Dodaj do ulubionych

Teneryfa - pytań kilka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 16:12
Wybieram się na tą wyspę w październiku. No i mam kilka pytań. Jaka
jest wtedy pogod? Czy zabrać też coś grubszego z ubrań? Drugie
pytanie. Jak wygląda Teneryfa cenowo? Tzn. ile kosztuje jedzonko,
winko itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: edi Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 09:42
      własnie dzisiaj wylatujemy, jesli 9go bedziesz jeszcze w Polsce to z checia
      odpowiem ;)
      • Gość: renata Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.3s.pl 01.10.08, 22:10
        Witam, wrocilam 18-wrzesnia.Ogolnie co do cen , to tanio,mozna kupic
        perfumy , buty i inne markowe ubrania.W knajpkach tez ceny niskie,
        paliwo ponizej euro.Jezeli chodzi o zabranie rzeczy, to polecam
        malo, bo mozna kupic na miejscu.Ja zaluje ze zabralm duzo z Polski,
        bo mialam malo miejsca na zakupy.Jezeli wiecej pytan .to chetnie
        odpowiem.
        • Gość: Petra Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.98.192.213.cable.satra.pl 02.10.08, 00:28
          Ja właśnie dziś wróciłam z Teneryfy, było świetnie i bardzo ciepło
          choć jeśli chodzi o słońce to tam jest ciężko przewidzieć raz są
          chmury a za chwile wielkie słońce. Ale mi to za bardzo
          nieprzeszkadzało i tak zdążyłam się opalić.
          Ciuchy miałam różne trochę grubszych i cieniutkie no i oczywiście
          ubierałam same topy i krótkie spodenki :)
          Jeśli chodzi o ceny to np kawa 1.50-2e, soki wyciskane z owoców 3e,
          tzw sandwich ok 3.75, obiadki (dużo i dobre) ok 6.80e wzwyż.
          Generalnie kasa leci szybko :)
          • kuba1405 Re: Teneryfa - pytań kilka 22.10.08, 02:09
            ceny tansze niz w polsce obiad dla jednej osby w restauracji ok 10 do 15 euro
            pogada spoko woda oklo 22 stopni jest moze w miesiacu 3 dni deszcowe
            /pazdziernik perfumy jak trafisz na promocje to naprawde jest tanio np.
            kupilem hugo bosa zielongo 150m za 35e i wiele innych rzeczy bedzie git
    • tomasz.dwa Re: Teneryfa - pytań kilka 22.10.08, 14:41
      Hej, zastanawiam się nad kolejną podróżą. Tym razem moja narzeczona ma dokonać
      wyboru gdzie jedziemy ;) ciekawy jetem co jej wpadnie do głowy. Ale chciałbym
      się dowiedzieć kilku rzeczy odnośnie Teneryfy, co prawda przeglądałem już oferty
      bp (hoteli) ale może coś od siebie polecacie? I jak ogólne wrażenia z Wysp
      Kanaryjskich? Warto się wybrać?
      • Gość: Tominator Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.08, 21:22
        > Warto się wybrać?
        Nie warto. Za hotel tej samej klasy w np. Tunezji zapłacisz dużo mniej.
      • Gość: El Studente Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 10:18
        Hejka! ja wyruszam w podróż na 9 dni na teneryfę!!! Dokładnie 22.12.2008,
        uciekamy wraz z Itaką. Tak naprawdę będą to pierwsze moje święta poza domem, w
        ogóle poza granicami kraju. Ciśnienie i poziom podekscytowania już sięga
        zenitu!!! Może ktoś z was się jeszcze wybiera?? My ruszamy grupką 6 osób. Będzie
        się działo, oj tak....
        • tomasz.dwa Re: Teneryfa - pytań kilka 23.10.08, 13:08
          Witam, ja też się przymierzam do podróży na Teneryfę ale to jeszcze nic pewnego.
          A jaki hotel wybraliście? bo tak się składa, że ja też będę wybierał z oferty
          Itaki. Oj to rzeczywiście grupka 6-osobowa to już ładnie można poimprezować. Ja
          to wybieram się w bardziej romantyczną podróż z moją Ewusią :) ale też
          zamierzamy troszkę zaszaleć. Kto wie może się spotkamy jeśli zdecydujemy się
          jednak na Wyspy Kanaryjskie.
          • Gość: edi Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:28
            A ja polecam.. ;) Teneryfa mnie pozytywnie rozczarowała. Oczywiście przed
            wyjazdem dużo czytałam, pytałam znajomych, ale to co zobaczyłam.. te góry,
            wulkan :).. czarne plaże, błękitne niebo i woda.. było super :) Też byłam z
            Itaką.. i było ok, nic im nie mam do zarzucenia. Jeśli chodzi o ceny to bardzo
            podobnie jak u nas, tańsza jest - pewnie jak już wiecie benzyna, kosmetyki,
            perfumy, alkohol.. Pozdrawiam :)
    • Gość: jozefa1 Re: Teneryfa - pytań kilka IP: 80.51.237.* 28.10.08, 09:22
      Napiszcie proszę jakie hotele z Itaki polecacie, a może ktoś
      pożyczał autko-jaka cena??
      • Gość: edi Re: Teneryfa - pytań kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 21:03
        Byliśmy w Barcelo Varadero..było ok, hotel zasługuje na 3,5*. Apartamenty -
        pokój z aneksem kuchennym, łazienka i sypialenka - przyzwoite, klimatyzacja
        działała bez zarzutu. Mięliśmy opcję all - jedzenia było mnóstwo, każdy znajdzie
        coś dla siebie. Fajne baseny, zawsze były wolne leżaki, miła obsługa. Puerto de
        Santiago to spokojna miejscowość, nam o to chodziło.. przed północą
        wychodziliśmy z hotelowego baru. A rano w drogę - auto z pełnym ubezpieczeniem
        dziennie około 35 euro - fiat punto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka