Dodaj do ulubionych

Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka Klanu

IP: 212.87.246.* 29.12.10, 02:06
Ela Chojnicka zawitała dziś do chorej na grypę synowej Zyty.Zyta mierzy temperaturę elektronicznym termometrem,po czym Ela sprawdza na tym termometrze jak wysoka jest temperatura,po czym kilka razy strzepuje ten termometr ręcznie,tak jakby był on typowym termometrem rtęciowym.
Jako farmaceutka powinna wiedzieć,że w elektronicznym termometrze nie ma rtęci,więc nie ma co strzepywać,tylko po prostu przyciskiem wyłącza się termometr.
Dziwne też jest,że pan pułkownik (ojciec Zyty) ciągle do Eli mówi 'Pani Elżbieto".mimo że po weselu młodych minęło prawie dwa miesiące i przecież zawsze jest tak,że rodzice obydwojga młodych po weselu zawsze są już po imieniu,bo przecież stanowią rodzinę.
Obserwuj wątek
    • Gość: acce Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 06:54
      I tak dobrze, że nie mówi "pani magister";)
      • railly Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka 29.12.10, 10:02
        Dajcie spokój, ten watek to jakaś masakra. Dorosła kobieta ma zwykłą grypę, a wszyscy trzęsą się nad nią jakby to była co najmniej malaria. Teściowa rzuca wszystko, wsiada w autobus i przywozi MEDYKAMENTY (naprawdę tak powiedziała, aż nie uwierzyłam, choć skoro w tym serialu wciąz się "telefonuje" zamiast po prostu do kogoś dzwonić, to nawet medykamenty mnie nie zdziwią), ojciec rosół w słoiku, dziewczyna ma ponad 39 stopni, a jak gdyby nigdy nic siedzi sobie na kanapie i spokojnie narzeka, nie jest nawet ani trochę słaba, blada czy w drgawkach z zimna.
        Nie mówiąc juz o tym, że teściowie synowej to dla Elzbiety "Państwo Pułkownikowstwo", myślalam, ze padnę jak to usłyszalam.
        • Gość: the_accidental Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 10:06
          Bo gdyby jeszcze Elżbieta była z założenia postacią na pół komediową, jak kiedyś pani Stenia np.... ale nie, przecież Ela jest na poważnie!! ;-)
          • Gość: marta Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 10:17
            ale to jest własnie urok "Klanu" ;) ja generalnie nie przepadam za serialami tzw. "na serio", typu "M jak miłość" czy "Barwy...", bo nie utożsamiam się z bohaterami, a ich problemów nie traktuję jak odzwierciedlenia swojego życia... "Klan" trzeba traktować z przymrużeniem oka- uwielbiam, kiedy Ela o swoim mężu mówi "Jerzy", kiedy zachowują ten bon ton nawet w najbardziej absurdalnych sytuacjach, gdy Krystyna Koniaczkowa chrząka, gdy coś nie jest po jej myśli, ale nie powie o tym głosno, bo przecież nie wypada!
            • Gość: gość Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.Kuso.osi.pl 29.12.10, 10:59
              Doprawdy nie wiem, co Was tak irytuje brak zdrobnienia imienia Jerzy. Mój ojciec ma tak na imię i zdecydowana wiekszość osób zwraca się do niego właśnie Jerzy, a nie Jurek czy jeszcze inaczej!!!

Pozdrawiam.
              • Gość: marta Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 11:07
                ależ mnie to nie denerwuje ;) wręcz przeciwnie...po prostu nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją, by żona nie używała żadnej formy odmiany imienia własnego męża, zawsze Jerzy, czy to do niego, czy gdy mówi o nim komuś innemu, fascynujące :))
                • Gość: the_accidental Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.toya.net.pl 29.12.10, 11:25
                  A pani pułkownikowa mówi do małżonka: Edwardzie...
                  Marto, ja Klan oglądam z takim przymrużeniem oka, że właściwie patrzę już tylko jednym ;-)
              • Gość: A Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 12:40
                To moze JERZY z Klanu to Twoj ojciec? I mieszkacie na Sadybie?
        • sundry Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka 29.12.10, 12:06
          Hahaha, teściowie synowej to chyba raczej w tym przypadku Ela i Jerzy;)
    • Gość: Luzaczka Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: 195.150.144.* 29.12.10, 11:37
      Też mnie to zdziwiło, że nie mówią sobie per ty. Chyba, że Ela z Jurkiem pójdą na tego Sylwestra do pana pułkownika i wtedy wypiją sobie brudzia :) A Zytka jak zwykle foch-dorosła baba, chora, więc z przyczyny losowej Sylwek przepadnie-szkoda,ale mówi się trudno,bo w końcu zdrowie ważniejsze,ale ona nie zrobi Sylwestra w domu,bo co to za zabawa w domu? Rozkapryszona nastolatka z tej Zyty :/
      A pan pułkownik był przeciwny Michałowi, ale Zyta trafiła do tak zacnej rodziny-rozwalił mnie tekst o ułańskiej fantazji Jerzego :D
      Coś chyba przegapiłam, bo nie wiem kim jest ten nowy facet Agnieszki-Mareczek czy jak mu tam i jego siostra. Z której Warszawskiej choinki się urwali? No i,że biznes w postaci galerii nie wypalił. Ciekawe kiedy go kopnie w 4 litery i zwiąże się się w przeciągu tygodnia z kolejnym. Dlatego na nowy rok życzę Agnieszce Lubicz sformalizowania związku, mimo, że jest temu przeciwna ;P
    • Gość: krecik Termometr - bomba !!! IP: *.is.net.pl 29.12.10, 13:36
      Dzięki za ten wątek, bo myślałam,że mam halucynacje. Ona naprawdę strzepnęła ten termometr... A spodziewałam się, że usłyszymy proekologiczną pogadankę o szkodliwości termometrów rtęciowych .
      Natomiast mówienie sobie pan, pani, przez rodziców młodego małżeństwa mnie nie dziwi: moi rodzice i rodzice mego małża pozostawali w oficjalnych formach do końca życia, mimo naszych próśb - żadna strona nie zaproponowała przejścia na Ty. Bardzo rzadko się widywali i jakoś w końcu to zostawiliśmy.
      • Gość: taranka Re: Termometr - bomba !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.10, 15:22
        A czy Kinga i Oskar są juz po slubie? solennie ślędzę losy bohaterów,ale to mi jakoś umknęlo....oświećcie...
    • iza232 chora Zytka 29.12.10, 15:22
      Zdrowa Zytka jest żenująca a co dopiero chora....
      • Gość: synowa Re: tykanie;) IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 29.12.10, 17:08
        Mnie to akurat nie dziwi.
        Moi rodzice również nie są na ty z moją teściową ...
        • aga_ata Re: tykanie;) 29.12.10, 17:38
          Bardziej mnie zastanawia nagłe skretynienie Jerzego w kierunku literatury i tego całego Klanu. Podobnie jak Kamili, jemu też odbija. Jeszcze ze streszczeń wynika, że dopiero początek.

• iza232 foszków chorej Zytki cd dzisiaj ;) 29.12.10, 19:20
        Marudna, jęcząca, narzekająca hipochondryczka
        • bonnie75 Bozenka... 29.12.10, 20:08
          Bozenka w rozmowie z Kasia stwierdzila, ze jutro jest sylwester!
          No licze i licze i nijak mi nie wychodzi, ze jutro 31! :-)))
    • piotr7777 Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka 29.12.10, 20:25
      > Dziwne też jest,że pan pułkownik (ojciec Zyty) ciągle do Eli mówi 'Pani Elżbie
      > to".mimo że po weselu młodych minęło prawie dwa miesiące i przecież zawsze jest
      > tak,że rodzice obydwojga młodych po weselu zawsze są już po imieniu,bo przecie
      > ż stanowią rodzinę.

Obawiam się, że się mylisz - znam wiele sytuacji gdy po ślubie dalej rodzice małżonków zwracali się do siebie na "pan, pani". I to wcale nie dlatego, że była między nimi antypatia.
      • Gość: k.k Re: Zauważone ciekawostki z dzisiejszego odcinka IP: *.alfanet24.pl 30.12.10, 15:11
        No właśnie, mnie to też nie dziwi- w końcu to obcy sobie ludzie a nie żadna rodzina. To że im się dzieci pobrały do niczego nie zobowiązuje przecież.

Ja nawet do teściow nie mówię "mamo", "tato", bo to po prostu nienaturalne dla mnie.

A wracając do serialu, to naprawdę czasem niezłe "smaczki" można wyłapać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka