2_robaczki 11.02.08, 19:02 kostka na drodze osiedlowej też jest szara:):):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slukash Re: nowe zdjęcia II 2008 11.02.08, 20:07 uuu - lipa - mogła by być żółta :-D Odpowiedz Link Zgłoś
madpaparazzi Re: nowe zdjęcia II 2008 11.02.08, 20:41 No to pięknie i klasycznie;) Mamy gustowny klimacik ala powązki. Szare fasady, szarą kostkę na osiedlu oraz czarne posadzki na klatkach, do tego szare okna, szare barierki. Mam tylko nadzieję, że ogrodnik nie posadzi szarych kwiatów i drzew a klatki również nie zostaną pomalowane na oryginalny szary kolor. Wtedy pozostaje tylko zmienić nazwę na "Necropolis Garden Plaza". Najważniejsze, że materiały kosztowały tanio... A wracając do nieśmiertelnego tematu barierek pionowych, odnoszę nieodparte wrażenie, że szczególnie do wenątrz osiedle będzie wyglądało jak wielkie "alcatraz"- wszędzie rzędy do połowy zakratowanych okien. Niestety, ale jestem koszmarnie rozczarowny rozdzwiękiem pomiędzy wyglądem prezentowanym na wizualizacjach i makietach a rzeczywistością. Nic na to nie poradzę. Widać mam spaczony gust i już nawet boję się myśleć jak to będzie wyglądało za 5 lat... Co jest grane? Przecież to naprawde było fajnie zaprojektowane osiedle?! Odpowiedz Link Zgłoś
madpaparazzi Re: nowe zdjęcia II 2008 11.02.08, 20:46 Kto się zakłada, że dach również będzie szary?;) Z radością przegram ten zakład... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
slukash Re: nowe zdjęcia II 2008 11.02.08, 20:56 Alcatraz ;-) No w sumie podobnie :) Dobrze, że chociaż spacerniak jest spory. Zawsze to przyjemniej szurać z kapcia pod celą :) Szkoda tylko, że niektórzy do końca życia będą tam gibać :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniastefania Re: nowe zdjęcia II 2008 12.02.08, 11:36 Jeden wielki dramat Ogrodnik.... nie zasadzi szarych krzaków... one same zszarzeją w tym "bajkowo" prosektoryjnym otoczeniu bloczków a la pudełko zapałek (bez strzelistego dachu niestety wieje już ewidentnie PRL-em ... ) Ta inwestycja byłaby idealna ale tylko jako akademik dla studentów Akademii Medycznej... Bardzo smutne jest to, że z tak pięknie zapowiadającej się inwestycji wyrasta nam szary tandetny koszmarek - który za parę lat niczym specjalnym różnić się nie będzie od wielkiej płyty rodem z Alternatywy 4. Jak dobrze, że dla mnie to tylko inwestycja przejsciowa ;) nie jak sporej częsci ludzi (którzy kupili tu duże mieszkania dla siebie i swoich rodzin) zakup życia i 20 lat tej istnej szarówki.... Ale dzięki takiej własnie szkole "bezradnosci wobec developera" jaką tu przechodzimy na kolejnej inwestycji mieszkaniowej człowiek nie da się już zrobić... na szaro :):):) Ci którzy zamierzają tu mieszkać do końca życia - naprawdę powinni powalczyć o swoje - w końcu w tym szarym otoczeniu będziecie żyć dziesiątki lat. Wy i Wasze dzieci. My młodzi znienawidzeni przez Was single... szybko się z tamtąd ulotnimy... parę lat i wiadomo, że będziemy szukać czegoś większego a już napewno bardziej przyjazdnego dla oka :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka.net Re: nowe zdjęcia II 2008 12.02.08, 16:43 Stefanio, jesteś żałosna. Żal mi Ciebie naprawde strasznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gardenplaza Re: nowe zdjęcia II 2008 13.02.08, 01:58 Witam Panią Stefanięstefanię (Justynę M) mieszkańca kawalerki o metrażu 32 m3. Bardzo inteligentne wypowiedzi!!!! Ale niestety nie jestem w stanie wytrzymać tak wielkiego plucia mi w twarz bez jednego telefonu czy wizyty w biurze developera. Co najmniej trzech klientów na mieszkania straciłem przez wypowiedzi Pani Justyny M (stefaniastefania). Chciałem wspomnieć, że od dzisiaj od godz. 17 dzisiejszego dnia stefaniastefania nie jest moim klientem na Gardenplazie jak również Waszym sąsiadem, umowa została wypowiedziana. Zapraszam do biura, wszystkie Wasze wątpliwości napewno rozwiejemy. ps. szarości!!!!! Takie były założenia Atelier PS (główny architekt osiedla) gwarantuję,że efekt końcowy będzie super. Mogliśmy zrobić kolory: żółty, zielony, pomarańczowy ale niestety kolory wybieramy Ja i Moja Żona i niestety musicie zdać się na nasz gust. Dach?????? Problem!!!! Makieta oraz wizualka wykonana przed złożeniem głównego projektu do Starostwa, jeżeli chodzi o projekt nie mamy nic do gadania, kupujemy prawa autorskie bez żadnych zmian od Atelier PS. Daszki piękne na wizualizcji ale wykonanie - awykonalne. Szara kostka ???? Podobno Mac- Plast zaoszczędził?? Do Naszych prosektoryjnych kolorów elewacji, niestety nie mogliśmy dać kostki w kolorze zielonym lub bordowym tylko i wyłącznie kolory szare i grafitowe (takie przewiduje projekt|) do wglądu od 01.2007 w biurze Mac-Plastu, niestety nikt z 240 klientów, którzy podpisali z nami umowę ani razu nie obejrzeli projektu.Proszę o rozwiązywanie wszelkich problemów w Naszym biurze lub telefonicznie, a nie na forym bezimiennym. Ps.zlokalizować pieniacza na forum to jest kwestja wykonania jednego telefonu. Czy Ci pieniacze o tym nie widzą ????? Pozdrawiam Serdecznie Jarosław Korczak Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2236 Re: nowe zdjęcia II 2008 11.02.08, 21:39 ja sie takiej spodziewałem do tych wszystkich szarości, to tylko w takim kolorze musiała być, deweloper mógł przeprowadzić referendum w sprawie koloru kostki, dopiero wtedy byśmy się dowiedzieli o naszych gustach w sprawie kolorów(he he) a tak poważnie, mieszkam na zielonym zaciszu 1 i tu kostka jest szara....a każdy budynek a jest ich 3 ma inny kolor, do takiej pstrokacizny można się przyzwyczaić. mieszkańcy nie mieli wpływu na ich kolor pomimo że było pare osób które wyrażały swoje niezadowlenie publicznie.to tak a propo naszych problemów. pzdr sylwia i jarek malinowscy bydynek d lokal 3. Odpowiedz Link Zgłoś
phenik_s Re: nowe zdjęcia II 2008 12.02.08, 17:42 Kłaniam się Sąsiadom ;-) Miło, że takie zdrowe podejście do tematu. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
madpaparazzi Re: nowe zdjęcia II 2008 12.02.08, 23:14 gdybyśmy się nie mogli rozpoznać na osiedlu... Znak rozpoznawczy: będę przechadzał się w... szarej marynarce po naszych ogrodach śpiewając "szarą piechotę":) Odpowiedz Link Zgłoś