Dodaj do ulubionych

cholesterol - nowa kampania społeczna w serialach?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 08:58
Czy to jakaś nowa kampania społeczna dotycząca walki z podwyższonym
cholesterolem i promocja zdrowego żywienia w serialach TVP? Wczoraj był do
chyba głównym problem w Barwach szczęścia i w M jak miłość. W innych serialach
też o tym mówią?
Zawsze to lepsze niż promocja delicji czy pasztetu.
Obserwuj wątek
    • wiotka_trzpiotka Re: cholesterol - nowa kampania społeczna w seria 08.06.10, 09:47
      a gdzie się kupuje ten cholesterol i po ile?
      bo ja muszę mieć wszystko co mają w serialach ;)
      • Gość: bardu Re: cholesterol - nowa kampania społeczna w seria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 10:30
        > a gdzie się kupuje ten cholesterol i po ile?
        Wiem, że ironizujesz, ale uwierz - jest mnóstwo osób, które o cholesterolu nigdy
        nie słyszały. A w dzisiejszych czasach, kiedy fast foody są tak powszechne
        cholesterol jest prawdziwym zagrożeniem. I potem się dziwią, że
        trzydziestoparolatki mają zawały. Nigdy za mało informowania, to naprawdę może
        uratować czyjeś życie.
        • Gość: Justa Re: cholesterol - nowa kampania społeczna w seria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 11:16
          A żeby tam fast foody.. mój ojciec bez schaboszczaka albo kopy ziemniaków
          polanych sosem nie wyobraża sobie obiadu. Taki typ. Nawet mu nie ma co próbować
          tłumaczyć, błagać. Teoretycznie wie czym to grozi, ale kpi sobie z tego..
          Są jednak rodziny, gdzie serialowa rzeczywistość jest wyrocznią i to dobrze, że
          na tej niwie są prowadzone kampanie.
          • Gość: mmm Re: cholesterol - nowa kampania społeczna w seria IP: 109.243.86.* 08.06.10, 16:25
            jaka tam kampania społeczna ???

to sprytnie przygotwoany grunt pod nową nachalną reklamę - przez jakies
            2-3 odcinka pomarudzą o cholesterolu a potem Elożunia przytarga jakis
            super -hiper preparat na walke z cholesterolem i wyglosi pilnie
            wyuczony tekscik , zas cala rodzinka pozachwyca sie gremialnie przy
            stole do kamery z zachwyconym wyrazem twarzy
            • jhbsk Re: cholesterol - nowa kampania społeczna w seria 09.06.10, 07:35
              Raczej będą wciskać jakąś margarynę.
    • bella_cwir Danacol i Flora :D 08.06.10, 19:57
      Wcale bym się nie zdziwiła, jeśli w odcinkach po wakacjach byłyby reklamy
      jakichś specyfików na cholesterol i teksty w stylu: "Pij codziennie Danacol -
      mnie on pomaga" albo kadrowanie kanapek z margaryną Flora na śniadanie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka