Dodaj do ulubionych

Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:33
Jak oceniacie pytania i co sprawiło Wam największą trudność? Mi zadanie za 6
pkt. oraz 3 testowe.U mnie w szkole wszyscy mieli problemy z rozwinięciem
skrótów BN i KEN ja na szczęście oba wiedziałem a jak z tym wyglądało u Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: gyha Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:36
      nie jestem pewna tego za 6 punktów, aczkolwiek zawiedziona również nie. okaże
      się po sprawdzeniu :) natomiast skróty.. cóż, BN wiedziałam, ale KEN -
      zostawiłam. nie mogłam na to w żaden sposób wpaść.
      • Gość: lkxd Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:32
        test był całkiem fajny. podbała mi się końcowa praca ^^
        • Gość: mądrala Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 16:42
          taaaak, na pewno,. mit był okropny, nawet o bogu nie napisałam ani nic
          fantastycznego
          ! szoook
          • Gość: eliz. xd Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 194.181.134.* 15.01.09, 17:28
            Dajcie spokój. xd nie był trudny, ale był głupi xd niestety ;] hehehe . nic mi się nie podobało ;d BN nie rozwinęłam a KEN tak ;p aa ten mit to w ogóle porażka ;d hehehe. xd
        • Gość: ...... Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:50
          TEN TEST BYŁ DO KITU! KOMU SIĘ PRZYDA MIT W PRZYSZŁOŚCI
      • Gość: moniiiisss Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:44
        ja te skroty oba rozwinelam, a potem puscilam info po calej klasie i cala reszta
        tez mila. a tak ogolnie to ten mit mi calkowicie nie wyszedl, ale co tam to
        tylko probny bedziemy sie martwic normalnym. ;*
      • Gość: Kala Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:59
        powiem szczerze że egzamin był trudny ;]
        • Gość: sjdhthtjth Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 78.133.217.* 23.04.09, 09:56
          prosty
      • Gość: asiaaa Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.eranet.pl 15.01.09, 15:18
        KEN komisja edukacji narodowej
        BN biblioteka narodowa
        • Gość: Damięcki Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 20:39
          BN-biblioteka narodowa
          KEN-partner BARBI
          hyhyhyhyh pozdrawiam
      • Gość: yt Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 15:33
        BE była to bliblioteka narodowa,a ken-komisja edukacji narodowej.
      • Gość: Adiiii Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 19:09
        KEN - Komisja edukacji narodowej ;)
      • Gość: Martyna Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 21:06
        KEN - Komisja Edukacji Narodowej ;)
      • Gość: lol Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.09, 16:28
        to wy jakies muly jestescie takie latwe pytania a wy nie wiecie .. normalnie bucy
      • Gość: xxx Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 80.48.198.* 21.04.09, 16:33
        Jutro mam juz tes z czesci humanistycznej a dzieje misie cos z komputeremi nie moge patrzec niektprych stronek z testami wiec moze wy mipomozeci. Moze maciejakies przecieki lub domysly co bedzie. Pomozcie
    • Gość: natka Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:38
      skrot KEN napisalam, ale BN nie :(
      • olusiek1088 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 14.01.09, 17:09
        BN to podobno Biblioteka Narodowa.
        • Gość: otto Humanistyczny pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:35

kto wie o której mają przysyłać te testy z odpowiedziami na email ?
          • Gość: ziom Re: Humanistyczny pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 17:41
            ja też niewedziałem tych skrótów BN-napisałem bank narodowy a ken- krulestwo
            encyklopedii ha ha
            • Gość: wojtek Re: Humanistyczny pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 17:43
              jak bedziecie miec stronke z odp to podajcie mi ja na gg jak mozecie 12314649
              • Gość: anka Re: Humanistyczny pytanie IP: *.aster.pl 14.01.09, 17:48
                i mii tez! ;d 6418115
                • Gość: jusia Re: Humanistyczny pytanie IP: *.139.146.65.koba.pl 14.01.09, 17:49
                  wie ktoś kiedy będą odpowiedzi w necie?
                  • Gość: Domin Re: Humanistyczny pytanie IP: *.robnet.pl 15.01.09, 12:09
                    9697215
                  • Gość: ALINKA Re: Humanistyczny pytanie IP: 79.191.73.* 15.01.09, 23:16
                    a my jutro piszemy ;/ nie wiem dlaczego
                    a odpowiedzi były dzis w wyborczej ;p
                    czyli wszystko wiemy ;p
              • Gość: PAweł Re: Humanistyczny pytanie IP: 195.116.127.* 14.01.09, 17:49
                7599133
              • Gość: Mieczysław nieznan Re: Humanistyczny pytanie IP: *.debica.mm.pl 15.01.09, 16:48
                Kurde Ja to z polaka nastawialem sie na 35 pkt a tu zebym mial 25 to bd
                dobrze....pfffffff.... wedlug mnie to nie normalne zeby dac napisac mit zal?;>
                ale cuz moze na prawdziwym dadza rozprawke albo jaksi list jak to bylo we
                wczesniejszych testach a to zadanie za 6 pkt tez mi wcale nie psozlo do kitu z
                tym ..:((
      • Gość: waha Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:02
        BN-biblioteka narodowa
        KEN-komisja edukacji narodowej
      • Gość: Ewcia xD Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.pai.net.pl 15.01.09, 20:21
        ja też rozszyfrowałam tylko skrót KEN... a z BN to wiedziałam tylko tyle, że coś
        Narodowego xD
    • Gość: JuLkA Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.wide-net.pl 14.01.09, 17:54
      U mnie w szkole największa trudnoscią tez bylo zad. z tym
      objaśnieniem skrótow :/ i z zad.6 poniewaz bylo zabardzo
      niezrozumiałe.:/
      • Gość: Aneta Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:35
        Ja zawalilam z tymi epokami z his, a w ogole BN napisalam ze to bank
        narodowy;d co do tego za 6 pkt. nie do konca zrozumiale bylo, zeby
        opisac to jakos graficznie.
        • Gość: Zuzul Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 11:31
          Ja tak samo - wyłożyłam się na epokach ;d
          A ktoś w ogóle wie o co chodziło z tym za 6 pkt, żeby opisać formę graficzną? Bo
          ja zupełnie nie o.o
      • marca222 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 14.01.09, 20:26
        dla mnie najtrudniejsze zadanie bylo to z epokami...no
        masakra ..zaznaczylam ze przed oswieceniem bylo sredniowiecze...
    • Gość: Patrick Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.09, 18:42
      BN - Bank narodowy. Myslicie ze uznaja :D W pytaniu nie bylo napisane ze ma to
      miec zwiazek z ksiazką...
      • Gość: sylwia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 18:57
        uwazam ze nie uznaja...tak nie napisali z ksiazka ale tamet
        obowiazywal o ksiazce

ja nie napisalam tych skrotow:(
        myslalam ze to jakies historyczne hehe
        • Gość: mikolaj Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.icpnet.pl 14.01.09, 19:11
          ja napisałem, że BN-Biblioteka Narodowa a KEN-Komisja Edukacji Narodowej, ale
          chyba mit mam cały źle.
          • Gość: Naurthal Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:27
            Cały ten test był dziwnie ułożony... (MIT) A potem to nauczyciele i
            rodzice po nas jadą... (Mam nadzieje że pod koniec roku nie będzie
            takiej afery jak z tą charakterystyką...)
            • Gość: ann. Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 78.8.94.* 14.01.09, 19:45
              a mi tam dobrze poszlo ;) nie narzekam, Mit bardzo pozytywnie, te za 6 tez. ;) a
              najlepsze że w ogole sie nie wyspałam ;P wstałam o 8:12 a o 8:30 miałam byc w
              szkole. ;) Szczescie ze mam blisko ogarnelam sie i polecialam. heh moze jutro
              tez tak zrobie. ;) moze lepiej mi pojdzie. ;)
            • Gość: delilah. Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:49
              W gruncie rzeczy test był dość prosty. Przynaję, że ten mit na końcu
              całkowicie mnie rozwalił. Wiekszej głupoty już chyba napisać bym nie
              mogła.
              Zadanie za 6pkt. również pozostawiło wiele do życzenia. Mam
              wrażenie, że 'skrzywdziłam je' dość znacznie. Miałam też problem z
              tym łacińskim powiedzeniem pod koniec.
            • Gość: nieprzygoda Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.spray.pl 15.01.09, 10:39
              Ja skróty rozwinęłam, to za 6 punktów jakoś nazmyślałam a zapomniałam że w micie
              muszą występować bogowie :( I napisałam jakąś legendo-przypowieść o siedmiu
              mędrcach żyjących na jakiejś wyspie...ehh mam nadzieję że nie odejmą za to zbyt
              wiele punktów. W ogóle jakie mogą być kryteria mitu? :/

Co do częsci historycznej była b.łatwa.. epoki są podstawą, chyba ciężko się
              uczyć czegokolwiek innego skoro nie wiesz np. kiedy było oświecenie a kiedy
              renesans?

A i w jednym pytaniu były dwie poprawne odpowiedzi <moim zdaniem>

Ogólnie-nie było źle, dziś to była PORAŻKA ;)
      • enamorada1611 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 14.01.09, 21:32
        nie było napisane. ale nie istnieje takie coś jak Bank Narodowy tylko Narodowy
        Bank Polski NBP -.-
        • Gość: kicia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.kro.vectranet.pl 15.01.09, 06:21
          Mam dobrze BN i KEN.
          Źle mam datę 3. rozbioru (dałam odp. c) i źle zaznaczyłam epokę
          przed oświeceniem bo dałam renesans a nie barok.
          A które zadanie było 6.?? Bo nie pamiętam..
    • Gość: Magdaa Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 08:33
      Według mnie test był łatwy, a te skróty ... dużo osób się wyłożyło ale nie były
      takie złe ;)
      • Gość: Ewelins Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.tktelekom.pl 15.01.09, 12:04
        jak dla mnie to byla masakra ;/ zamiast mitu napisalam legende porazka ! w tym 6
        hmmm... napisalam o kaktusie w sercu hehe ;p a forma graficzna to chyba chodzilo
        o okladke i takies rysunki czy cos. NIe napisalam tych skrotow a epoki dobrze a
        i jeszcze toz lacina nie wiedzialam jak zawsze strzelałam
        • Gość: Ardian Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 14:05
          Aj tam gadacie... mnie nikt nie pobije... zamiast mitu napisałem coś takiego jak
          było w którymś tam źródle... Czyli że na początku były tabliczki gliniane i te
          sraty taty... potem ze druk wynalezli a potem cd-romy :P :D
    • Gość: Natalia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 78.31.150.* 15.01.09, 12:00
      BN sobie nie daruje... można bylo sie skapnoć przeciez tematem była biblioteka! KEN- napisałam komitet edukacji narodowej zamiast komisja.. nie wiedzialam po kolei z tym okrągłym stołem itd.
    • Gość: Natalia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 78.31.150.* 15.01.09, 12:05
      MIałam zastrzezenia do 2 zadań. trzebabylo napisac jakim jezykiem to bylo naisane. Patetyczny czy potoczny. zbyt mało moim zdaniem by powiedziec patetyczny zbyt duzo innego typu wyrazy któe nie wskazuja na potoczny. Zwróćie uwage na sformułowanie zadania z tym jakby ogloszeniem do gazety. "Jego forme graficzną" -ksiązki czy artykułu? troche Nonsens. Nawet nauczyciele w mojej szkole jednoznacznie nie potrafili powiedziec jak powinno byc w tych zadaniach.
      • Gość: ... Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 12:31
        wczorajszy test był porażką. za to dzisiejszy poszedł mi bardzo dobrze. ;p
        oprócz 2 zadań. tego ze swobodnym spadaniem jabłka i z tym klockiem. bo nie
        wiedziałam jak to wytłumaczyć a to o gęstość chodziło.

a w ostatnim jak wam wyszło z tymi drzewami? bo mi 14.
      • Gość: Rolczasta^^ Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.klc.vectranet.pl 15.01.09, 13:04
        No w mojej szkole też nie potrafili tego stwierdzić... =/
        Nie zgosdzę się z jedną wypowiedzią... Wcale epoki nie są
        podstawą... Ja nie znałam epok... =/ Wiem w których epokach żyli
        najwybitniejsi polscy pisarze i poeci... Ale i tak wszystko mi się
        chrzani... =/=/=/
        Co do zadania za 16 pkt. z tym mitem...
        Nie było takie złe^^ Co prawda pomyliłam troszkę bogów... =/ Bo
        napisałam że Atena była boginią wojny... Ale poza tym to light...
        Myślałam, że dadzą coś trudniejszego na wypracowanie =) Nie chcieli
        nas chyba zamęczać xDxDxD Napisanie mitu... Proste =P Wystarczy Lać
        Wodę x]]] <hehe> A jeśli chodzi o dzisiejszy test matematyczno
        przyrodniczy to to była dopiero MASAKRA^^ Strasznie moje braki
        powychodziły =/=/=/
      • Gość: ;) Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:42
        u mnie nauczyciele też nie wiedzieli...
    • Gość: Olaaa Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:05
      Jak trzeba było rozwinąć skrót "BN" to u mnie dużo osób
      napisało "Bank Narodowy", a jeden chłopak "Boże Narodzenie":):)
      • Gość: ;)) Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:37
        u nas tez pisali bank narodowy:D ale pani nam powiedziala:D
    • Gość: szyna Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 94.254.226.* 15.01.09, 13:06

u mnie wszyscy mieli problem ze skrótami i z datą 3 rozbioru(ja
      akurat wiedziałam) było dość trudne tez miałam problem z tym za 6
      pkt i ten mit... podobno musiał być o książce na papierze-strasznie
      dużo osób straci za to wszystkie 16 pkt. masakra. Wiecie gdzie mogę
      w internecie znaleź odpowiedzi do tego testu????
      • Gość: Paulinaa34 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 80.54.117.* 15.01.09, 13:19
        test średni ,chociaż i tak lepszy od matemtycznego . Mit miałam niedawno na
        konkursie także nie było źle.Z tym zadaniem na 6 pkt to do teraz nie wiem co z
        tą formą graficzną wkońcu. Z tym jezykiem potocznym też nie wiem...
        Duzo niejasnosci.

Macie może odpowiedzi?
        Jak tak to bardzo bym prosiła ;) : 5149661
        • Gość: uczeen Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.162.udn.pl 15.01.09, 14:00
          ja z forma graficzna to napisalam ze w moim artykule zamieszcze
          miniaturke ksiazki zeby ludzie mogli spojrzec na okladke XD hehe, z
          rozbiorem wiedzialam, a epokami pomylilam:( mialam jeszcze problem z
          wyjasnieniem uzytego w tekscie slowa demokracja;/ niby proste ale
          trzeba spojrzec na kontekst zdania....;/ a dzisiejszy to napisalam
          ze jest 15 drzewek a prawidlowo to 14;/ i z jablkiem przy predkosci
          zgubilam pierwiastek;/ a i jesczze zapytam sie z tym doswiadczeniem
          z chemii to jaka jest odp?? fermentacja czy oddychanie wewnatrzkom.??
          • Gość: kasia matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:18
            ja zaznaczyłam ze oddychanie komórkowe. i tak wałsnie duzo osob z mojej klasy zaznaczyło.a jak am wyszło z tym klockiem?
            • Gość: Aisha Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.tktelekom.pl 23.04.09, 11:29
              Ja odpowiedziałam "jest to oddychanie tlenowe oraz beztlenowe"
              uznają mi to, nie?
              • Gość: adam Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.trynek.osi.pl 23.04.09, 14:33
                nie uznaja nie dostaniesz za to pkt to mialo byc samo oddychanie bez
                telenowe ...przykro mi
                ]
            • Gość: Justyna Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.elk.mm.pl 23.04.09, 11:55
              Ja też tak napisałam.
            • Gość: Maciek Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.zamosc.mm.pl 23.04.09, 11:55
              to było oddychanie beztlenowe. z koszem wyszlo po zaokragleniu 25 l
              • Gość: Antoine Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 13:48
                na moje wyszlo 24l bo nie mozesz do kosza wlozyc 25l smieci przy max
                24,5l.
                moim zdaniem 24
            • Gość: jaa Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: 80.85.229.* 23.04.09, 12:00
              ile wam wyszło z tą mocą tego co to opdnosił ;PP
              • Gość: Buczek Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 12:14
                250W. a z koszem 24l bo nie moze miec pojemnosci 25 jesli nie przekracza.
                wlewajac do niego 25l wody okolo 0,39 sie nam nie zmiesci bo braknie
            • Gość: Monika Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: 212.160.251.* 23.04.09, 13:24
              Test był bardzo głuupi ;/;/ .. nie można się było długo zastanawiać
              bo czas leciał nie ubłaganie .. moim zdaniem test powianien trwać
              2,5 godziny ..
            • Gość: olc Re: matematyczno-przyrodniczy test gimnazjalny 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:14
              tez napisalam ze oddychanie beztlenowe
          • Gość: Karolinaa193 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:19
            do tego z chemii to chyba mialo byc oddychanie;) dla mnie ogolnie
            polski nie byl trudny - skroty napisalam ale teraz sie glowei czy
            napislam komitet czy kimisja D: to za 6 pkt. to napisalam o tym ze
            kasiazk ajest ladnie wydana i uzupelniona ilustracjami :D mit jakos
            sie naskrobalo ale malo o bogach wspomnianego i to i tak fuskem ;)
            epoki akurat dziwnym trafem (strasi koledzy;p) powtorzylam i
            umialam ;) co do rozbiorow i tamtego co trzeba bylo ulozyc
            hronoologicznie... no coz... serdeczni koledzy ;)
            • Gość: Karolinaa193 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:21
              a ja tego durnego klocka w koncu nie zrobilam;p najpierw pomysallam
              ze czeba wlasnie gestosc a pozniej ze sile wyporu i z tym
              zrobilam ;p idiotka:D te ostatnie tez chyba walnelam bo zle
              pierwiastek wycagnelam i napsiama ze 20 drzew;p a to z fizy jak wam
              wyszlo z jablkiem?;p mi ze spadnie w 0,1 sekudny;p a jeden chlopak
              od nas walna ze bedzie spadac 30 sek;D a co do tego KEN jeszcze;) u
              nas mowili ze chcieli napisac PARTNER LALKI BARBIE ;D
              • Gość: Rolczasta^^ Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.klc.vectranet.pl 15.01.09, 14:25
                U mnie kumpel napisał KEN - i Barbie^^
                Nie znał odpowiedzi to napisał w ten sposób x]]]
                • Gość: kicia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.kro.vectranet.pl 15.01.09, 14:30
                  U mnie fizyczka po teście zrobiła to zadanie ze spadającym jabłkiem
                  na tablicy.
                  Wyszło jej t=pierwiastek z 0,6 -tak mi też wyszło
                  v=pierwiastek z 60 -ja napisałam 10 pierwiastków z 0,6 czyli na
                  jedno wychodzi, jeśli fizyczka się nie pomyliła to mam dobrze

Ogólnie otwarte mam dobrze oprócz ostatniego bo napisałam 15 drzew a
                  nie 14 :/

Klucz do humanistycznego jest w jakiejś gazecie. Może ktoś zamieści
                  w necie?
                  • Gość: ewka odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:44
                    serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6163830,Probny_egzamin_gimnazjalny_z_Operonem___arkusze_i.html
              • Gość: kasia matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:30
                mi wyszłó z jabłłkiem ze 0,6 sekund . ale nie wikem czy dobrze:(
                ogolnie to lepiej mi poszedł test z polskiego.nie lubiee fizyki. a co zaznaczyliscie z tą mopa co była z geo?
                • Gość: Aniaaa;* Re: matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 15:10
                  ja Z MAPĄ ZAZNACZYŁAM tą odpowiedz a... (1 i 2 )
                  ale koleżanki z klasy <kujony> powiedziały mi ze tylko odpowiedz c (2)
                  ... nie wiem.... dla mnie ten test był trudny... zdecydowanie Polski poszedł
                  lepiej;(
                  Będzie jak będzie... w końcu to próbny... najgorsze jest to ze oceny z tego będą;((
                  • Gość: Iwa Re: matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:16
                    Hejka moglibyście tak mniej więcej powiedzieć jakie były pytania? Z góry dziękuję
                    • Gość: Aniaaa;* Re: matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:03
                      no nie był łatwy...
                      dużo biologi... z gegry troche...
                      i nawet z fizyki jakies do obliczenia..
                      powiedziała bym więcej ale wszystko mi wyparowało co bylo;))
                      a Jutro ang;(
                  • Gość: aaaaaaaa Re: matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.09, 17:30
                    sluchaj nie podchodz do egzaminu tak,,bedzie jak bedzie''czy ze to
                    tylko ,,probny''bo tak samo podejdziesz do prawdziwego egzaminu a
                    w tedy zdasz sobie sprawe ze to nie jest tylko zwykly egzamin tylko
                    cos wiecej proste kazdy chcialbym dobrze wypasc ale trzeba sie
                    przygotowac:)pzdr
                • Gość: lucy. Matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:12
                  Jak Wam poszło?
                  Humanistyczny był prosty, ale ten jakiś beznadziejny był.
                  Było strasznie dużo biologii i geografii. Ale jak dla mnie to i dobrze.
                  • Gość: Ja Re: Matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.router.finemedia.pl 15.01.09, 21:13
                    Właśnie zgadzma sie humanistyczny prosty, nawet wypracowanie, o które sie bałąm nie było złe. A matematyczno-przyrodniczy zawily troskzu, ale nie było źle.
                    • Gość: kotek Re: Matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.09, 14:25
                      Ten test był straszny!! Ja mam same 4 i 5 w szkole a z tego testu nic nie
                      wiedziałam.. muszę się wziąć za naukę bo inaczej skończę na zamiataniu ulic
                      przez takie dziwne testy jak ten;/ powinni pytać o bardziej szkolne rzeczy a nie
                      jakieś wymyślanie czego w puszczy nie ma;/ [wiatru...;/] w ogóle dziwne to było!
                      nauczyciele określili to słowem ''masakra'' i ja się zgadzam z ich opinią;(((
                      • Gość: .Izus Re: Matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: 213.77.105.* 16.01.09, 16:08
                        Ja z matmy mam 4 . Obawiałam sie bardziej testu humanistycznego a do tego testu
                        podeszlam na lighcie. Liczac sobie mniej wiecej punkty okazuje sie,ze lepiej
                        napisalam test humanistyczny. ;/
                        W sumie (teraz jak na spokojnie sobie przeanalizuje pytania to wszystko jest
                        takie proste ;/ )
                        Żałosny ten test.;/
                        • Gość: madamak Re: Matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:35
                          załosna to ty jestes jak jesteś taka mądra to czemu nie dostałas maxa <lol2>
                          smiesza mnie takie osoby jak ty;/
                • Gość: xxkamilxx Re: matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 19:10
                  ja też cholernie nie lubię fizy ani matmy i właśnie to w
                  szczególności oblałem.
                  dla mnie te zadania z fizy i matmy były troche niezrozumiałe i
                  troche trudne.
                  ale nie ma co sie załamywać-przeciez to tylko test próbny.
                  MOJA RADA-NIE PRZEJMUJCIE SIE TAK JAK JA!!!
                • Gość: Damięcki Re: matematyczno-przyrod próbny test gimnazjalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 20:37
                  witam.... niemartw się mi tez tak wyszło i mysle ze jest dobrze
                  myślmy pozytywnie pozdrawiam
    • Gość: K Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.xdsl.centertel.pl 15.01.09, 14:29
      Wczoraj to jakoś mi jeszcze poszło bo i epoki znałam i skróty
      napisałam.... ale dzisiaj to załamka.... zawaliłam najprostsze
      zadania...:/ i jeszcze nauczycielka dobiła mnie mowiąc że się na
      mnie zawiodła że jak mogłam tak napisać... i w ogóle... ehh...
      • Gość: Rolczasta^^ Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.klc.vectranet.pl 15.01.09, 14:42
        Eh... Masakra =/=/=/
        Te zadania w brew pozorom były banalne... Ale mimo wszystko je
        zawaliłam...
        Duuupa =/=/=/ I nauczyciele u mnie w sql też się pewnie bd o to
        pluć... =/
        • Gość: patriszka Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:56
          wiecie juz moze czy sa i jak tak to gdzie te odpowiedzi...? xD
          z gory dzieki ;* jak cos to 7774132 ;)
          • Gość: misiek*** Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 16:11
            odpowiedzi sa na stronie operona
          • Gość: Toomoo Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.cust.tele2.pl 16.01.09, 15:38
            sa juz odpowiedzi z anglika????
            • Gość: DOBCZYCE-Głębiu Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.cust.tele2.pl 16.01.09, 15:47
              Są juz odpowiedzi z anglika??
        • Gość: Aniaaa;* Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:58
          to tak jak u mnie;((
          ale mój kolega był boski... wytłumaczył że skrót KEN oznacza: "chłopaka lalki
          Barbie" hahaha
          • Gość: nieprzygoda Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.spray.pl 15.01.09, 16:12
            tu są odpowiedzi
            serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,6163830,Probny_egzamin_gimnazjalny_z_Operonem___arkusze_i.html?nltxx=5675252&nltdt=2009-01-15-15-12
            Ja straciłam jakieś 3 pkt w testowym (heh nadal nie wiem czemu uważają, że
            powinno być akurat tak) i min. 1 pkt na micie.
    • Gość: bartek Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 80.51.30.* 15.01.09, 17:12
      kurcze mi poszedl lepiej test z humana niz mata . ;p nie wiem z kad moge wziac
      klucz odp. zapomnialem kupic gazety ;p

7487940 prosze piszcie na gadu jak cos macie ;)

dzieki z gory ;]
    • Gość: Angelika Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:18
      Ja też rozwiązałam oba,ale zastanawiałam się czy nie napisać bank
      narodowy, ale jezeli tekst o książkach to biblioteka narodowa:)
    • Gość: idiota Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 17:45
      Uważam,że głównym problemem był brak czasu... na napisanie mitu
      barwnego,ciekawego i poprawnego pod względem
      stylistycznym ,ortograficznym itp. potrzebuję przynajmniej 1 h!
      Niektóre pytania były niesprecyzowane np.renesans to nie epoka tylko
      styl!Do niektórych pytań pasowały 2 odpowiedzi...

Dzieląc czas przeznaczony na rozwiązanie zadań to jest 120 min na
      liczbę wszystkich zadań,czyli 29 otrzymujemy ok 4 min na rozwiązanie
      1 zadania.To bardzo mało zważywszy na to,że trzeba było napisać
      mit,tekst do gazety itp.
      Nauczyciele krytykują nas za pośpiech,a jak tu się nie
      śpieszyć,skoro czasu jest tak mało? Skandal! Założę się ,że
      większość tzw.polonistów nie rozwiązałaby perfekcyjnie wszystkich
      zadań!
      • Gość: Zuza Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:58
        hmm no mi tam czasu starczyło a nawet napisałam w mniej niż 120 min :P mit był
        super ! .. :P a tak ogólnie test całkiem całkiem troche trudny ale ujdzie. no
        ale zobaczymy na normalnym ;)
        • Gość: Aneta. Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 18:05
          Ja bede miala ok. 40 pkt. A co do promocji ksiazki to nawet nasza
          babka z polaka nie miala pojecia jak mamy to graficznie opisac, czy
          slownie, czy po prostu samemu zrobic tytul itp. Poza tym w zadaniu z
          wierszem w pytaniu jakim stylem byl pisany, uwaza, ze powinno byc
          patetycznym, chociaz w odpowiedziach jest potocznym.
    • Gość: Andzia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:31
      wydaje mi się, że raczej mi poszedł nawe ok.:) zadanie za 6 pkt
      napisalam i bylo ok raczej, tylko nie napisalm tych skrotow
      • Gość: polcia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:46
        macie moze odpowiedzi juz ?????????/ jak tak prosze o link z gory
        dzieki !!!!!!! to moje gg 9674503
        • Gość: Mateusz Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 83.2.227.* 22.04.09, 17:27
          Odpowiedzi na test gimnazjalny 2009
          rapidshare.com/files/224440733/odp_mat-przyr.pdf
    • Gość: haha! Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.net.pulawy.pl 15.01.09, 20:03
      A ja rozwinęłam oba skróty, bo wiedziałam że to będzie:PP
    • Gość: ona Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.tktelekom.pl 16.01.09, 15:03
      Ja najdłużej męczyłam się z graniastosłupem. Skróty znałam, ale u mnie w szkole
      pisali np.BN- Bank Narodowy, a KEN- mąż lalki barbie :-)
    • Gość: xxkamilxx Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 19:06
      ZGADZAM SIE Z WAMI!
      TE TESTY WG MNIE BYŁY DOŚĆ TRUDNE I ZBYT MAŁO BYŁO CZASU NA
      PRZEMYŚLENIE I ROZWIĄZANIE ZADAŃ!!!
      • Gość: ;) Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.smgr.pl 19.01.09, 21:46
        uwazam, ze test byl srednio trudny, ale piszac mit nie napisalam nic
        o bogach i za to napewno bede miala potracone punkty:(
        • Gość: krzysi3k Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 16:35
          Ja również nie napisałem nic o Bogach, ale myślę że z 7 punktów dostanę,a te
          skróty były proste
          • Gość: Marie Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 16:57
            Wszystko było do d xP średnia krajowa nie bd wysoka :/ Może progi do LO zmniejszą ;d
    • Gość: Kamil Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 16:47
      Mam kilka fajnych testów mat. i hum. z victora dla chętnych moge zdrukować.

odp na e-mail: kamilos1993@poczta.onet.eu
    • Gość: gim1 Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 94.72.111.* 08.03.09, 18:04
      ja dopiero bd miec testy i nic kompletnie nie umiem a na necie jak robilam to strasznie malo punktow mialam.
    • Gość: MEcia Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:57
      ja napisalem ze BN to biuro nieruchomości,
      • Gość: Rysiek z Klanu Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.chello.pl 20.04.09, 01:07
        testgimazjalny2009.blox.pl/html
    • Gość: uska Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:43
      mam od mamy :p TESTY z polaka :

rapidshare.com/files/224049723/J__281_zyk_polski_2009_gimnazjum_TESTY.rar
    • Gość: linkinlady Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.nette.pl 22.04.09, 13:37
      U mnie ktos napisal:
      BN- Boże Narodzenie
      KEN- mąż Barbie
      ;DDD
      tacy ludzie to tylko w Lublinie xd
    • Gość: lol Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: 89.231.211.* 22.04.09, 13:57
      co to jest KEN?
    • Gość: Mat Re: Humanistyczny próbny test gimnazjalny 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 15:43
      BN - biblioteka narodowa KEN - komisja edukacji narodowej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka