Dodaj do ulubionych

pytanie do nauczycieli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:40
Juz niedługo ferie zimowe....zastanawiam sie dlaczego nauczycielie mimo tak
niskich pensji niechetnie współpracują z biurami podrózy ,które oferuja im
ciekawe i dobrze płatne zatrudnienie w charakterze wychowawców....co się
dzieje ? moze ktoś podejmie dyskusję na ten temat
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek dresirz Re: pytanie do nauczycieli IP: *.chello.pl 12.12.06, 17:15
      z powodu rozwydrzenia gó..arzerii
      • Gość: zenek dresiarz Re: pytanie do nauczycieli IP: *.chello.pl 12.12.06, 17:18
        czemu słowo "gó..arzeria" jest wykropkowane, skoro nawet sjp nie uważa go za
        wulgaryzm?

sjp.pwn.pl/lista.php?co=g%F3wniarz
    • Gość: x Re: pytanie do nauczycieli IP: *.aster.pl 12.12.06, 21:37
      Nie jestem nauczycielem, ale moja mama jest. Nie jezdzi na takie kolonie/obozy
      bo ma dosc dzieci na codzien w pracy.
    • Gość: belfer Re: pytanie do nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:28
      Nie współpracuję z biurami podróży ponieważ kiedy mam ferie nadrabiam
      zaległości w pracach domowych.Mimo tylko 18 godzin (dydaktycznych!!!) pracuję w
      szkole lub wykonuję szkolne obowiązki znacznie dłużej. Nie będę ich wymieniać
      gdyż i tak ktoś, kto nie ma styczności z rzeczywistością szkolną nie uwierzy.
      Do większości ludzi dociera tylko informacja o godzinach dydaktycznych
      przepracowywanych przez nauczyciela w szkole. Nikt nie widzi jego pracy poza
      szkołą. A poza tym praca z młodzieżą jest naprawdę trudna i wyczerpująca nie
      tyle fizycznie, co psychicznie. Tak więc większość nauczycieli po prostu stara
      się zapomnieć na chwilę o szkole i bez reszty poświęca się obowiązkom domowym,
      swoim własnym dzieciom (pozostawionym samym sobie w czasie roku szkolnego) i
      odopczynkowi (chyba, że mają dyżur w szkole lub uzupełniają tomy dokumentacji
      szkolnej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka