astra515 11.09.09, 21:32 Kogo wcześniej w tym serialu grał Wojtek - ojciec córki Wiktorii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tessi Re: NDiNZ zagadka IP: *.nat.rev.ndi.net.pl 11.09.09, 21:42 Na filmweb piszą, że grał gościnnie gangstera Łukasza. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: NDiNZ zagadka 11.09.09, 21:43 Tu zazwyczaj ktoś kogoś już grał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: NDiNZ zagadka 11.09.09, 22:10 > Na filmweb piszą, że grał gościnnie gangstera Łukasza. Czy to był ten koleś, który postrzelił Brunona (Pieczyński) w sezonie 2 i którego Bruno operował w sezonie 3 a potem powiedzial mu "mam nadzieję, że skończysz w więzieniu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: NDiNZ zagadka nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 10:00 a dla mnie zagadką jest dlaczego mimo że pochorowali sie goscie weselni do tego stopnia że padli na łóżka szpitalne, to nie ruszyło nic orkiestry, która wdychała jednakowo a kto wie czy nawet nie bardziej i kiżyła równie ostro co weselnicy, a pod koniec dnia o własnych nogach, bez cienia choroby na twarzy odegrali przyspiewki parze młodej... Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: NDiNZ zagadka nr 2 12.09.09, 11:37 sundry napisała: > Może górale twardsi są? nie moze, a napewno;> bardziej mnie ciekawi dlaczego niekotrzy skonczyli w szpitalnych lozkach, a inni do pracy wrocili,mimo ze wszyscy po rowno sie tego przeciez nawdychali;> Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: NDiNZ zagadka nr 2 12.09.09, 12:25 a dla mnie cale to wesele to straszna porazka byla. Rozumiem, ze chyba tworcy tak sobie wyobrazaja tradycyjne polskie wesele? Z tragiczna goralska kapela - jak do tego mozna bylo tanczyc na weselu, pomijajac fakt, ze goscie pewnie glosniej tupali niz ta kapela grala i spiewala. Chyba ze to zamierzona parodia byla ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: NDiNZ zagadka nr 2 12.09.09, 12:28 Nie widziałem odcinka, ale o ile pamiętam Monika ma przyjaciół muzyków (jeden z nich - śpiewak operowy- mieszka po sąsiedzku). Mogła się do nich zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NDiNZ zagadka nr 2 IP: 83.1.183.* 12.09.09, 17:54 a mnie dziwi ze Hani nic sie nie stało i profesorowi. a poza tym to jakis glupek ten kolega Leny ze nie wyczuł azbestu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: NDiNZ zagadka nr 2 12.09.09, 19:38 nie azbestu,tylko lizolu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: NDiNZ zagadka nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 22:20 Gość portalu: ... napisał(a): > a mnie dziwi ze Hani nic sie nie stało i profesorowi. a poza tym to jakis glupek > ten kolega Leny ze nie wyczuł azbestu. no właśnie. ja na przykład azbest wyczuwam na kilometr. i dziwie sie, że zatrutych nie umieścili na onkologii. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: NDiNZ zagadka nr 2 13.09.09, 13:03 maniaczytania napisała: > a dla mnie cale to wesele to straszna porazka byla. Rozumiem, ze > chyba tworcy tak sobie wyobrazaja tradycyjne polskie wesele? Z > tragiczna goralska kapela - jak do tego mozna bylo tanczyc na > weselu, pomijajac fakt, ze goscie pewnie glosniej tupali niz ta > kapela grala i spiewala. > Chyba ze to zamierzona parodia byla ... Naprawde uwazasz, ze goralska kapela na weselu to porazka??????? Wg mnie dwa najfajniejsze wesela to były te na ktorym grala kapela goralska, a drugie - jazzowa. Bylo jeszcze jedno, na ktorym DJ puszczal standardy. Chyba bym wolala nie miec wesela niz z >tradycyjna< kapela ala ojra ojra disco polo - na wiekszosci wesel na ktorych bylam to panuje, a za płotem mam sale balowa, na ktorej ten typ "muzyki" panuje doslownie na wszystkich weselach! To jest dopiero tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: NDiNZ zagadka nr 2 13.09.09, 21:53 czekolada72 napisała: > maniaczytania napisała: > > > a dla mnie cale to wesele to straszna porazka byla. Rozumiem, ze > > chyba tworcy tak sobie wyobrazaja tradycyjne polskie wesele? Z > > tragiczna goralska kapela - jak do tego mozna bylo tanczyc na > > weselu, pomijajac fakt, ze goscie pewnie glosniej tupali niz ta > > kapela grala i spiewala. > > Chyba ze to zamierzona parodia byla ... > > Naprawde uwazasz, ze goralska kapela na weselu to porazka??????? Naprawde, porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: NDiNZ zagadka nr 2 13.09.09, 14:55 Jak to bywa z zatruciami-stopień zatrucia zależy od wielu czynników- płci,masy,wieku..Przykładem niech będzie alkohol choćby. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: NDiNZ zagadka nr 2 13.09.09, 19:56 Mało, że się równo nawdychali, ale byli równo nawaleni!! Po ilu godzinach wskoczyli w fartuchy?? Dziwi mnie, że Hani nie przywieźli na obserwację chociaż. Akurat ona była najbliżej źródła. No i ślub kościelny w 3 tygodnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronela Re: NDiNZ zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 15:25 Od dawna nie jestem w temacie NDiNZ, tym bardziej z większym niedowierzaniem, ale i zaciekawieniem spoglądałam na zachowanie weselników nie podejrzewając do końca, że to wynik zatrucia, a surrealistyczna wizja reżysera. W ogóle dochodzę do wniosku, że co jak co, ale wesela to umiemy kręcić nawet w telenowelach, czego niech przykładem będzie wesele Żanety w Na Wspólnej sprzed paru lat. Swoją drogą chętnie bym potańczyła na weselu, gdzie przygrywałaby kapela góralska w dodatku takiej klasy jak ww. wspomniana. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: NDiNZ zagadka 18.09.09, 18:08 To akurat nie jest telenowela tylko normalny serial. Jedyną polską telenowelą był emitowany na Polsacie "Adam i Ewa". Do pewnego stopnia do tego gatunku nawiązuje "Tylko miłość" ale to chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronela Re: NDiNZ zagadka IP: *.net.stream.pl 17.09.10, 22:21 Odkurzyłam stary wątek, bo zainteresowało mnie wesele z góralską kapelą, tym razem Bożenki, a raczej miejscowość, w której odbył się ślub w kościele z pięknym ołtarzem. Oglądałam tylko fragment, było coś o Beskidzie Niskim, a ja akurat na dniach tam wybywam. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: NDiNZ zagadka 18.09.10, 08:19 Nie widziałam odcinka, oglądałam poprzedni, kiedy ku swojemu zdumieniu usłyszałam, że salowa (przepraszam, że znam imienia bohaterki) ma śpiewać w kościele. Dawno temu, kiedy Bożenka wychodziła za Mareczka, wykrzyczała przyszłej teściowej, że nie będzie organów, białej sukni i welonu, bo jest rozwódką. Wcześniejszy były wobec tego zszedł był? Bożenka jest wielokrotną wdową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: NDiNZ zagadka IP: *.ue.poznan.pl 20.09.10, 07:12 Wystarczyło że jej poprzednie śluby były cywilne Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: NDiNZ zagadka 20.09.10, 17:14 Przecież piszę, że Mareczkowa mamusia liczyła zdaje się na kościelny i nici z tego, bo się okazało, że Bożenka już jeden miała. Odpowiedz Link Zgłoś
idea_s Re: NDiNZ zagadka 19.09.10, 18:44 mi to wygladalo na Solinę ale moge sie mylic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronela Re: NDiNZ zagadka IP: *.net.stream.pl 19.09.10, 20:57 Solina to raczej Bieszczady. Odpowiedz Link Zgłoś