Dodaj do ulubionych

chcę uczciwie wychowywac dzieci ale sied nie da

04.11.12, 14:43
fundusz alimentacyjny odmówił mi wypłaty świadczeń z powodu tego że ja za dużo zarabiam i mi się nie należą - co to ma być mam 2 dzieci , chodzą do przedszkola, za które płacę , samodzielnie utrzymuję mieszkanie i wszelkie z nim opłaty związane do tego jeszcze spłacam kredyt który zaciągnęłam 2 lata temu dzięki temu że mam zdolność kredytową to mogłam je kupić , bo gdzie miałam iść z dziećmi mieszkać
zarabiam około 2300zl . czynsz i rata to 1300 zł do tego prąd , gaz , przedszkole sam bilet miesięczny to 113 zł - do pracy muszę jeździć na życie nam zostaje niecałe 400 zł na 3 osoby w tym dzieci
nikogo nie obchodzą moje koszty jakie ponoszę żeby funkcjonować w miarę normalnie
pomyślałam , zwolnię się z pracy pójdę na zasiłek , mops pokryje mi koszty związane z przedszkolem , dostanę zasiłek rodzinny , jak nie zapłacę parę rat to bank przejmie moje mieszkanie , pewnie urząd miasta mi da jakąś kwaterę , pod most mnie nie dadzą chyba, jeśli teraz nie chcą pomagać mi bo chwilowo jestem w takiej sytuacji , pracując uczciwie płacąc podatki dwoić się i troić żeby wszystko połatać to co mam poradzić
może się stoczę , rozpiję , zostanem menelem , może wtedy coś dostanę za darmo
nie da się żyć uczciwie , ale tata jak zwykle jest bez karny jemu nikt nic nie zabierze mimo tego że pracuje na czarno ma 2 autka zapisane na mamusię a ja oplacam uczciwie podatki po to żeby bezrobotni żyli w dostatku
to nie jest uczciwe a ja żyję uczciwie i co z tego >>>>>>>>>>>>>
Obserwuj wątek
    • rika148 Re: chcę uczciwie wychowywac dzieci ale sied nie 04.11.12, 14:52
      Według Ciebie uczciwe życie to takie , że państwo z podatków innych podatników , ma dawać Ci kasę ???
      To załatw to bez pośredników . Zapukaj do sąsiadów i powiedź , żeby trochę kasy co miesiąc Ci dawali :)
      • motyl.78 Re: chcę uczciwie wychowywac dzieci ale sied nie 04.11.12, 15:42
        rika
        wiedziałam że coś napiszesz mądrego
        nie jest uczciwe to że ktoś gra w h.. z prawem , rejestruje się w urzędzie pracy jako bezrobotny i bez żadnych konsekwencji żyje korzysta ze wszystkiego co opłacają uczciwi podatnicy , gdybym ja zagłodziła dzieci bądź co bądź zostawiła je bez opieki wychodząc do pracy to zrobiłaby się afera na cały kraj a ojciec dzieci nie musi nic robić dosłownie nic , on jet bez konsekwencji wychodząc z domu jak je zostawił
        nie komentuj lepiej
        tak jak napisałam trzeba być menelem żeby liczyć na pomoc
        • rika148 Re: chcę uczciwie wychowywac dzieci ale sied nie 04.11.12, 15:50
          Bezrobotni dostają zasiłek przez krótki okres czasu i małe pieniądze , ale jak uważasz , że im lepiej jak Tobie , to przecież możesz pójść w ich ślady .
          A na ojca swoich dzieci nie narzekaj , bo sama przed nim niejednokrodnie cipę bez zabezpieczenia rozkładałaś i piałaś z zachwytu , jak Ci dobrze . No i teraz musisz za to sama konsekwencje ponosić , a nie żebrać , żeby ktoś Ci kase za Twoje stosunki seksualne płacił .
          • motyl.78 Re: chcę uczciwie wychowywac dzieci ale sied nie 04.11.12, 19:24
            jak zwykle rika udzielił mądrej rady
            a niby pieniadze z funduszu to niby większe od zasiłku którym wypłaca się ludziom którzy mijają się z pracą lu ściemniają bo tacy są
            ty niby płacisz legalnie podatki głupcze
            nie masz dzieci wiec pewnie nie wiesz jak to jest a jeśli chodzi o życie intymne to niech cie to nie obchodzi chamie

• rika148 Re: chcę uczciwie wychowywac dzieci ale sied nie 04.11.12, 19:57
              Głupia cipo !
              Przecież sama opowiadasz nam tu wszystkim o swoim życiu intymnym i chcesz , aby Twoi sąsiedzi , czyli inni podatnicy , płacili za Twoje ostre ruchaństwo .
    • tata-janusz Witaj 05.11.12, 11:05
      Witam Cię , widzę że poznałaś już tą mendę co się zwie rika148 , to patafian mający problemy ze swoim ego , trzy razy zakładał już podobnego nicka jak mój i odpisuje że niby to ja , tylko że mój profil możesz zobaczyć , a jego nie

Masz rację , tu się nie da żyć normalnie , albo trzeba być dobrym kombinatorem żeby orżnąć te zołzy co siedzą na stołkach , kasy nigdy nie mają w opiece ani gdzie indziej , bo przypisują sobie na "rzekome szkolenia" , i żyją zajefajnie palanty

A fundusz alimentacyjny , to "pieprzone" krasnoludki z innej bajki

Masz ochotę i czas porozmawiać , napisz sms , bo z dostępem do kompa mam raczej marnie..

Pozdrawiam i miłego dzionka życzę : Janusz 0-791-604-822
      • rika148 Re: Witaj 05.11.12, 13:24
        Kolejny pasożyt społeczny chce , aby sąsiedzi mu za ruchanie płacili :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka