Dodaj do ulubionych

MjM- TVP Seriale

21.12.10, 14:35
Cudowne M jak miłość leci od początku, a że pilnie się uczyłam jak zaczynali z tym serialem to teraz oglądam i nie wiedziałam, że to komedia :D
Jacy oni piękni i młodzi. Ale jednocześnie pyskaci :)
Lucek w tym samym sweterku od lat. Urocze.
Obserwuj wątek
    • michal_82 Re: MjM- TVP Seriale 22.12.10, 12:12
      A kto nie ma tego kanału, to w serwisie vod.tvp.pl może obejrzeć prawie wszystkie odcinki (od 53.) do aktualnych za darmo. Co więcej, można obejrzeć nawet odcinki, które w emisji będą dopiero w przyszłym tygodniu.
      • Gość: niko Re: MjM- TVP Seriale IP: *.CNet.Gawex.PL 23.12.10, 11:09
        Koniecznosc zaplacenia smsem przed obejrzeniem serialu to na moje oko nie jest za darmo.
        • michal_82 Re: MjM- TVP Seriale 23.12.10, 11:27
          Ale za MjM nie trzeba już wysyłać SMS-ów.
          • nioma Re: MjM- TVP Seriale 23.12.10, 12:30
            w ajkie dni i w jakich godzinach leci?
            ja mam ten kanał
            • iza232 Re: MjM- TVP Seriale 24.12.10, 23:25
              Dzisiaj trafiłam ok. 14. Chyba codziennie leci. Rany! Jaka Martusia sliczna wtedy była! Blondynka, w kiteczce, wygląda jak dziewczynka. Dlaczego teraz zmieniła się w chrząkającego stwora z pomarańczowymi spalonymi piórami? Za to Marię wolę w tłustej peruce niż w tamtych rozczochranych zaniedbanych lokach.
          • Gość: Jojo Re: MjM- TVP Seriale IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.11, 19:15
            Dlaczego klamiesz,nawet za Teleekspres karza placic
    • Gość: kika Re: MjM- TVP Seriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 10:28
      W mjm podobają mi się nie wypasione stroje i wnętrza mieszkań. Lucek jest starszym panem, więc za modą nie goni.
      Za to wszyscy są dobrzy, mądrzy życiowo, rozwiązują problemy niczym wykwalifikowani psycholodzy. Maria była miła dla Ewy, Sylwia wybaczyła Pawłowi, Mysza przyjaźni się z Michałem, Hanka z Kaśką, Nowacki z Markiem. Jednym słowem idylla.
      Marta faktycznie była efektowną kobietką, Marysi pasowało otoczenie. Tylko zaczes ten sam...
      • Gość: Justa Re: MjM- TVP Seriale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 15:41
        Ale właśnie na początku cały urok MjM, za co szczerze lubiło go tylu widzów, polegał na jego względnej życiowości - problemy bohaterów były dość normalne, dialogi napisane naturalnie, postacie ubrane odpowiednio do życiowego statusu, tak samo wyposażone ich mieszkania. Starsze osoby wykonywały normalne zawody, widać było, że gdzieś pracuja, młodzi chodzili do szkół, seniorzy rodu mieli gospodarstwo, w którym coś się hodowało, uprawiało.. Powtórka w tvn seriale pozwala nam to dobitnie odczuć..
        Dopiero w ostatnich latach - miesiącach serial zmienił się w koszmarek straszący po nocach. Nic nie trzyma się realiów. Wszystko stoi na głowie, serial przeskoczył sam siebie..
        Tak jak napisała Kika "wszyscy są mądrzy życiowo, rozwiązują problemy niczym wykwalifikowani psycholodzy". Każdy, od najstarszego, po byle smarkulę wypowiada napuszone teksty tonem profesora uniwersytetu.
        Obecnie każdy ma niesamowitą pracę uzyskaną z wielką łatwością, która zresztą sama się robi. Nie widać żadnych śladów wykonywania zawodu. Sędzia nie prowadzi rozpraw, lekarze nie leczą, gospodarstwo Lucków oporządza się samo.
        Wszyscy mają też wypasione mieszkania, które spadają im wprost z nieba - w spadku po zakochanych wielbicielach, profesorach, kolegach lekarzach, etc. Oczywiście nikt nie ma problemu z płaceniem czynszu za te przeolbrzymie lokale urządzone antykami.
        Absurdy można by mnożyć i mnożyć w nieskończoność..
        Dlaczego serial, który kiedyś był nawet strawny i w porównaniu z innymi dał się oglądać, teraz sprawia wrażenie, że jest pisany dla kpiny?
    • iza232 Re: MjM- TVP Seriale 27.12.10, 17:31
      A Hanka jaka wredna była! Dzisiaj obejrzałam jak parła do zaręczyn z Markiem i do przejęcia ziemi Lucka. I jaka była wsciekła, że Lucek podzielił ziemię na pół pomiędzy Gośkę i Marka. Jak ona nienawidziła tej Gośki! A teraz proszę bardzo - odmieniona o 180 stopni święta Hanna, łamaczka męskich serc, idealna pracownica o którą biją się wszyscy dyrektorzy regionu, tudzież najlepsza studentka w całej Warszawie.
    • iza232 ale jaja! 29.12.10, 14:46
      Pamiętacie Prostamola? Tego nawiedzonego wielbiciela Marii, który ją potem porwał? Na samym początku ten sam Prostamol był lekarzem i leczył babcię Zduńską jak dostała udaru.
      • jowita771 Re: ale jaja! 29.12.10, 14:58
        Na początku koleżanka Marty miała na imię Zuza, potem ta sama koleżanka była Ulą. Siostra Jacka, jak jeszcze nie występowała, to miała na imię Anka, a jak już zawitała, to stała się Magdą.
        I z początku dzieci zwracały się do Lucków w osobie trzeciej, a potem nagle na ty. Wydaje mi się, że jak ktoś tak trzydzieści lat czy nawet trochę ponad mówi czy mógłby tata mi pomóc, to nagle się na zwracanie w osobie pierwszej nie przerzuci. No, chyba, że rodzice po latach doszli do wniosku, że dzieci zasłużyły na ten zaszczyt.
        Chyba scenarzyści chcieli na początku zrobić rodzinę z tradycjami, a potem doszli do wniosku, że to jednaj stwarza dystans niepotrzebnie.
    • iza232 Re: MjM- TVP Seriale 28.01.11, 15:55
      A Sebastian miał wtedy na imię Krzysiu.
      • Gość: subiektywna Który odcinek? IP: 89.231.205.* 28.01.11, 21:56
        Jakie odcinki MjM lecą aktualnie na TVP Seriale?
        • michal_82 Re: Który odcinek? 29.01.11, 00:26
          Dziś był 40. W przyszłym tygodniu 41-45.
    • iza232 kolejna wpadka 28.02.11, 18:27
      Dorota Stadnicka - laborantka była kiedyś panią Zosią rehabilitantką i rehabilitowała uszkodzoną przy pobiciu Martę. Rozumiem, że kwalifikacje można sobie zmienić, ale imię już chyba nie bardzo.
      • Gość: anna Re: kolejna wpadka IP: *.ats.pl 01.03.11, 10:28
        to , to akurat już norma . Wystarczy uważnie oglądać NdinZ. Byli pacjenci wracają , po latach do serialu, jako zupełnie inne osoby. Czyżby brakowało u nas aktorów?Mamy lepszą pamięć od scenarzystów.
      • Gość: iza232 Re: kolejna wpadka IP: *.satfilm.net.pl 23.05.11, 19:02
        A Mirka Kwiatkowska zaradna i seksowna biznesłumen awansowała i też zmieniła imię! Poprzednio była zwykłą barmanką na siłowni, niezbyt rozgarniętą którą wyrywał pan Jaroszy. Wtedy nosiła imię Patrycja!
        Scenarzyści naprawdę mają nas za idiotów :(
        • gazeta_mi_placi Re: kolejna wpadka 23.05.11, 19:17
          Może sami nie pamiętają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka