Dodaj do ulubionych

kręgosłup

05.12.11, 19:00
Witam.
Od jakiegoś czasu mam problem z kręgosłupem i podejrzewam dyskopatię w odcinku szyjnym. Ból się nasilał coraz bardziej więc wybrałam się do lekarza. Pan doktor stwierdził u mnie dosyć duże boczne skrzywienie, asymetrię bioder i wysłał mnie na prześwietlenie. Gdy wróciłam ze zdjęciem usłyszałam jedynie: "No ma Pani krzywy kręgosłup ale z tym nic się nie da zrobić". Moimi podejrzeniami na temat dyskopatii w ogóle się nie przejął. Kazał mi pływać i dał jakieś ćwiczenia. Niestety ćwiczyć nie mogę bo po nich nie mogę się w ogóle ruszać a ból jest nie do wytrzymania i często muszę brać tabletki. Pływam od 3 lat i w ogóle mi to nie pomaga (może jedynie zapobiegło dalszemu skrzywieniu). Nie wiem czy po prostu faktycznie nic się z tym nie da zrobić czy po prostu Pan doktor miał słabszy dzień.
Obserwuj wątek
    • puenta7 Re: kręgosłup 25.01.12, 01:33
      Pójdź do innego ortopedy na NFZ, wyciągnij skierowanie na rezonans odcinka szyjnego, po badaniu idź do dobrego ortopedy specjalizującego się w chorobach kręgosłupa (np. dr Nosarzewski, tylko trzeba zapłacić za wizytę, obecnie chyba 180zł, ale jak na Warszawę to nie jest wysoka stawka, są lekarze biorący i 500-600zł) albo do dobrego neurochirurga w Warszawie (np. dr Barszcz) i niech jeden z nich oceni odcinek szyjny, możesz przy okazji zabrać zdjęcia rtg, chociaż jak zdiagnozowano u Ciebie skrzywienie kręgosłupa, to lepiej najpierw iść do ortopedy, może coś Ci pomoże, bo sama mam skoliozę i dyskopatię i wiem, że jedno z drugim ma dużo wspólnego, często te choroby występują równocześnie, najpierw zaczyna się skolioza, a później dostaje się dyskopatii, nawet lekarze tak mówią
      • iwonaiwona123123 Re: kręgosłup 13.04.21, 09:36
        na schorzenia kręgosłupa polecam ---> materac jest rewelacyjny--->w końcu wygodnie się wysypiam.
        Materac Hybryd Med poznaj jego budowę oraz właściwości-przekonaj się że warto zainwestować w zdrowy wypoczynek !!!
        Rekomendowany przez fizjoterapeutów www.youtube.com/watch?v=sp7aWvkHJHU
        Tu go kupisz-->> www.vankopper.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka