Dodaj do ulubionych

ochrona Solid Security

• Gość: Kajona Re: ochrona Solid Security IP: *.gl.digi.pl 26.06.11, 21:53
      Witam,
      Szkoda ze nie czytalam wczesniej tego forum
      Miesiac temu podpisalam umowe na ochrone PUB-u
      Mialam jazdy z tak zwanym partnerem na poczatku
      Czekalam ponad tydzien na jakies nadajniki
      W miedzy czasie moi pracownicy budowlani zostali
      pobici przez miejscowych
      Po telefonie do mojego "partnera SOLID" co z nadajnikami
      uslyszalam odpowiedz ze skad on ma wiedziec ze nie dotarly
      No coz w koncu jasnowidzem chlop nie jest
      Powiedzial ze jak beda nadajniki w siedzibie zostane powiadomiona
      I znowu zonk - jestem z dzieckiem na zakupach a tu dostaje telefon
      ze instalator czeka z nadajnikiem a niby mialam byc powiadomiona
      1-2 dni wczesniej
      Mam to ustrojstwo miesiac Jak dotad zadnej faktury nie otrzymalam
      czy przyjezdzaja tez trudno powiedziec - nie bylo narazie potrzeby
      wzywania
      Podejcie partnera SOLID godne pozalowania
      Fakt ze miesiecznie biora 40 z hakiem plus VAT
      inni 100 netto a Moze jednak warto dac wiecej za spokoj...
      • poziomka001 Re: ochrona Solid Security 01.07.11, 11:31

Kurcze, mam solid od prawie 10 lat i nigdy zadnych takich akcji nie bylo. Az zdziwiona jestem ze to ta sama firma. Raz sie zdarzylo, ze przyjechali po 18 minutach, dostali potezny ochrzan i okazalo sie ze wyrabiaja sie i w 4 minuty. Ale ja place 100 co miesiac a nie 30 i moze to dlatego. Sama nie wiem.
        • Gość: Z Wawra Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 17:57
          Ja z Solidem jestem związany 8 lat i też złego słowa powiedzieć nie mogę może dlatego, że
          a) płacę 98.40 brutto ( od momentu 23% Vat, wcześniej 97,..)
          b) nie renegocjowałem umowy jak inni, wierząc, że bezpieczeństwo mienia, zdrowie i życie mają swoją cenę
          c) system alarmowy jest z innego źródła
          d) robię od czasu do czasu testy ( nie wzywam ich, a dzwonię, że sprawdzam system)z
          e) coś niecoś potrafię przy systemie sam odpalić, również zajtrzeć do ich nadajnika
          f) mam groźnego psa

Pozdrawiam Poziomkę i innych przepłacajacych, aczkolwiek zadowolonych z Solidu. Coś mi to wszystko śmierdzi konkurencją i walką na wyniszczenie.
          • Gość: REcOiL Re: ochrona Solid Security IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 19:19
            Ludzie was potrzepało?! Myślicie, że na stacji operator ma napisane ile wy płacicie za abonament i jak szybko ma patrol dojechać w związku ze stawką?! :D
            Patrol jedzie tak samo do szczęściarza; który płaci 30 zł i tak samo do tego który płaci 300 zł. Nie ma reguły; ale lepiej wziąć lokalną firmę, niż ten ochroniarski hipermarket.
            • zresetowany_berbec Re: ochrona Solid Security 04.08.11, 20:37
              zanim wybralam firmę ochroniarską zrobiłam research, przeczytałam wątki na tym forum i wstrzymałam sie z solidem, bo miał tutaj tak wiele negatywnych opinii. Jego oferta była jednak zdecydowanie najlepsza. Zaczęłam więc pytac wśród znanych mi osób, a te w większości skazywały mi Solida. W tym moi rodzice, którzy z ich usług korzystają już dobre 15 lat.
              Ostatecznie od pół roku jestem klientką Solid Security i nie mam powodów do narzekań.
            • Gość: Bexx Re: ochrona Solid Security IP: *.unknown.vectranet.pl 03.09.11, 14:13
              Czy ktoś mógłby w takim razie podać kilka polecanych lokalnych firm?
              Z góry dziękuję :-)
    • Gość: paaswic Re: ochrona Solid Security IP: *.ip.netia.com.pl 12.11.11, 18:41
      jestem
    • Gość: tomm Re: ochrona Solid Security IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.12, 09:57
      Byłem kiedyś pracownikiem patrolu który przyjeżdża do sygnałów alarmowych.Prawie nigdy nie zdarzało się by do klienta jechać na alarm 10 min.przeważnie to 30-50 min to norma.Więc mając do nich podłączony obiekt mogę tylko Panu życzyć powodzenia.Ponadto radzę wypowiedzieć molochowi umowę i przepiąć się do mniejszej lokalnej firmy której będzie na kliencie zależeć .Ogólnie wszystkie molochy typu SOLID,JUWENTUS,IMPEL to tylko prowizorka bo jak można inaczej nazwać obsługę przez jeden patrol np 1200-1500 obiektów gdzie w normalnej firmie te obiekty miały by problem obsłużyć 2-3 patrole.Ale solid daje radę i nic nie szkodzi że po faktycznym włamaniu robią wyciąg i fałszują go dla klienta przedstawiając że patrol jechał 5 min.I TO CAŁA PRAWDA O TYCH PARTACZACH,POWINNI BARDZIEJ ZANIŻAĆ ABONAMENTY TO DOJDZIE DO TEGO ŻE JEDNYM PATROLEM BĘDĄ OBSŁUGIWAĆ PÓŁ WARSZAWY.ŻENADA
    • Gość: Maciek 124 Re: ochrona Solid Security IP: *.205.88.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.06.13, 12:36
      Praca na monitoringu alarmów jest bardzo ciężka , po 12 godzin - i co za tym idzie nisko płatna - jak to w ochronie.Nie ma się co dziwić , że ktoś mógł popełnić błąd kiedy pod koniec zmiany nie wiesz już jak się nazywasz.Typowe podejście - maksimum wysiłku za marne grosze. Najważniejsze aby klient płacił a margines błędu jest pewnie wkalkulowany w działalność spółki.Na szkoleniu od razu zwrócono uwagę na kilka wielkich firm , których obsługi Solid nie może stracić a klient indywidualny - co tam !
      • Gość: milosz Re: ochrona Solid Security IP: *.free.aero2.net.pl 04.06.13, 12:37
        echh takie mamy czasy, że są równi i równiejsi, zwykli obywatele płacą o dostają gorszej jakości usługi, sam chciałem zdecydować się na takie coś jak telewizja przemysłowa (prowadzę niewielką firmę), ale teraz to muszę się nad tym poważnie zastanowić, bo jak mam płacić za niepełnowartościową usługę to dziękuję
    • Gość: mardan Re: ochrona Solid Security IP: *.21.158.12.ipv4.supernova.orange.pl 02.03.23, 18:20
      to jest banda naciągaczy a nie firma ochroniarska ! za to można się spodziewać że będą dochodzić pieniędzy nawet za nie-świadczone lub źle świadczone usługi...
    • Gość: mardan Re: ochrona Solid Security IP: *.21.133.139.ipv4.supernova.orange.pl 07.04.23, 19:59
      firma SOLID SECURITY to banda oszustów, którzy sprawnie to pobierają kasę - nie ważne czy za świadczone usługi czy ich brak. Stosują kruczki prawne żeby wykpić się od odpowiedzialności dogadać się z ich działem obsługi klienta - bandy aroganckich durniów jest praktycznie niewykonalne. UNIKAĆ JAK OGNIA !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka