alu2 18.07.06, 16:23 Jesli chodzi się państwowo do lekarza to w ramach wizyty też jest USG ? Poprzednią cała ciąże chodziłam prywatnie więc nie mam doświadzcenia. Tym razem stwierdzilam że szkoda kasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maleena Re: Pytanie o USG 18.07.06, 18:33 Jeżeli gin ma w gabinecie usg to tak a jeżeli nie ma to da skierowanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusi82 Re: Pytanie o USG 21.07.06, 13:28 należy ci sie usg (w polsce zalecane jest 3 razy w 11 tc, połowkowe tj.18-20tc i trzecie ok. 30tc) to jest teoria, ale dobry lekarz powinien ci zrobić je albo jak pisała koleżanka dać skierowanie na usg. ale w praktyce ja w poprzedniej ciąży do 7 miesiąca nie miałam skierowania na usg (chodziłam państwowo na plac hallera w warszawie) i w końcu zmieniałm państwowego na innego państwowego, a ten zaczął od usg. ps. robiłam prywatnie w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
niunka24 Re: Pytanie o USG 22.07.06, 12:31 a ja chodzę do ginekologa mniej więcej raz w mies., wizyta państwowa, USG zawsze, plus ostatnio miałam 3D, też za darmo. za darmo mam też oczywiście podstawowe badania. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś