Dodaj do ulubionych

problem z wirusem (chyba)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.13, 10:23
Witam
od pewnego czasu zaczal mi sie mulic komputer na poczatku nie bylo az tak zle ale teraz jak robie cos w internecie i mam otwarte wiecej jak 4 (czasem nawet jak jest 1) zakladki to wywala mi wtyczke flash;
przy starcie systemu (ktory trwa zbyt dlugo) wyskakuja mi 2 takie same errory
"Exception EAccessViolation in module mswvnl.bat at 000194DF.
Access violation at address 400194Df in module 'mswvnl.bat' . Read of
address c2224bc6.";
oraz pojawilo sie "ustawienia NVIDIA"(wczesniej tego nie bylo) - gdy w nie klikne wyskakuje "karta graficzna NVIDIA nie zostala wyktyta w systemie."
wylaczam to a za jakis czas znowu sie pojawia

moje logi z hijackthis:
wklej.org/id/1177053/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.zask.pl 14.11.13, 23:05
      To nie sa logi tylko jeden log, do tego calkowicie bezuzyteczny.

Uzyj AdwCleaner, opcja Scan i Clean/Szukaj i Usun:
      www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
      Zrob pelny skan przy pomocy Mbam:
      www.bleepingcomputer.com/download/malwarebytes-anti-malware/
      Daj oba logi z OTL:
      www.bleepingcomputer.com/download/otl/
      Dodatkowo zaznacz: lop, purity oraz wszyscy uzytkownicy.
      • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 09:27
        wszystko zrobilem
        oto logi:
        wklej.org/id/1178056/
        wklej.org/id/1178057/
        • Gość: Kolobos Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.13, 12:41
          Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
          DRV:64bit: - [2013-11-11 13:33:45 | 000,046,368 | --
          • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 13:48
            log ze skryptu:
            wklej.org/id/1178192/
            i log z ponownego skanu:
            wklej.org/id/1178202/
            • kolobos Re: problem z wirusem (chyba) 15.11.13, 17:58
              Wybierz w OTL Sprzatanie i to wszystko.
              • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 19:34
                juz przy starcie nie wyskakuja te bledy i sie odmulil za to stokrotne dzieki
                ale nvidia dalej mi siedzi;p

ale nie przeszkadza mi to wiec jeszcze raz dzieki
                • Gość: Kolobos Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.centertel.pl 16.11.13, 12:12
                  W takim razie daj nowy log z OTL oraz log z TDSSKiller.
                  • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.13, 19:49
                    TDSSKiller:
                    wklej.org/id/1179469/
                    OTL:
                    wklej.org/id/1179470/
                    • Gość: Kolobos Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.zask.pl 17.11.13, 21:57
                      To nie jest caly log z TDSSKiller.

> ale nvidia dalej mi siedzi;p

Log jest ok, nie ma juz infekcji w tym falszywej falszywego pliku od nvidii. Mozesz napisac o co dokladnie chodzi?
                      • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 01:44
                        po prawej str. jak sa te programy to pojawia mi sie ciagle "ustawienia nvidia"
                        jak w to klikne to wyskakuje ze "karta graficzna NVIDIA nie zostala wyktyta w systemie."
                        jak to wylacze to za chwile sie samo wlaczy
                        ostatnio kupilem nowa karte graficzna moze to dlatego sie tak dzieje
                        • Gość: Kolobos Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 09:11
                          Czy nowa karta to tez nvidia? Czy po zamontowaniu odinstalowales stare sterowniki poprzedniej karty i zainstalowales nowe do nowej?
                          • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 13:32
                            wczesniej mialem ati
                            teraz mam jakies amd

w ccleaner w narzedziach mam od nvidi jakies pliki ale nie wiem czy moge to usunac i nic nie zaszkodzi to kompowi

bo przed nowa karta nie mialem tego z "ustawienia nvidia"
                            • Gość: Kolobos Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.centertel.pl 18.11.13, 23:29
                              Ati to amd, skad w takim razie masz oprogramowanie od nvidii?

To komputer stacjonarny? Jezeli tak to mozesz odinstalowac. Zawsze mozna zainstalowac ponownie w razie problemow.
                              • Gość: Rorschach Re: problem z wirusem (chyba) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 02:31
                                tak stacjonarny;p
                                w takim razie usuwam i zobacze jak bedzie
                                jeszcze raz dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka