Dodaj do ulubionych

wybory samorzadowe

IP: *.silesia-region.pl 25.06.02, 12:40
zblizaja sie wybory samorzadowe. czy RAS albo jakies inne organizacje slonskie
zamierzaja sie zorganizowac i sprobowac (w tych niewielkich granicach
dopuszczalnych przez polskie prawo) dostac sie do wladz lokalnych? wiem, ze
bedzie pelno "ruchow", "stowarzyszen", ale przeciez wszyscy wiedza, ze sa to
lokalne przybudowki wiekszych partii, a nie slonskie organizacje...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wilym Re: wybory samorzadowe IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 17:19
      RAS na pewno bedzie startowal pod wlasnym szyldem do sejmiku wojewodzkiego.
      Jesli chodzi o wybory lokalne to juz w tej chwili zawierane sa porozumienia
      miedzy RAS a organizacjami o w miare zblizonych zalozeniach majace na celu
      wystawienie kandydatow w wyborach do gmin i powiatow.
      • Gość: kika Re: wybory samorzadowe IP: *.silesia-region.pl 26.06.02, 08:35
        po szumie wokol spisu powszechnego i narodowosci slaskiej wydaje mi sie ze
        wybory samorzadowe sa niepowtarzalna okazja do zaprezentowania koncepcji RAS.
        mam nadzieje, ze kandydaci rekomendowani przez RAS beda grupa, ktora udowodni,
        ze mozliwa jest rzeczywista praca na rzecz spolecznosci lokalnej i regionalnej,
        a nie dbanie jedynie o wlasne kariery. w przypadku czlonkow i sympatykow RAS,
        jako ludzi poczuwajacych sie do szczegolnych zwiazkow ze slaskiem jest to
        bardzo wazne. zycze powodzenia- z mojej strony mozecie spodziewac sie glosu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka