rethymnon1 02.12.08, 13:22 Ile kosztuje taki fakultet i czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motylanoga71 Re: z GC do Gambii 02.12.08, 13:48 rethymnon1 napisała: > Ile kosztuje taki fakultet i czy warto? duzo, nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
rethymnon1 Re: z GC do Gambii 02.12.08, 13:51 Dużo tzn ile i dlaczego nie warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: z GC do Gambii IP: *.Red-81-38-121.dynamicIP.rima-tde.net 02.12.08, 14:06 2 lata temu kosztowala 256 euro od osoby. Warto bylo, ale juz nie ma tego fakultetu. Prawie od 2 lat jest odwolana. My bylismy jednymi z ostatnich ktorzy skorzystali. Chyba, ze prywatnie, ale nie wiem jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: z GC do Gambii 02.12.08, 14:07 rethymnon1 napisała: > Dużo tzn ile i dlaczego nie warto? Dzien na Gambie to cos jak zart :) Ze o "programie" nie wspomne. No ale jesli ktos musi miec "zaliczone" to why not :) Poza tym chyba nie ma chetnych na ta wycieczke. Wolalbym szczerze ta kase przeznaczyc na tydzien dluzej pobytu na GC i zwiedzenie jej mniej turystycznych zakatkow ( polnoc wyspy, gory w centrum). zreszta sam ocen We wczesnych godzinach rannych zostaną Państwo odebrani z hotelu i przewiezieni na lotnisko. Po locie trwającym ok. 2 godziny i 15 minut, podczas którego zjedzą Państwo śniadanie, i odprawie paszportowej, spotkają Państwo naszych lokalnych przewodników, którzy podzielą Państwa na różne grupy językowe. Ruszymy w kierunku małej wioski Mandinari, w której złożymy wizytę gambijskiej rodzinie - porozmawiamy z głową rodziny, jego żonami i dziećmi oraz poznamy ich styl życia. Następnie przejdziemy spacerem nad rzekę i popłyniemy łodzią w kierunku Laming Lodge, gdzie zjemy lunch (napoje dodatkowo płatne). Po lunchu odwiedzimy lokalną szkołę podstawową oraz targ wyrobów miejscowych rzemieślników (wyroby z drewna), gdzie będziecie mieli Państwo okazję poznać ich pracę. Następnie odwiedzimy wioskę rybacką położoną na wybrzeżu Atlantyku i przespacerujemy się po plaży. Drogą prowadzącą wzdłuż wybrzeża pojedziemy do Katschi-Kali, gdzie obejrzymy \"święte krokodyle\". Ostatnim punktem programu jest przejazd do czterogwiazdkowego hotelu, gdzie podczas folklorystycznych występów zjemy kolację przygotowaną z miejscowych specjałów. Wylot na Gran Canarię ok. godz. 22.00. Podczas wycieczki wymagany jest ważny paszport. orientacyjna cena wycieczki 273 euro/os. Tego sie nawet "liznieciem" Czarnego Ladu nazwac nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
rethymnon1 Re: z GC do Gambii 02.12.08, 17:39 Dzieki. Program przypomina mi wizyty gospdarskie Pierwszego Sekretarza ;-))) Faktycznie porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tullamore Re: z GC do Gambii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:25 Przyłączam się do podziękowań za informacje dot. wycieczki do Gambii, gdyż sama chciałam się wybrać i nawet niedawno wspomniałam na forum i zadałam parę pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: z GC do Gambii IP: *.Red-81-38-121.dynamicIP.rima-tde.net 03.12.08, 00:39 Nie stresujcie sie tak, pisalem ze tej wycieczki juz nie ma. A ja bylem zadowolony. Ten opis programu to pewnie przepisany z reklamy jakiegos biura podrozy? Dobrze, ze go wczesniej nie mialem okazji przeczytac bo pewnie tez bym nie skorzystal z tego fakultetu. Widzicie jak mozna zrazic ludzi nieodpowiednim opisem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guancho Re: z GC do Gambii IP: *.eranet.pl 03.12.08, 12:12 z tego co widze to jest to opis wycieczki ze strony ScanHoliday/TUi, a moze podzielisz sie z nami jak wygladala i jaki program miala wycieczka na ktorej byles Gosciu ? Odpowiedz Link Zgłoś