Gość: Arnold IP: 213.186.78.* 17.05.03, 01:37 Ciepiom sie sam te pierony. Rzol jim co niy nalerzom do wielgij S``loonskij familii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
folksdojcz1 Re: Jak to jes byc` gorolym? 17.05.03, 02:06 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Ciepiom sie sam te pierony. Rzol jim co niy nalerzom do wielgij S``loonskij > familii? Heh, uoni majom kompleksy, nojbarzij te ze Sosnowietz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jak to jes byc` gorolym? IP: *.kat.cdp.pl 19.05.03, 10:49 Super. Najpierw Arnold rzuci jakąś złotą myśl, potem zmieni ksywę na folksdojcza1, zacytuje Arnolda chcąc sprawić wrażenie, że ktoś więcej go popiera. Coś mi się wydaje,ze arnold ma okna na Sosnowiec, a dziadek folksdojcza 1 służył w czasie wojny w zagłębiowskiej tajnej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Re: Jak to jes byc` gorolym? 17.05.03, 08:35 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Ciepiom sie sam te pierony. Rzol jim co niy nalerzom do wielgij S``loonskij > familii? A co w niej wielkiego (oprócz poziomu samozadowolenia)? Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Jak to jes byc` gorolym? 19.05.03, 11:34 arcykr3 napisał: > Gość portalu: Arnold napisał(a): > > > Ciepiom sie sam te pierony. Rzol jim co niy nalerzom do wielgij S``loonski > j > > familii? > A co w niej wielkiego (oprócz poziomu samozadowolenia)? Duch i Dni :-))) Wielkie dni wielkiej slaskiej familii wíelkiej duchem (wielkim!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Jak to jes byc` gorolym? IP: *.fastres.net 19.05.03, 11:41 Biedak chcial napisac " Jak to jes byc golym" tylko soe potyrknol. Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr3 Śląski realizm 19.05.03, 15:15 wilym napisał: > > A co w niej wielkiego (oprócz poziomu samozadowolenia)? > Duch i Dni :-))) Wielkie dni wielkiej slaskiej familii wíelkiej duchem > (wielkim!) Niby teraz są te Wielkie Dni? W dobie bezrobocia i węglokradstwa? W dobie (nie wiem, jaki wstawić przymiotnik - nie jestem psychiatrą) rojeń o wybudowaniu na granicy Śląska i Zagłębia pięćdziesięciometrowej ściany? A może teraz powstają wielkie emanacje śląskiego Ducha - dzieła literackie, muzyczne, "prawdziwie śląskie" systemy filozoficzne? Odpowiedz Link Zgłoś
lollaa Re: Jak to jes byc` gorolym? 19.05.03, 13:50 Oj Arnold - da Bóg, to może w przyszłym wcieleniu będziesz, to zobaczysz jakie to fajarskie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa997 Re: Jak to jes byc` gorolym? 19.05.03, 13:51 Arnoldzik zrobie ci kotleta tylko powiedz gdzieb jesteś myszka - kotka. Odpowiedz Link Zgłoś
lollaa Re: Jak to jes byc` sloonsookiem?? 19.05.03, 13:58 Ja jestem pastereczka i mam takie pytanie - jak to jest być sloonsokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ciaki Re: Jak to jes byc` gorolym? 19.05.03, 14:16 Wiesz co?Myślałem że spotkam tu m.in.rodowitych ślązaków,co prawda domyślałem się że tytuł tematu może być bardzo mylący -ale nie do tego stopnia,no chyba że to jest jakiś żart, bo przecież nikt z Was nie mowi po śląsku a co najmniej nie pisze w tej gwarze więc przestańcie się ośmieszać.Szkoda,bo dzięki takim pseudo ślązakom wszyscy się naśmiewają z nich mówiąc o nich "straszne ciemniaki" ale czego się dziwić jeżeli ślązak który uważa się za ślązaka nie umie mówić po śląsku.Nie ,tak po namyśle to musi być jakaś prowokacja.Odrazu mam obraz faceta we fiacie 125p z przyciemnianymi szybami i różnymi tego typu dodatkami i głośną muzyką tak że go słychać a nie widać czyli typowy "ślązak". Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Jak to jes byc` gorolym? 19.05.03, 17:07 ciaki napisał: > Wiesz co?Myślałem że spotkam tu m.in.rodowitych ślązaków,co prawda domyślałem > się że tytuł tematu może być bardzo mylący -ale nie do tego stopnia,no chyba > że to jest jakiś żart, bo przecież nikt z Was nie mowi po śląsku a co najmniej > nie pisze w tej gwarze więc przestańcie się ośmieszać.Szkoda,bo dzięki takim > pseudo ślązakom wszyscy się naśmiewają z nich mówiąc o nich "straszne > ciemniaki" ale czego się dziwić jeżeli ślązak który uważa się za ślązaka nie > umie mówić po śląsku.Nie ,tak po namyśle to musi być jakaś prowokacja.Odrazu > mam obraz faceta we fiacie 125p z przyciemnianymi szybami i różnymi tego typu > dodatkami i głośną muzyką tak że go słychać a nie widać czyli typowy "ślązak". 1. po slonsku poradza 2. jestzech echt Slonzok 3. ni mom FIATA 125p 4. w aucie ni mom prziciymnianych szyb 5. zodnych anhangow we aucie ni mom 6. jak kery chce to poradzi mie obejrzec i uslyszec tyz 7. poradza sie smioc ze swoich, ale to cos naszkryflol to je moim zdaniym prowokacjo-ani do smianio ani do beczynio! pyrsk-trzim sie gylyndra (abo luftu), wilym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Jak to jes byc` gorolym? IP: 213.186.78.* 19.05.03, 19:33 wilym napisał: > ciaki napisał: > > > Wiesz co?Myślałem że spotkam tu m.in.rodowitych ślązaków,co prawda > domyślałem > > się że tytuł tematu może być bardzo mylący -ale nie do tego stopnia,no chy > ba > > że to jest jakiś żart, bo przecież nikt z Was nie mowi po śląsku a co > najmniej > > nie pisze w tej gwarze więc przestańcie się ośmieszać.Szkoda,bo dzięki tak > im > > pseudo ślązakom wszyscy się naśmiewają z nich mówiąc o nich "straszne > > ciemniaki" ale czego się dziwić jeżeli ślązak który uważa się za ślązaka n > ie > > umie mówić po śląsku.Nie ,tak po namyśle to musi być jakaś prowokacja.Odra > zu > > mam obraz faceta we fiacie 125p z przyciemnianymi szybami i różnymi tego t > ypu > > dodatkami i głośną muzyką tak że go słychać a nie widać czyli typowy "śląz > ak". > > 1. po slonsku poradza > 2. jestzech echt Slonzok > 3. ni mom FIATA 125p > 4. w aucie ni mom prziciymnianych szyb > 5. zodnych anhangow we aucie ni mom > 6. jak kery chce to poradzi mie obejrzec i uslyszec tyz > 7. poradza sie smioc ze swoich, ale to cos naszkryflol to je moim zdaniym > prowokacjo-ani do smianio ani do beczynio! > pyrsk-trzim sie gylyndra (abo luftu), > wilym Jedne jes pewne. Uoni ni majom poczucia humoru:) Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Splash Re: Jak to jes byc` gorolym? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.03, 20:05 Gość portalu: Arnold napisał(a): > wilym napisał: > > > ciaki napisał: > > > > > Wiesz co?Myślałem że spotkam tu m.in.rodowitych ślązaków,co prawda > > domyślałem > > > się że tytuł tematu może być bardzo mylący -ale nie do tego stopnia,n > o chy > > ba > > > że to jest jakiś żart, bo przecież nikt z Was nie mowi po śląsku a co > > > najmniej > > > nie pisze w tej gwarze więc przestańcie się ośmieszać.Szkoda,bo dzięk > i tak > > im > > > pseudo ślązakom wszyscy się naśmiewają z nich mówiąc o nich "straszne > > > > ciemniaki" ale czego się dziwić jeżeli ślązak który uważa się za śląz > aka n > > ie > > > umie mówić po śląsku.Nie ,tak po namyśle to musi być jakaś prowokacja > .Odra > > zu > > > mam obraz faceta we fiacie 125p z przyciemnianymi szybami i różnymi t > ego t > > ypu > > > dodatkami i głośną muzyką tak że go słychać a nie widać czyli typowy > "śląz > > ak". > > > > 1. po slonsku poradza > > 2. jestzech echt Slonzok > > 3. ni mom FIATA 125p > > 4. w aucie ni mom prziciymnianych szyb > > 5. zodnych anhangow we aucie ni mom > > 6. jak kery chce to poradzi mie obejrzec i uslyszec tyz > > 7. poradza sie smioc ze swoich, ale to cos naszkryflol to je moim zdaniym > > prowokacjo-ani do smianio ani do beczynio! > > pyrsk-trzim sie gylyndra (abo luftu), > > wilym > > Jedne jes pewne. Uoni ni majom poczucia humoru:) > > Pyrsk _______________________________________________ Arnold, jak bys byl gorolym tysz bys poczucia humoru nie miol, no bo strzego sie joni maja smioc, z tyj hanby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt Re: Jak to jes byc` gorolym? IP: 213.216.93.* 21.05.03, 10:36 smutno musi im być tak jak turkom na Niemcach. Odpowiedz Link Zgłoś