Dodaj do ulubionych

UPR Cieszyn

IP: *.bielsko.msk.pl 18.10.03, 19:14
Szukam chętnych do założenia Oddziału Unii Polityki Realnej w Cieszynie!!!
Toż to wstyd żeby takie miasto jak Cieszyn nie miało własnego Oddziału tej
najlepszej polskiej partii!!!

kontakt
brunofoltyn@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • bebokk Re: UPR Cieszyn 18.10.03, 22:46
      Do UPR należy Erik z Ustronia ( pisał też na tym forum ).
      Znasz go ?
      • Gość: erik Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 14:40
        bebokk napisał:

> Do UPR należy Erik z Ustronia ( pisał też na tym forum ).
        > Znasz go ?

A ty beboczku podobno jesteś sympatykiem. Mam na to dowód !
        • bebokk Re: UPR Cieszyn 19.10.03, 16:02
          Wiesz, co mnie najbardziej denerwuje Eriku ? Zdrabnianie i robienie z beboka
          beboczka !
          Nie mam czasu na politykę, ale sympatii do UPR nie ukrywam.
    • Gość: Stoik Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 10:01
      UPR kojarzy mi się przede wszystkim z Korwinem-Mikke i jego felietonami w
      prasie. W ramach eksperymentu można by mu dać jakiś powiat, gdzie mógłby
      weryfikować swoje teorie w praktyce. Jest może w tym wszystkim jakaś logika,
      ale społeczeństwo widać jeszcze nie dorosło.
      • Gość: Stoik Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 10:02
        W każdym razie UPR jako element folkloru politycznego cenię i popieram.
        • Gość: upr_bielsko Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 13:27
          Gość portalu: Stoik napisał(a):

> W każdym razie UPR jako element folkloru politycznego cenię i popieram.

Folklor ? Kojarzy mi się z ludowością. O UPR-ze można zaś wszystko powiedzieć,
          tylko nie to, że jest "elementem folkloru politycznego". SLD, PiS, PO,
          Samoobrona, PSL, LPR - owszem, te partie są jak najbardziej folklorystyczne,
          jako że odwołują się bezpośrednio do politycznej tradycji ludowej, czyli walki
          ludu o uwzględnie jego postulatów społecznych. To jest folklor w czystej
          postaci. I to właśnie dzięki tym partiom przemycono elementy folklorystyczne do
          naszego systemu politycznego i gospodarczego.

Tymczasem UPR odwołuje się do wartości kultywowanych w okresie wcześniejszym,
          sprzed okresu triumfów stronnictw folklorystycznych. Wyobraź sobie Stoiku, że w
          czasach gdy idee wolności, własności i sprawiedliwości były społecznym faktem,
          za folklor uchodziły właśnie tak popularne dziś postulaty budowy państwa
          socjalnego, zaprowadzenia sprawiedliwości społecznej czy też "bezpłatnej"
          państwowej oświaty i służby zdrowia.
          • Gość: Stoik Re: UPR Cieszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 13:50
            Określenia "folklor" używa się nie tylko w kontekście dosłownym.
            • Gość: upr_bielsko Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 14:37
              Gość portalu: Stoik napisał(a):

> Określenia "folklor" używa się nie tylko w kontekście dosłownym.

Ale jak widzisz folklor w polityce ma jednoznaczne konotacje. Sprostowałem
              Twoją wypowiedź, żeby nie wprowadzać nikogo w błąd.
            • Gość: Stoik Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.10.03, 18:42
              Słusznie, wszelkie niedomówienia należy likwidować w zarodku :)
              • bebokk UPR 20.10.03, 20:40
                UPR to bardzo sympatyczna partia,
                która zmusza do myślenia.
                Poniważ nie podlizuje się populistycznymi hasłami wyborcom, to nie ma większych
                szans.
                Faktem jest, że najszybszy rozwój Śląska Cieszyńskiego był za czasów cesarza
                Franciszka Józefa, kiedy państwo pomagało,a nie przeszkadzało ludziom robić
                interesy i kiedy były niskie podatki.
                • Gość: Stoik Re: UPR IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.10.03, 22:02
                  "Najwyższy Czas" na UPR-agniony sukces wyborczy.
    • Gość: koper Re: UPR Cieszyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 12:39
      UPR to wbrew nazwie Unia Polityki Nie-Realnej
      • Gość: Stoik Re: UPR Cieszyn IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.10.03, 00:36
        Celem każdej partii powinno być dojście do władzy. Faktycznie trudno traktować
        poważnie formację, która wciąż znajduje się gdzieś tam na marginesie
        społecznego poparcia.
        J.K.M. bardzo szanuję i zgadzam się w wielu kwestiach
        ( szczególnie 'anschlussu' i 'eurotomanii' ), ale z błyskotliwych wywodów nic
        nie wynika. A w Polsce polityka ma niewiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka