Dodaj do ulubionych

Droga E6 zimą

01.03.07, 08:08
Witam serdecznie. Gdzie mogę znaleźć informacje o przejezdności drogi E6
zimową porą. Da się w zimie dojechać chociażby do Alta a najlepiej na samą
północ? Wybieramy się tam w przyszłym roku obserwować zorzę polarną. Z góry
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • legal.alien Re: Droga E6 zimą 01.03.07, 14:11
      Tu masz strone z drogami calkowicie zamknietymi zima:
      www.vegvesen.no/trafikk/vegmeldinger/rapport/index.jsp?report_id=4
      A tu tymczasowo zamkniete drogi:
      www.vegvesen.no/trafikk/vegmeldinger/rapport/index.jsp?report_id=3
      • ramarek3 Re: Droga E6 zimą 01.03.07, 20:31
        Bardzo dziękuję za szybką pomoc ale mam jeszcze jedno pytanie. W ubiegłym roku
        w lipcu chciałem w stacji paliw kupić kubek aby na czas podróży po Norwegii
        mieć za darmo kawę. Powiedzieli mi, że kubka nie mają. Kubek pozyczył nam
        znajomy i mieliśmy za darmochę kawę w nieograniczonych ilościach przez cały
        czas wyprawy. Jak to jest z tymi kubkami? Przepraszam za upierdliwość ale już
        taki jestem. Czy na temat jak pooglądać z terenu Norwegii zorzę polarną też
        mogę zadać pytanie?
        • legal.alien Re: Droga E6 zimą 02.03.07, 07:11
          Nie mam pojecia, kawy na stacjach nie bralbym nawet, jakby mi za nia doplacali.
          Z reszta nie nazywalbym tego brunatnego napoju kawa.
          Z zorza to im dalej na polnoc tym wieksze szanse jej zobaczenia, pod warunkiem,
          ze nie bedzie pochmurno.
          • ramarek3 Re: Droga E6 zimą 02.03.07, 08:00
            Jeszcze raz dzięki za pomoc. Jako szałasowy turysta motocyklowy nie jestem zbyt
            wybredny w podróży. Mam nadzieję dotrzeć zimą na motocyklu tak daleko aby
            zobaczyć zorzę polarną a potem wrócić do domu przez Finlandię.
            • osiaa jak to jest z kubkami 19.04.07, 10:29
              jezeli chodzi np. o kubki statoil to często w wakacje już ich nie ma, z tego
              powodu, że sprzedaż ich zaczyna się pod koniec roku. Czyli np. na rok 2007
              zaczęto sprzedawać te kubki juz w grudniu 2006. A ponieważ cieszą się one
              bardzo dużym powodzeniem, to często w lato są już wysprzedane. Nie wiem jak
              jest na innych stacjach. Ale na statoil mają największy wybór kaw, czekolad,
              herbat itp. Nie jest ta kawa wcale taka zła. To znaczy pijam lepszą, ale w
              podróży często bierze się co jest. A jak ktoś nie lubi kawy to są herbatki (np.
              Lipton)Ten kubek kosztuje 100 koron, wiec dość drogo, ale się zwraca.
              Pozdrawiam.
              • ramarek3 Re: jak to jest z kubkami 14.05.07, 17:10
                serdeczne dzięki za poradę, teraz muszę poprosić znajomego aby taki kubek kupił
                a jak skończymy z niego korzystać to przekażemy następnym włóczęgom motocyklowym
    • dorotheadd Re: Droga E6 zimą 23.04.07, 23:08
      Masz zamiar jechac zima samochodem na polnoc??? No to odwazy jestes!A w jakich miesiacach?? Ja to zawalu dostawalam w listopadzie jak snieg padal non stop. W TRondheim. Mam nadzieje, ze bedziesz miec lancuchy, kolce (czy jak to sie nazywa po polsku) na kolach. Ale nie polecam takiej wycieczki zima!Lykke til!
      • ramarek3 Re: Droga E6 zimą 14.05.07, 17:13
        Jechać samochodem na północ to jest niebezpiecznie więc wybieramy się
        motocyklami, już je przygotowujemy. Mam kłopot z zakupem wkręcanych kolców do
        opon, jedyna firma którą znam nie odpowiada.
        • legal.alien Re: Droga E6 zimą 14.05.07, 19:43
          Taaa, motocyklem bezpieczniej. Chyba wyobrazni nie macie. W razie czego pare
          osob sie ucieszy, bo czeka na dawcow nerek z niecierpliwoscia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka