Gość: wiola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:56 test humanistyczny bylo pożo prócz rozprawki o głupim śmiechu, a ścisły do bani czyli idiotyczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piłkarz 230 Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? IP: *.gaja.net.pl 28.04.06, 22:16 powinienies powtórzyć jak się pisze rozprawkę i pomyśleć a ścisłe mam 30 pk uważam że było za mało mało czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:56 Zgadzam się z piłkarzem, polak był prosty, ale mata dość trudna i przed wszystkim za mało casu, ja sie nie wyrobiłam. Uważam,ze jest to niesprawiedliwe,ze testy humanistyczne sa z roku na rok łatwiejsze, a matematyczne trudniejsze. W takiej sytacji wiadomo,że ścisłwcy lepiej wypadna od humanistów. Ciekawe tylko co by mówili jakby human był trudny ,a amta prosta. wtedy my- humaniści moglibysmy ich dołować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIMNAZJALISTA! Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? IP: 213.199.204.* 29.04.06, 14:18 Powiem, a raczej napisze tak, jak określił test humanistyczny mój nauczyciel. ,,Idioctwem" jest dawanie tekstu Leonarda da Vinci, bo fakt pisał utowy literackie,ale uczniowie znają go przede wszystkim, jako doskonałego malarza.Prawdą jest to, zepytań z historii współczesnej nie powinno być( chociaz były łatwe!!!), ponieważ są to ostatnie tematy w podręczniku, które nie zostały jeszcze omówione.Test mat.-przyr. nie był trudny( szczególnie zadania otwarde), jednak nie badał on nic prócz umiejetnosci szybkiego liczenia.5,4 do kwadratu - katorga.Za mało czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIMNAZJALISTA! Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? IP: 213.199.204.* 29.04.06, 14:19 Sorak za literówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? IP: *.pl 29.04.06, 18:03 To zadanie z dachem można było różnie obliczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
lozasz Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? 29.04.06, 18:09 No właśnie zgadzam się.. ja liczyłam twierdzeniem talesa i twierdzeniem pitagorasa... bo chociaż nie było podane to wiadomo, że kąt przy wysokościi ma 90 stopni i uwazam ze obliczyła bardzo dobrze, choc w odpowiedziach jest podawane ze trzeba było liczyć stwosując podobieństwo trójkątów.. nonsens.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: TESTY!!!!!!! TO BYŁ ???????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:43 Do "Gimnalzjalisty": wybacz ale "5,4 do kwadratu - to katorga" ? ja jestem słaba z matmy, ledwo mam 3 (troche przyczyniła się do tego moja ticzer) i rzeczywiście test był głupi i trudny, na szczęście będę miała 31-32 pkt. ..ale jeżeli wszystkim, tak jak tobie pomnożenie 5,4 * 5,4 sprawiło wielki problem i było "katorgą", to nie ma co się dziwić, że wszyscy tak rozpaczają i nie poradzili sobie z zadaniami.. ja też nie jestem zadowolona z testu, ale jeżeli ktoś nie potrafi wykonać mnożenia w słupku (II klasa podstawówki), to sory, ale niech nie liczy na przyjęcie do liceum. Ten test pokazuje prawdziwą inteligencję, wiedzę i umiejętność wykorzystania jej w praktyce. Tutaj nie wiesz co będzie, nie możesz wykuć tego na pamięć, nie będzie nauczyciela któremu się podliżesz i da ci wyższą ocenę. Dlatego ci niektórzy "Dobrzy Uczniowie" nie poradzili sobie a teraz płaczą.. Odpowiedz Link Zgłoś