Dodaj do ulubionych

zakupoholizm

03.08.06, 15:05
Mam jedną koleżankę, z którą nie ma innych tematów jak zakupy. Opowiada mi co planuje kupić, co już kupiła, albo doradza mi co ja mam kupić. Obie mamy małe dzieci, więc to wszystko przewaznie krąży wokół dzieci, poza tym nic, nie wiem jakie Ona ma poglądy na życie, politykę. Czasem tylko pożali się na męża. Ja inicjuję temat nie związany z zakupowym szaleństwem, ale Ona jakoś tak wymanewruje, że rozpoczynając rozmowę o reformie edukacji kończymy na wyprawce do przedszkola. Ja nie mam częstego kontaktu z innymi kobietami, może to jest normalne? A może Ją uświadomić zanim będzie Jej z powodu niewypłacalności groziła eksmisja ?
Obserwuj wątek
    • 19maj Re: zakupoholizm 03.08.06, 19:30
      rzeczywiście ma chyba zakupoholizm, i współczuję Ci bo ja kiedys miałam
      koleżankę co umiała tylko rozmawiać o kosmetykach, makijażu i fryzurach. a
      swoją drogą to chyba "kasiasta" jest
    • imme1981 Re: zakupoholizm 03.08.06, 22:22
      myślę, że można zastosować uproszczony podział na kobiety z zainteresowaniami i
      kobiety bez. co jest normą? nie mam pojęcia. jestem osobą, z którą można
      pogadać i o nowym pudrze brązującym i konflikcie w Libanie i cieszy mnie każda
      spotkana osoba, nie tylko kobieta, z którą można po prostu mądrze podyskutować,
      ale takich jest mało...więc chyba mamy odpowiedź co jest normalne, jednak ja na
      taką normalność się nie godzę :]
    • izabela_741 Re: zakupoholizm 04.08.06, 09:58
      Hmmm. No wiec czasami - sporadycznie, bo generalnie nie lubie sklepow i nie mam
      czasu - dopada mnie koniecznosc biegania. Czasami nawet od tej koniecznosci
      wlacza mi sie "szal" i moglabym cala kase rozwalic i jeszcze dom wujka
      zastawic.wink))
      Uwielbiam wydawac kase na innych. Marze o wydawaniu wieeelkich sum na piekne
      rzeczy ;PP Moge, nie?
      Ale poza tym - po co komus opowiadac o potrzebach zakupowych? WIekszosc z nich
      nie jest palaca, bo sprzet dziala....
    • stasi1 Re: zakupoholizm 02.03.25, 22:03
      może miała bogatego męża i mogła sobie pozwolić na te zakupowe szaleństwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka