gwiazdeczka245 23.09.08, 14:15 Wybieram sie 1.10 na GC do hotelu Ifa Interclub. Z tego co wyczytalam nie ma zbyt ladnej plazy. Czy sa gdzies w okolicy ladne piaszczyste plaze , ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Ladne plaze w San Augustin 23.09.08, 15:08 Plaża z ładnym piaskiem jest w Playa del Ingles, spacer promenadą ok. 2 km na zachód. Plaża w SA jest ładnie położona, niestety jest to piasek czarny o konsystencji pudru. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka245 Re: Ladne plaze w San Augustin 25.09.08, 15:44 dzieki, ogladalam zdjecia z Fuerty i pewnie takich pieknych plaz nie znajde na GC. a wobec tego czy woda jest tez taka jak na F czy zupelnie sie roznią ? Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Ladne plaze w San Augustin 25.09.08, 16:16 smiem twierdzic ze plaza w Playa del Ingles/Maspalomas jest ladniejsza od Fuerty :) ale to pewnie kwestia gustu :) a woda, 23 stopnie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka245 Re: Ladne plaze w San Augustin 25.09.08, 16:22 jak zobaczylam fotki z fuert to sobie pomyslalam ze tak krystalicznie pieknego koloru wody w GC nie zobacze. a moglbys mi przeslac na meila zdjecia z plaz z gc, jesli to nie jest oczywscie problem pozdrawiam ania-dybul@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Ladne plaze w San Augustin 25.09.08, 20:41 wejdz sobie na 1 temat z forum , czyli zdjecia z kanarow, zareczam ci ze nawet w porcie Puerto de Mogan woda jest bardzo czysta i widac ryby plywajacy przy samym brzegu. Napewno ci sie spodoba. gwiazdeczka245 napisała: > jak zobaczylam fotki z fuert to sobie pomyslalam ze tak > krystalicznie pieknego koloru wody w GC nie zobacze. a moglbys mi > przeslac na meila zdjecia z plaz z gc, jesli to nie jest oczywscie > problem pozdrawiam > ania-dybul@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chfjdhgfuidhio Re: Ladne plaze w San Augustin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 16:11 Polecam plaze Amadores. Z San Agustin autobus numer 1, jedzie sie jakies 40 minut. Piekna plaza, cudowny kolor wody. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka245 Re: Ladne plaze w San Augustin 26.09.08, 20:08 bardzo dziekuje za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack_06 Re: Ladne plaze w San Augustin IP: *.kalisz.mm.pl 26.09.08, 21:04 Jeśli chcesz obejrzeć fotki plaży w Maspalomas / Playa del Ingles wejdź na holidaycheck.pl i wybierz jakiś hotel z tych miejscowości (np. Palm Beach, Costa Meloneras, RIU Palace Maspalomas, IFA Faro i wiele, wiele innych). Jest tam sporo fotek od urlopowiczów (można wybrać opcję zdjęć plaży, bez konieczności oglądania wszystkich fotek). Nawiasem mówiąc, plaża i wydmy w Maspalomas naprawdę robią wrażenie. My też byliśmy w San Augustin i plażowaliśmy regularnie na plaży w miasteczku, przy Ifa Beach. Kawałek dalej jest Playa del Burras - też szara, choć chyba trochę ładniejsza. Choć nam plaża w San Augustin się podobała (szary piasek nam nie przeszkadza, a nawet uważamy, że dodaje uroku i odmienności), to wybraliśmy się poleżeć na żółtym piasku w Maspalomas. JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chfjdhgfuidhio Re: Ladne plaze w San Augustin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 20:56 Prosze bardzo. Plaza w San Agustin nie jest brzydka, po prostu piasek jest szary ze wzgledu na to, ze wyspa jest pochodzenia wulkanicznego. Kolor traktuj jako cos wyjatkowego i dodatkowe urozmaicenie a nie wade. Faktem jest jednak, ze plaza w Amadores o ktorej wczesniej pisalem zrobila na mnie ogromne wrazenie. Poza tym wyspa cudowna, widoki wspaniale. Tak sie milo sklada, ze bylem wlasnie w tym hotelu do ktorego jedziesz. Bardzo fajny, czysty, zadbany. Baseny piekne. Po powrocie koniecznie odezwij sie na tym forum to powymieniamy sie refleksjami a przy okazji napiszesz mi co tam nowego u nich w hotelu slychac. Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka245 Re: Ladne plaze w San Augustin 28.09.08, 00:54 Nie ma problemu, po powrocie wymienie sie opiniami :)mam nadzieje ze pogoda dopisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: Ladne plaze w San Augustin IP: *.n4u.airbites.pl 25.11.08, 19:44 Witam. Gwiazdeczka- Ty juz pewnie po wakacjach. Ja moje właśnie planuję i wpadło mi w oko San Augustin. Ale proszę o informację- czy sątam szkoły dla surferów - bo strasznie mam ochotę podszkolić moje umiejętności? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nolimit22 Re: Ladne plaze w San Augustin 28.11.08, 12:00 mam pytanie co do tego hotelu ifa interclub Co jest w pokojach? Bo czytalem rozne komentarze nawet gdzies sie postkalem ze nie ma recznikow (!) prawda to? I czy jest lodowka, suszarka? ogolnie to mam maly lpimit bagazu bo tylko 17 kg z tego co wyczytalem wiec jak bym mial brac jeszcze reczniki to juz w ogole %-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Ladne plaze w San Augustin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 20:51 Nie wiem co jest w hotelu Ifa Interklub ale widziałam do tydzień temu i dla mnie to jest hotel porażka. Nie ma plaży. Do plaży schodzi się po ok. 150 schodach stromych ( z wejściem potem jest problem) schodzi się na promenadę i potem jeszcze kawałek. Hotel przy ulicy z wielką stołówką (jak stołówka studencka).Zaletą duże baseny. Plaża San Augustin szara ale generalnie ok -można się przyzwyczaić. Polecam hotel obok Ifa Beach. Wejście z basenu ma na samą plażę. Bardziej kameralny i przytulny.bez ssszek do włosów ale z ręcznikami. Hotel godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś