horse5 10.04.13, 18:50 Witam. Chciałbym zasiegnąć wiecej, praktycznych informacji na temat w/w operacji, zabiegu. Czy ktoś z Was przeszedł taką operację/termolezja/? Jeżeli tak to,bardzo proszę o informację, Z góry dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaza765 Re: TERMOLEZJA..... 25.11.13, 11:00 ja bylam na termolezji w www.wyleczbol.pl/ w białymstoku i u mnie zadziałało choć co do tej metody są różne opinie Odpowiedz Link
matyldzia54 Re: TERMOLEZJA..... 09.05.15, 12:07 Do gazy765 Za kilkanaście dni mam mieć ten zabieg. Boję się okropnie, jestem po zawale i ta nerwówka niezbyt dobrze mi robi. Chciałabym wiedzieć, jak przebiega taki zabieg, czy i kiedy znieczulają, czy jest bolesny? Alicja. Odpowiedz Link
kritov58 Re: TERMOLEZJA..... 03.12.15, 21:59 Jeżeli zabieg jest wykonywany przez doświadczonego lekarza, to bolesność podczas procedury jest porównywalna do "głębokiego" zastrzyku domięśniowego. Pacjent jest w trakcie zabiegu przytomny, bo powinna byś wykonana stymulacja czuciowa - stymulacja prądem elektryczny, podczas której pacjent powinien odczuwać mrowienia, lub niewielki ból w miejscu, które jest główną przyczyną bólu. Po tym etapie powinno się zrobić znieczulenie miejscowe, aby w trakcie samej termolezji chory nie odczuwał dużego bólu. Wszystko jednak zależy od od tego 1. jaka jest przyczyna bólu 2. jaki zabieg termolezji jest proponowany (ma to olbrzymie znaczenie), bowiem niektóre okolice są szczególnie podatne na występowanie bólu podczas zabiegu. Jednym słowem: wszystko zależy od tego kto?, gdzie?(okolica ciała), gdzie? (region POLSKI) i Co? ma być poddane termolezji. Z poważaniem Kristov58 Odpowiedz Link