rezydenka – Pani Ania jest ok.
                              Wycieczki:
                              1). Gomera- wyspa sąsiadująca
                              2). Obiazdowa po Teneryfie + wulkan Teide
                              3). Loro prak
                              4). Rejs katamaranem
                              5). Zakupy w Santa Cruz
                              Polecam koniecznie wycieczke na Gomerę !!! – sąsiadująca wyspa z
                              Teneryfą. Jeśli wybierzecie wycieczke Loro Park w którym można
                              zobaczyc pokazy delfinow i koniecznie zobacznie pokazy lwow morkich
                              nie wybierajcie się na rejs katamaranem, na którym naprawde nie
                              wiele można zobaczyc (delfiny od czasu do czasu wynurzajace jedynie
                              grzbiet). Chyba ze macie sporo pieniedzy to co innego, jedzcie na
                              wszystkie.
                              Ludzie wypozyczaja samochody za 30 euoro na dzien + zakup paliwa ,
                              pojezdzic po wyspie, ale jest wycieczka obiazdowa po Teneryfie i
                              jest bardzo ciekawa. My nie wyporzyczalismy samochodu ,
                              podjechalismy autobusem linie nr 473 do Siam Parku (park wodnych
                              rozrywki- niezle rury do zjerzdzania). Przy zakupie biletu do Loro
                              Park (wykup wycieczk) , Siam park w cenie 17 euro od osoby. Park
                              czynny od 10 do 18.
                              Pogoda na Teneryfie rozna, często zachmurzone niebo, przez które
                              przebija się slonce.
    • Gość: tez do barcelo Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: 199.67.131.* 03.06.08, 13:33
      ja rowniez wybieram sie do tego hotelu 10.06 z warszawy. nigdy tam
      jesczze nie bylam, ale czytalam w necie, ze siec barcelo ma dobre
      opinie, powinno byc o.k.
      • Gość: esbox Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.rzeszow.mm.pl 14.08.08, 20:54
        Czy ktoś może wybiera się 17.09 do Barcelo Varadero z Itaką?????
        • Gość: sernik Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:27
          wybieram sie 30.09 tez z Itaka..troche martwia mnie opinie o nich, ale chyba
          zaryzykuje..mam do Was pare pytan..czy w samolocie rzeczywiscie nie daja nawet
          wody? jak jest z czasem miedzy wymeldowaniem a lotem?? nie trzeba długo wałesac
          sie z bagazami? wiecie jak z pogoda na przelomie wrzesnia i pazdziernika? bedzie
          chlodno wieczorami? jak wyglada rozdzielanie pokoii? w biurze mowili ze nie ma
          reguly..zalezy kto kiedy sie melduje..jak to jest naprawde? czy jesli jest jakis
          problem to zamienia pokoj? jak tam z napiwkami? czy w pokojach sa suszarki do
          wlosow..i nie wiem o co jeszcze zapytac, jesli macie jakies dobre rady to a
          checia skorzystam :))
          • Gość: K Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 00:04
            ja dzis wrocilam, pokoje sa w porzadku nam przydzielili odrazu sami
            ale z tego co wiem niektorzy zaminiali na inne bez problemu,w
            pokojach bez problemu mozna przebywac do ostaniej chwili pobotu, w
            samolocie faktycznie trezba wszytsko kupowac, co do suszarki nie ma
            w pokoju ale jest do wypozyczenia w recepcji za kaucja ktora
            zwracaja gdy sie suszarke oddaje podobnie jak zelazko czy rakiety do
            tenisa ;) co do pogody jeszcze wczoraj byl upał wieczorami jest
            chlodniej ale tez bez przesady, mysle ze z pogoda nie bedzie
            problemu napewno ;)w razie jakis pytan prosze pisac
            ja bylam dwa tygodnie i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z
            hotelu obsługi położenia i all inclusive ktore naprawde jest bardzo
            zadowalajace.
            • Gość: M***** Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.gprs.plus.pl 11.09.08, 13:47
              A jak było z jedzeniem, smacznie? Jakimi liniami wracaliście, bo
              chyba nie FUTURĄ?
            • Gość: sernik Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 20:23
              dziekuje bardzo za odpowiedz, mam nadzieje ze u nas tez bedzie bez problemow,
              nadal czekam na informację czy i na ile sie zmienia godziny odlotu, bo
              zapewniali ze dni beda te same..
              jeslli jeszcze o czyms powinnam wiedziec czekam na wszelkie dobr rady :) pozdrawiam
        • Gość: K Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 00:05
          ja wlasnie wrócilam jesli jakies pytania masz to pisz.
    • Gość: mimi Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.rzeszow.mm.pl 25.08.08, 23:48
      A co to ma do rzeczy????!!!!
      • Gość: sernik Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.anicasystem.com.pl 28.08.08, 12:26
        jesli ktoś był z Itaka w tym hotelu, to czy możecie potwierdzic ze do końca
        pobytu mozna przebywac w pokoju?? wylot jest o 3 w nocy i obawiam sie czy nie
        trzeba sie wymeldowac duzo wczesniej...
        • Gość: Kaśka Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.gprs.plus.pl 03.09.08, 15:40
          Gość portalu: sernik napisał(a):

> jesli ktoś był z Itaka w tym hotelu, to czy możecie potwierdzic ze
          do końca
          > pobytu mozna przebywac w pokoju?? wylot jest o 3 w nocy i obawiam
          sie czy nie
          > trzeba sie wymeldowac duzo wczesniej...

Ponawiam pytanie?
          • Gość: K Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 23:56
            potwierdzam nie ma zadnych problemów jesli chodzi o pokoje do samego
            konca mozna w nich przebywac, ja dzis wrócilam powinnam wczoraj ale
            nie bylo samlolotu, przedluzyli pokoje o dobe bez problemu.
    • Gość: rika Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.rzeszow.mm.pl 26.08.08, 19:48
      Kurczę chyba miałeś pecha albo co bo ja 6 razy byłam z Itaką po uprzednim
      dograniu wszystkich szczególików i były to moja wymarzone wakacje:) Życzę więcej
      szczęścia !!
    • Gość: miki Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.enterpol.pl 28.04.09, 23:27
      odpowiem do piatku , dopiero wrocilam z tego hotelu.
      • Gość: Pablito Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.83.230.17.193.debacom.pl.e-zabrze.pl 29.04.09, 21:37
        Chętnie poczytam, lece tam 27 maja
    • Gość: kacha Re: Barcelo Varadero na Teneryfie-Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 02:06
      Poczytajcie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=86569586&a=86569586

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka