Dodaj do ulubionych

ślub Iwony i Alka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 21:03
Tyle hałasu było, rozstania i fochy, bo każdemu na własnej religii zależało a teraz ni z tego ni z owego para decyduje się na ślub cywilny. No a gdzie te zasady, których tak bronili?
Obserwuj wątek
    • imasumak Re: ślub Iwony i Alka 17.03.11, 21:45
      Bo się postanowili odciąć.
      • Gość: xyz Re: ślub Iwony i Alka IP: 93.159.143.* 17.03.11, 22:10
        Na kompromis poszli. Lepszego rozwiązania nie bylo.
        • gazeta_mi_placi Re: ślub Iwony i Alka 17.03.11, 22:19
          Dokładnie, choć w sumie czy (teoretycznie) nie można w takiej sytuacji wziąć ślubu katolickiego jednostronnego, a potem ślubu muzułmańskiego (też jednostronnego), czy któraś z religii wyklucza takie rozwiązanie?
          • Gość: xyz Re: ślub Iwony i Alka IP: 93.159.143.* 18.03.11, 10:10
            Wydaje mi sie, że muzułmanizm wyklucza, ale mogę się mylić. Po katolicku na pewno można wziąć slub mieszany. U nich jednak problemem byla nawet kolejność takich ślubów, co już jest przesadą i dowodem niedojrzalości partnerów.
          • jadwiga1350 Re: ślub Iwony i Alka 18.03.11, 14:26
            W 1938 roku taki ślub wziął muzułmański król Albanii z węgierską katoliczką. Więc chyba można.
    • gazeta_mi_placi Re: ślub Iwony i Alka 17.03.11, 22:21
      A kiedy ten ślub? Ustalili już termin?
      Generalnie żałosne jest, że serialowi rodzice (nie tylko oni jedni) wtrącają się na okrągło w życie swoich dorosłych już dzieci ( od 20 do 30-paru lat ), dziwię się że aż tak sobie pozwalają dorośli ludzie na ingerencję rodziców, kojarzy mi się to raczej z postawą rodzic-małe dziecko/najwyżej nastolatek.
      • Gość: aa Re: ślub Iwony i Alka IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.03.11, 23:50
        Co w tym dziwnego skoro nadal ją utrzymują pomimo tego że jest "dorosła"?

A co do slubu - mogli wziac taki pól na pól. Teraz to rzeczywiscie dziwne po tych wszystkich kłótniach, nie wiadomo o co bo slub jednostronny jak najbardziej dozwolony, brac slub cywilny. Chyba tylko z przekory.
        • monia515 Re: ślub Iwony i Alka 18.03.11, 08:51
          Ślub cywilny to wg mnie najlepsze rozwiązanie, ale dlaczego nie zaprosza na ten ślub rodziców, dzidków, rodzeństwa? To jest bez sensu. Po co robia to w tajemnicy? Ślub cywilny, to nie przestępstwo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka