Gość: Ja IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.09, 19:09 Wróciłam chętnie odpowiem na pytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wacek Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.171.29.35.static.crowley.pl 22.06.09, 15:02 Fajnie,że jesteś. Martwiłem się, że nie wrocisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.06.09, 20:17 Chętnie wysłucham Twojej opinii o hotelu. Jak z posiłkami? Jak z napojami do posiłków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 08:50 Hotel jest rewelacyjny i zdjęcia katalogowe nie oddają jego uroku. Obsługa w hotelu jest bardzo miła i nie widać żadnej różnicy w traktowaniu np. Niemców czy Polaków. Obsługa również spoko. Przyznam się, że raz zapomniałyśmy zamknąć sejfu i pojechałyśmy na wycieczkę i nie zniknęło ani jedno euro z sejfu. A w czasie mojego pobytu okazało się, że w innych hotelach (nie sieci R2) okradziono turystów właśnie w hotelach. Jedzenie po prostu super. Na śniadanie szampan, kilka rodzajów wędlin, łosoś, tuńczyk, kilka rodzajów sera, koktajle owocowe, jogurty, ciasteczka, jajeczka, owoce i wiele innych. Na kolacje kilka rodzajów mięs i ryb w różnych formach: w panierkach i bez, w sosach. Mnóstwo owoców morza. Dużo sałatek, dipów różnego rodzaju. Nie powtarza się menu. Czekałam na pysznego pieczonego łososia i niestety nie powtórzył się w następnym tygodniu. Ciastka i lody. Żeby wszystkiego spróbować nie wiem czy dałoby radę. Napoje podstawowe do kolacji: woda mineralna 0,33l 1,55euro, cola 0,25l 1,90euro ale można też zamówić Don Perignon za 135 euro. Kto wybierze ten hotel będzie naprawdę zadowolony. Jeżeli chodzi o pokój to niestety pani z BP nie poinformowała mnie, że opis "pokój z widokiem na morze" oznacza pokój z balkonem, za który tam na miejscu, jeżeli mają wolne pokoje, trzeba zapłacić dodatkowo 12 euro od osoby za dobę. Ale w sumie zrezygnowałyśmy, ponieważ w pokoju się nie siedzi. Laguna jest fajna 3euro od leżaka - jest tam spokój, nie ma tłoku tak jak na darmowym basenie, gdzie leżaki są tak ciasno ustawione, że wygląda to jak w "szkole". Ponadto na lagunie jest bardzo przyjemny wiaterek. Zatem osobom, które wybierają się na wakacje właśnie tam polecam gorąco hotel Rio Calma. Podczas mojego pobytu 1-15.06 hotel otrzymał piątą * i uważam, że całkowicie zasłużenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.06.09, 21:56 Serdecznie dziękuję za wyczerpujący opis, jadę tam 28.06 i bardzo potrzebowałem takiej opini. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:01 Jeszcze zapomniałam za ręczniki na plaże czy basen jest depozyt 10euro za 1 sztukę a później za wymianę na czysty płaci się po 1 euro od sztuki. Zazdroszczę. Życzę mnóstwa "promieni słonecznych" i miłego pobytu, a taki na pewno będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.szpitalmsw.rzeszow.pl 24.06.09, 09:02 Serdecznie dziękuję jeszcze raz!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Costa Calma -Rio Calma IP: *.adsl.alicedsl.de 24.06.09, 19:44 Na jaich zasadach polega Don Perignon? Odpowiedz Link Zgłoś