Dodaj do ulubionych

Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia?

• Gość: Zielony Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.sta.kaczory.net.pl 22.04.08, 15:12
      Zamknięte 20/20 ale w otwartych słabo... O tej głębi w obrazie źle napisałem i do wiersza troszkę błędów :/ Charakterystyka i ogłoszenie lajcik.
    • Gość: Pshemko1992 Najgorsze dopiero jutro! IP: *.master.pl 22.04.08, 15:13
      W tamtym roku najwiecej bylo geografii szkoda ze nie bylem rok wczesniej ;) 2
      lata temu bylo duzo biologii wiec... jutro bedzie albo duzo fizy albo duzo
      chemii :( oj bedzie zle! i jeszcze ta duna matma! z 20 punktow moze bedzie :(
    • Gość: weronika Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:14
      najgorsza była charakterystyka myślałam że bedzie rozprawka
    • Gość: Gosia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: 80.54.21.* 22.04.08, 15:14
      No takie latwe bylo... mam wszystko dobrze bedzie maxi
    • Gość: life is brutal Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 15:15
      my tam walkowalismy syzyfowe prace przez dwa miesiace wiec z charakterystyka nie
      bylo problemu;D ale reszta zadan otwartych to po prostu masakra....
    • Gość: Wojtek Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:16
      Oj coś mi się ten Egzamin nie podobał :P Syzyfowych prac na polskim
      jeszcze nie omawialiśmy, a Kamienie na Szaniec nie całe :P
      Przeczytałem Kamienie, ale kiedy to było. Przy pisaniu
      charakterystyki mi się lata pomyliły, a co do tekstu z Chłopcem
      Polskim to był za trudny trochę do zrozumienia jak do mnie i
      wypisałem pierdoły zamiast cechy świata ukazanego :D ;)
      • misia_2 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 15:35
        rozprawka była beznadziejna;( ale ogólnie to może byc powodzenia
        wszystkim na jutrzejszym egzaminie ;)
    • Gość: Marta Brd Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:19
      Cóż. Bardzo podobał mi się temat tegorocznych testów. Jestem niezadowolona
      jedynie z tego, że dłuższą formą wypowiedzi była charakterystyka. Wolałabym
      pisać rozprawkę:) Ogólnie jednak w porządku. Myślę, że całkiem nieźle mi poszło
      :) Pozdrawiam wszystkich GIMNAZJALISTÓW :);)
      • Gość: gość Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.lukman.pl 22.04.08, 16:16
        Rozprawka byłaby o niebo lepsza przy takim temacie. Dobrze chociaż,
        że te lektury należą do moich ulubionych
    • Gość: Asia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:20
      Egzamin, był przeciętny. Myślałam,że będzie gorzej, ale pytania zamknięte dość
      łatwe, trochę gorzej z otwartymi... Dobre to, że nie było rozprawki, chociaż
      temat charkaterystki też nie za prosty. Jka ktoś nie czytał książek to 16
      puunktów w plecy... A po za tym nie można było zaczerpnąć nic z pozostałych tekstów.
    • Gość: Kubis Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:21
      "A tak wogóle to myślę, że OKE jak się zorientuję, że większość ma
      całe ostatnie zadanie źle to obnizy wymagania odnośnie znajomości
      książek."
      Jak ktoś jest idiotą to nie wie co to jest dojrzewanie.
      Test był "całkiem-całkiem":)
    • Gość: Edyta Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:21
      Czy wy też macie wrażenie że podpunkty do pytań podane są tu w innej
      kolejności niż na egzaminie?
    • Gość: justyna92 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:21
      ja mam ze wszystkich zadań maksa nie licząc 30 i 31 (ogłoszenie, rozprawka).
      Jestem załamana... rozprawkę napisałam nie na temat Holdena Caufielda, z książki
      "Buszujący w Zbożu"... nie wiem jak ja to zrobiłam, pomyliły mi się "Syzyfowe
      prace" z buszującym. Jak myślicie będą za to punkty czy kompletne zero...?
      Co do ogłoszenia - źle przeczytałam zadanie;( jeszcze gorsza klapa... Zrobiłam
      ogłoszenie informujące o tym, że ten pedagog już był i mówił o odczycie...
      kompletne zero.
      Tym sposobem straciłam 20 pkt. - jestem załamana
      a ja tak dużo napisałam... normalnie załamka po całości. wszystko mam dobrze,
      nawet wyodrębniłam cechy o dorastaniu... problem w tym, że na temat nie tej
      postaci co trzeba.
      Naprawdę zerooo? ehh, aż nie mogę uwierzyć;(
      • ulubieniecbogow Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? 22.04.08, 15:40
        Mi się "Syzyfowe prace" pomyliły z "Siłaczką" ^^ Jednak wydaje mi się, że jeśli
        napisałaś, że bohater "Buszującego w Zbożu" występował w "Syzyfowych pracach" to
        powinni to uznać jako błąd rzeczowy, a nie, że praca jest totalnie nie na temat...
    • Gość: justyna92 charakterystyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:22
      ja mam ze wszystkich zadań maksa nie licząc 30 i 31 (ogłoszenie, rozprawka).
      Jestem załamana... rozprawkę napisałam nie na temat Holdena Caufielda, z książki
      "Buszujący w Zbożu"... nie wiem jak ja to zrobiłam, pomyliły mi się "Syzyfowe
      prace" z buszującym. Jak myślicie będą za to punkty czy kompletne zero...?
      Co do ogłoszenia - źle przeczytałam zadanie;( jeszcze gorsza klapa... Zrobiłam
      ogłoszenie informujące o tym, że ten pedagog już był i mówił o odczycie...
      kompletne zero.
      Tym sposobem straciłam 20 pkt. - jestem załamana
      a ja tak dużo napisałam... normalnie załamka po całości. wszystko mam dobrze,
      nawet wyodrębniłam cechy o dorastaniu... problem w tym, że na temat nie tej
      postaci co trzeba.
      Naprawdę zerooo? ehh, aż nie mogę uwierzyć;(
      • Gość: Kopernik Re: charakterystyka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:32
        Oł....
        "Uwaga! Za pracę na inny temat piszący nie otrzymuje punktów, a
        wypracowanie musi zająć co najmniej połowę wyznaczonego miejsca. W
        wypadku krótszych tekstów punkty przyznaje się wyłącznie w zakresie
        realizacji tematu."
        Chociaż pamiętaj, że ta praca zostanie poddana ocenie wielu ludzi (
        będziesz szczególnie oceniana, jak przypuszczam.. ;] tzn. Spróbują
        rozpatrzyć czy to praca nie na temat, czy błąd rzeczowy.. ;])
      • Gość: Kurochan Re: charakterystyka!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:14
        To może być tylko błąd rzeczowy. Maksa za wypracowanie nie dostaniesz, ale jesli pisałaś o dorastaniu, to czemu nie?
        • Gość: błędnik Charakterystyka - Nie na temat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:25
          Hmm, kurcze napisałem charakterystykę opisując Zośkę z "Kamienie na
          szaniec".Popełniłem duży błąd, a dokładniej napisałem zwykłą charakterystykę,
          ale nie uwypuklałem tych tech które nakazywał temat;/
          Myślice, że mogę dostać za to 0 punktów bo praca będzie nie na temat?
          ;//
          • Gość: pati Re: Charakterystyka - Nie na temat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 20:33
            Mam ten sam problem napisałam zwykłą charakterystyke bernarda
            zygiera z syzyowych prac, ale nie pisałam o jego przemianie
            dojrzewaniu tylko po prostu że był dojrzałym patriotą
    • Gość: ptys łatwizna!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:24
      ja mam ok 40 punktów!!!!!!!albo i więcej!!!! a wy?
      • Gość: izzis Re: łatwizna!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:41
        łatwizna? ja własnie przez to, że będę mieć tylko 40 to jestem załamana;(
        charakterystyka mnie zaskoczyła, a że lektur mi się nie chce czytać... coś tam
        nazmyślałam
        • Gość: gosc Re: łatwizna!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rev.masterkom.pl 22.04.08, 15:53
          jalektruy czytalem i co z tego???? jak moge pamietac wszystko po roiku
          przerwy???? tez mam okolo 40pkt i tez jestem zalamany;/ na probnym mialem
          46:/ten test a raczje zadania otwrte dokladniej wiersz byl beznadizjeny!!!
    • Gość: dxt Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:24
      a ja nie pisałem:P
    • Gość: Kakusia Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:24
      Jestem bardzo zadowolona z testu. Nie było z nim najmniejszych
      problemów, trochę przeraził mnie tytul pracy pisemnej, ale nie
      bylotakźle. Sprawdzilam juz odpowiedzi i jest oki... bez sprawdzania
      prac pisemnych (moga byc bledy) mam 49 pkt jesli nic sie ie zmieni
      do 12 czerwca ;p pozdrawiam :) jutro matma... brrrr;/
    • Gość: ? Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:26
      Egzamin średnio trudny. Zadania otwarte i zamknięte (nie licząc charakterystyki)
      proste. No właśnie.... ta charakterystyka. Pewnie wszyscy napisali nie
      najlepiej, więc próg do szkół ponadgimnazjalnych trochę się obniży.
      Ale nie ma co gdybać. Zobaczymy niedługo.
    • Gość: Marta1292 Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:27
      Nikt z mojej klasy się nie spodziewał charakterystyki i to jeszcze z takich
      lektur. Wszyscy przypuszczali że bedzie rozprawka:/
      • Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:35
        Boście dziwni i tyle... :P
    • Gość: encepence :P Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.konin.mm.pl 22.04.08, 15:28
      Nawet nawet ;P tylko że rozprawka była jakaś inna ;/ szkoda że w
      necie nie ma tych testów co ja pisałam :( bo tu są inne :(
    • Gość: Paulinka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:29
      nie było tak źle.... troche głupia praca pisemna...
    • Gość: Ziomvvv Wasze Odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:30
      Wasze odpowiedzi są nie po kolei i trudno się w nich połapać. Zróbcie coś z tym!
      • Gość: Nudi;] Re: Wasze Odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:40
        Co wy macie z tą charakterystyką?
        polecenia się czyta...To była rozprawka z elementami
        charakterystyki..

A mi chyba dobrze poszło . Od zadań 1 do 31 mam 33pkt na 34pkt czyli
        jeden błąd a rozprawka raczej dobrze mi poszła.
        Na szczęście przeczytaąłm te lektury sama bo z klasą jeszcze nie
        omówilśmy. Napisałam o Alku wiec chyba dobrze będzie;]

Powodzienia jutro
        <jak ja nie cierpie matmy>
        • Gość: a Re: Wasze Odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:01
          nie, to nie byla rozprawka z elementami charakterystyki.
          to byla charakterystyka, dynamiczna. lepiej ty dokladniej czytaj polecenia.
        • Gość: Kopernik Re: Wasze Odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:07
          Po raz kolejny pytam..:
          Dlaczego rozprawka z el. charakterystyki..?
        • Gość: patrycja Re: Wasze Odpowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:20
          Boze, ludzie, tu nie bylo zadnej rozprawki, co wy pieprzycie??
          macie problem z czytaniem, czy co??
          nie pisaliscie nigdy widac rozprawki...
          z reszta z rozprawka, czy bez, zasady obowiazuja podobne...
      • Gość: agusia Re: Wasze Odpowiedzi IP: 193.33.174.* 22.04.08, 15:45
        bo każdy miał inną kolejnosc:d
    • Gość: Edyta pomylona kolejność odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:36
      Czy wy też macie wrażenie że odpowiedzi na pytania zamknięte są tu w
      innej kolejności niż na egzminie?
      • Gość: nudi Re: pomylona kolejność odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:45
        tak ale specjalnie gdyż to byął taka wersja dla nauczycieli, zresztą
        nam to już w szkole powiedzieli....
    • Gość: bam bam Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:38
      ezgamin byl prosty. naprawdę. nie wymagal praktycznie
      żadnej "wyuczonej" wiedzy. wszystko można bylo znaleźć w tekście

największym zdziwieniem byla oczywiście forma wypracowania. przy
      temacie o dorastaniu aż się prosilo o jakąś rozprawkę. a tu -
      charakterystyka.
      osobiście uważam że temat ten jest niesprawiedliwy, bo nie każdy
      przerabial te lektury.
    • Gość: gimnazjalistka heeeeelp;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:38
      a jak napisalam charakterystyke dobrze - tz. cale zajete miejsce, w poprawnej
      formie, uwzgledniajac chechy dobastania bohatera itd. a popelnilam najgorszy
      blad jaki moglam popelnic - napisalam nie o tej postaci ( z zupelnie innej
      ksiazki), to bede miala 0 pkt??? Nawet jesli ta postac doskonale pasowała do
      rozprawki, jest buntownicza, dorasta itd.?
      • Gość: Ona Re: heeeeelp;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:47
        Tak dla informacji to była rozprawka z elementami charakterystyki;]

A co do pytania zależy od sprawdzającego jeden postawi 0 za całośc
        drugi tylko za temat...
        • Gość: Kopernik Re: heeeeelp;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:56
          Skad wiesz, że to akurat rozprawka z el. charakterystyki..?
        • Gość: Sylwia Re: heeeeelp;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:34
          sama bylas rozprawka -.-'
        • Gość: patrycja Re: heeeeelp;( IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 17:23
          kurde, bylo napisane NAPISZ CHARAKTERYSTYKE, a nie charakterystyke z
          el. rozprawki...
          ludzie..
      • Gość: izzis Re: heeeeelp;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:48
        nie chcę cię martwić, ale z tego co pamiętam za pracę nie na temat dostaje się
        0pkt. Jest tylko nadzieja, że gdzieś tam twoja praca trafi na życzliwych ludzi
        i...i nie wiem...
      • Gość: izzis Re: heeeeelp;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:51
        choć w sumie jak się tak teraz zastanawiam to miałaś tą buntowniczą postac,
        można powiedzieć że było w pewnym sensie na temat;)
        • Gość: Tasior Re: heeeeelp;( IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 16:51
          nie musisz się tak martwić za prace nie na temat masz 0pkt za 1 kryterium
          oceniania czyli -6pkt:)
          • Gość: gimnazjalistka Re: heeeeelp;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:01
            naprawdę? mam taką nadzeję, bo przez ten test całe moje plany mogą
            się zawalić... najgorsze jest to, że to tylko i wyłącznie przez, to,
            że się dobrze nie zasatnowiłam i to, że z zamkniętych mam maxa. ta
            charakterystyka, to poprostu moja wielka porażka...
    • Gość: pytajnik Mam pytanie... pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:38
      mi poszlo bardzo dobrze, tyle ze charakterystyka. Czy piszac
      charakterystyke konieczne bylo robienie akapitow (czy moglbyc tylko
      jeden)?
      • Gość: Nudi Re: Mam pytanie... pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:44
        Po pierwsze to była rozprawka z elementami charakterystyki ;]

a po drugie akapity musiały byc. Pewnie Ci odejmą 1 góra 2 punkty,
        ale będzie ok;]
        • Gość: Kurochan Re: Mam pytanie... pilne! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 15:50
          To nie była rozprawka, to była charakterystyka. Zwykła charakterystyka :/
          Za brak akapitów odejmują 1 albo 2 punkty, nie pamiętam kryteriów.
          • Gość: Nudi Re: Mam pytanie... pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:00
            To była rozprawka z elementami charakterystyki...Rozmawialiśmy z
            naszą polonistką, zresztą poczytaj sobie przykładowe prace to
            zobaczysz!
            • Gość: Kurochan Re: Mam pytanie... pilne! IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:06
              A przeczytaj PYTANIE. Jest napisane "Napisz charakterystykę wybranego bohatera (...)". Chyba mi nie powiesz, że twoja polonistka wie lepiej od CKE, co? :/
              • Gość: Kinga Re: Mam pytanie... pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:14
                Ee tam, zaraz powie, że polonistka w CKE ma wtyki.. ;]

Polonista poloniście nie równy. Podobnie jak szkoły.. nie ma żadnych
                dowodów na to, że jest jak piszesz, Nudi. Poza tym, test jest
                układany na poziom uczniów dostatecznych... Wskaż mi takiego, który
                zna różnice między jesdnym i drugim.. ;]
      • Gość: gosc Re: Mam pytanie... pilne! IP: 83.17.130.* 22.04.08, 15:51
        Konieczne ;] przynajmniej trzy - wstęp, rozwinięcie, zakończenie. Przy dłuższej
        wypowiedzi można wprowadzić więcej no. opisanie cech charakteru i przedstawienie
        wyglądu zewnętrznego w osobnych akapitach. Tak czy inaczej od formy pracy zawsze
        ważniejsza jest treść więc stracisz maksymalnie 2pkt
        • Gość: gimnazjalistka Odpowiedzi całym zdaniem...;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 16:26
          czy trzeba bylo odpowiadac pelnym zdaniem w krotkich zadaniach
          otwartych? odpiszcie plisss!!! boje sie ye strace te punkty;(
          • Gość: patrycja Re: Odpowiedzi całym zdaniem...;( IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 16:44
            czasami dopuszczalne sa odpowiedzi kilkoma slowami, ale napisz
            przyklad odpowiedzi jaka napisalas.
            pozdrawiam
            p.s. nie martw sie. masz jeszcze do zdobycia 50 pkt z mat-przyr.
            nie ma co panikowac.
            • Gość: gimnazjalistka Re: Odpowiedzi całym zdaniem...;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 17:35
              no np zamiast: blablabla ma podkreslic zwiazanie emocjonalne
              podmiotu lirycznego z adresatem, to: przywiązanie do adresata
              • Gość: patrycja Re: Odpowiedzi całym zdaniem...;( IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.08, 19:04
                Mysle ze egzaminator uzna Ci taka forme wypowiedzi.
                Nie jest to blad, a takie pytania maja sprawdzic czy umiesz czytac
                ze zrozumieniem, a nie czy umiesz pieknie pisac. takze nie przejmuj
                sie:)
                pozdrawiam:)
    • Gość: gosc Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.rev.masterkom.pl 22.04.08, 15:43
      ogolnie test byl latwy lecz jezeli chodzi o dluzsza forme wypowiedzi to byla
      bardzo trduna tak samo jak pytania otwarte!!!! ten wiersz byl chyba na poziomie
      sutdenckim a nie gimnazjalnym..........
      • Gość: OoOoO Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 15:49
        ja ten wiersz miałam w 6 klasie... A według mnie cały był
        prosty....;]
      • Gość: kala Re: Jak wam poszło na egzaminie? Jakie wrażenia? IP: *.inowroclaw.mm.pl 22.04.08, 15:50
        Akurat składa się tak że nasza pani omawiała z nami ten wiersz
        jakieś kilka miesiecy temu :D na lekcji nie mielśmy z nim większych
        problemów wiec nie mam pojęcia czemu ktoś pisze,że był on chyba na
        poziomie studiów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka