Dodaj do ulubionych

Gimnazja na Ursynowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.13, 11:23
Czy ktoś może zdecydowanie polecić lub zdecydowanie odradzić gimnazjum na Ursynowie?
Myślałam o szkole na Lokajskiego lub Kajakowej. Ale może coś jeszcze wziąć pod uwagę?
Będę wdzięczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Gimnazja na Ursynowie 04.03.13, 19:43
      Jeśli szukasz czegoś super - to na Ursynowie nie ma takiego gimnazjum publicznego i lepiej szukać na Mokotowie/w Centrum (typu: klasy dwujęzyczne, z rozszerzeniami).
      Ale Kajakowa jest w miarę ok - największa wada to to, że liczba uczniów w klasach dobija do 30 - w poprzednich latach było mniej.
      • Gość: jarkotowa Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 10:22
        Nie szukam super szkoły. Nie każdy się do takiej nadaje. Bardziej mi zależy na dobrej, bezpieczniej szkole, niekoniecznie na rylni. Wg wyników w necie Kajakowa wygląda najsensowniej w dzielnicy (choć to tylko wyniki egzaminów). Mówisz, że klasy liczne a w sieci nic nie ma o tej szkole - jakby nikt tam nie chodził;)
        • morekac Re: Gimnazja na Ursynowie 05.03.13, 18:35
          Nie jest to rylnia, szkoła w miarę przyzwoita, w miarę bezpieczna, nauczyciele mniej więcej w porządku (są bardzo dobrzy, są i tacy sobie), dyscyplina w szkole jest, ale też nie jest to zamordyzm. Mało jeżdżą na wycieczki. Budynek jest taki sobie.

Mówisz, ż
          > e klasy liczne a w sieci nic nie ma o tej szkole - jakby nikt tam nie chodził;)
          Bo to są tylko 4 klasy w roczniku - w tej chwili klasy pierwsze to 28-30 osób. Wcześniej było po 24-26 -czyli całkiem przyjemnie. W całej szkole jest 350 uczniów, to kto ma pisać?
          • Gość: jarkotowa Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.13, 09:12
            Mają pisać takie zorientowane osoby jak ty:)
            Nauczyciele wszędzie bywają różni. Pasuje mi taka mała szkoła.
            Dzięki za informacje.
            • Gość: Aga Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.03.13, 15:40
              Ja odradzam Ci tą szkołę. Niestety byłam jej uczennicą, więc mogę Ci trochę o niej opowiedzieć:
              1. Nauczyciele, którzy tam wtedy uczyli stosowali mobing w stosunku do uczniów, a właściwie to nie powinni tam uczyć ani w żadnej innej szkole gdyż nie mieli odpowiedniego wykształcenia do pracy z młodzieżą: mówię tu o Panu od informatyki (już w tej szkole nie uczy), Pni od w-fu niestety nadal tutaj uczy.
              2. Narkotyki.
              3. Nauczyciele nie reagowali na mobing również między uczniami.
              4. Psychologowie i pedagodzy siedzieli i żłopali kawę uczniami się nie interesowali.
              5. Dyrektorka, która tam kiedyś pracowała Pani mgr K.T cały czas przesiadywała u burmistrza na kawie o szkołę niedbała wcale.
              6. Słabi uczniowie nie mogli liczyć na pomoc ze strony nauczycieli gdyż nauczyciele w tej szkole szydzili z nich i obrażali uczniów.
              7. Języka obcego się tam nie nauczysz gdyż, co miesiąc zmieniają się tam nauczyciele, ale przychodzą na lekcję żeby poczytać gazety (za moich czasów tak niestety było - nie sądzę, żeby w tej szkole coś się zmieniło w tej kwestii).
              Dalej chcesz iść do tej szkoły??
              • morekac Re: Gimnazja na Ursynowie 12.03.13, 16:22
                No fakt, w-fiści bywają nawiedzeni. ;-)
                Ale mam wrażenie - że akurat ta szkoła zmieniła się bardzo na plus przez ostatnich kilka lat - w tej chwili jest gimnazjum mniej więcej przyzwoitym, chociaż nie jest to szkoła przesadnie rewelacyjna - o czym zresztą pisałam. W każdym razie - jako mama - mam dużo lepsze wrażenie po niż moje wcześniejsze obawy sprzed kilku lat...
                Jakaś pani KT nie jest dyrektorką od wielu lat. Nawet nie wiedziałam, że była...
                • Gość: Aga do morekac Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.13, 10:36
                  Pani jest mamą, a ja niestety jestem absolwentką tej szkoły i mam większe rozeznanie w niej niż Pani.
                  • Gość: Aga do morekac Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.13, 10:40
                    Również doskonale pamiętam, co się działo parę lat po tym (dokładnie 5), jak tą szkołę skończyłam. Z opowiadań i skarg kuzynki na nauczycieli, na mobing, na narkotyki, na brak pomocy ze strony nauczycieli na narastający terror w tej szkole.
                • Gość: Aga do morekac Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.13, 12:31
                  A może chce Pani aby Pani dziecko chodziło do tej szkoły wiecznie zestresowane? Takiej przyszłości chce Pani dla niego??
              • Gość: Anonim Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 16:29
                Ale z Twojego wpisu widać, że chodziłaś tam dawno temu. Po zmianie dyrektorki, nastąpiła znaczna poprawa. W szkole panuje dyscyplina i przyjazna atmosfera. O narkotykach o których piszesz nie słyszałam, papierosy są (ale one są wszędzie, w każdym nie wiem jak dobrym gimnazjum). Co do budynku szkoły, to w wakacje ma przejść gruntowny remont. Wiycieczek narazie nie ma, ale to się powoli zmienia. Pani Dyrektor stawia przede wszystkim na realizację programu. Jedyn słowem jest to bardzo fajn gimnazjum. Serdecznie zapraszamy do naszej szkoły ;)
                • Gość: Aga Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.03.13, 10:29
                  Zgadza się na Kajakową chodziłam dawno temu, jestem drugim rocznikiem nowej gimnazjalnej edukacji niestety. Nie mam dobrych wspomnień z tej szkoły. Jeżeli chcesz się porządnie nauczyć języka obcego, to sugeruję Ci wybór innego gimnazjum, a poza tym, kiedy ja chodziłam do tej szkoły to uczył tam nauczyciel, który stosował mobing w stosunku do uczniów, a jak się później okazało nie miał kwalifikacji do pracy w szkole. Zajęcia dodatkowe - taniec - były tylko na papierze i stronie szkoły bo nie odbywały się wcale - miały tylko podnieść zainteresowania uczniów.
    • Gość: gość Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.wardynski.com.pl 13.03.13, 11:45
      moje dziecko uczy się tam właśnie teraz i na szczęście już kończy tę szkołę
      nie polecam, a nawet zdecydowanie odradzam
      • Gość: dorota Re: Gimnazja na Ursynowie IP: 193.194.132.* 14.03.13, 10:34
        Bardzo proszę o więcej opinii na temat aktualnej sytuacji w tej szkole??
        • Gość: Dorota Re: Gimnazja na Ursynowie IP: 82.220.1.* 14.12.14, 13:55
          Wlasnie staram sie zabrac moja corke z tej szkoly. Duzo przemocy a pedagog i wychowawca nie widzi problemu. Mlodziez taka jest i tyle. Ja sie nie zgadzam. Nietorzy stosuja przemoc inni nie. W tej szkole jest i to na wysokim poziomie. Odradzam poslanie tam dziecka
      • Gość: jarkotowa Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.13, 14:30
        A może napiszesz coś więcej, skoro odradzasz. Argumenty to kluczowa sprawa.
        • Gość: ant Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.15, 21:25
          Czy poprawiło się gimnazjum na ul. Szolc-Rogozińskiego? Jaki jest poziom w dwujęzycznych i czy są one naprawdę dwujęzyczne? Czy może lepiej na ul. Lokajskiego lub ul. Podbipięty?
          • Gość: sezamka Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.15, 19:42
            Mamy dziecko w klasie dwujezycznej na Szolca. Szkola robi dobre wrazenie. Rzeczywiście jest kladziony duzy nacisk na jezyki. Inni nauczyciele tez sa ok. Mozna smialo polecac te szkole.
    • Gość: rejon_Ubocze Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.15, 20:08
      Może ktoś pochwali gimnazjum Na Uboczu? Jakieś zalety? Czy klasy z naciskiem na angielski i matematykę mają wysoki poziom? Ciągle tylko narzekania słyszę a może tam warto pójść i nie przemeldowywać się?
      • Gość: malsta22 Re: Gimnazja na Ursynowie IP: 212.180.210.* 28.08.15, 15:08
        Mój syn ukończył w tym roku klasę matematyczną w Gimnazjum Na Uboczu. Z czystym sumieniem mogę ją polecić. Najlepsza matematyczka w szkole p. J. Pawlicka doskonale przygotowała uczniów do egzaminu gimnazjalnego.
        100% wynik z matematyki mówi sam za siebie. Średnia ze wszystkich egzaminów powyżej 90%. Syn po szkole podstawowej nie był żadnym geniuszem jego średnia ocen to było zaledwie 4,7. Tak więc z całą pewnością ta szkoła rozwinęła jego potencjał.
        W tym roku rozpoczynamy przygodę w klasie językowej z córką. Mam nadzieję, że historia się powtórzy.

• Gość: uczen94 Re: Gimnazja na Ursynowie IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.16, 17:20
        Jestem w ostatniej klasie gimnazjum na Uboczu i szczerze przyznam, że nie jest to szkoła godna polecenia, szczególnie jeżeli ktoś ma duże aspiracje i chce trafić do przyzwoitego liceum. Słaba organizacja, jako uczeń często zmieniałam nauczycieli, szczególnie tych od języków obcych, a wiadomo- nauczyciel nauczycielowi nierówny. Absurdalne pomysły pani dyrektor, takie jak wstawianie uczniom szóstek z dowolnego przedmiotu za udział w życiu szkoły np. oprowadzanie gości z Erasmusa. Atmosfera jest w porządku, kiedyś było o wiele gorzej, teraz nie ma dużej różnicy między uczniami młodszymi, a starszymi.
        Dla mnie dużym minusem jest również brak szafek na podręczniki, nie wiadomo dlaczego pani dyrektor nie chce zgodzić się na ich budowę. Oczywiście szkoła ma również swoje plusy, parę nauczycieli jest tu naprawdę miłych, życzliwych i chętnych do pomocy uczniom. Gimnazjum jest dobre dla osób, które lubią sport, ze względu na ogromne boisko oraz salę do wf-u.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka