madi138 06.10.11, 14:22 czy ktoś ma jakieś przecieki na temat jej adoratora? ich relacja się jakoś rozwine, czy też on w końcu się dowie o dziecku i ucieknie z krzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meeegotka Re: emilka z NW 06.10.11, 17:12 Nie wiem, czy i jak sie rozwinie, ale wczorajsza scena z zostawieniem niemowlaka samego, zeby moc pospacerowac z absztyfikantem rozwalila mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bongo Re: emilka z NW IP: *.radom.vectranet.pl 06.10.11, 20:55 a co cie niby rozwalilo w tej scenie? nigdy nei mialas nascie lat? Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: emilka z NW 06.10.11, 22:07 No pewnie miała, ale nie miała beczącego dzieciaka w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: emilka z NW 07.10.11, 08:44 No popatrz, wyobraz sobie, ze mialam! Ty bys zostawila pewnie takiego malucha samego i tlumaczyla sie tym, ze masz "nascie" lat - to jest dopiero rozwalajaca argumentacja! Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: emilka z NW 10.10.11, 10:57 16 latka to nie jest 30 latka. Własnie dlatego, że ma 16, a nie 30 lat . Argumentacja nie ma tu nic do rzeczy, bo najgłupsze rzeczy w życiu robi się własnie mając naście lat - i wlasnie z tego powodu (dojrzewanie, mówi ci to coś?) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: emilka z NW 11.10.11, 14:39 Nie każda 16-latka jest tak nieodpowiedzialna że zostawia dziecko samo w domu, a ostatnie doniesienia prasowe o porzuconych przez pijące matki, czasem nawet na kilka dni dzieci mówią najczęściej nie o nastolatkach, ale kobietach dojrzałych (najczęściej przedział wiekowy tych pijaczek był 27-30-parę lat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: emilka z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 22:38 W sumie miała rację, że niepotrzebnie ją zmuszali by zatrzymała dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: emilka z NW 06.10.11, 18:02 a mnie rozwalilo to, jak przedstawila sie na imprezie temu chlopakowi- czyli Emilka:D Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: emilka z NW 06.10.11, 18:28 Fajny facet a Emilka ewidentnie nie czuje instynktu macierzynskiego.. chyba pamietam jak w zapowiedziach nowego sezonu zostawila kartke ze nie dala rady, chyba ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkiegodobrego Re: emilka z NW 06.10.11, 22:22 Może ucieknie z tym chłopakiem do Londynu:) I tym sposobem Agnieszka zostanie matką, przeciez o tym kiedyś marzyła. A mnie rozwaliła pani Ludwika, która przekonywała Emilkę aby zatrzymała dziecko i oferowała pomoc, ale niestety nici z tej pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: emilka z NW 07.10.11, 08:51 Otoz wlasnie Emilka ma prawo byc zla na na te cala rodzinke, ma prawo czuc sie rozgoryczona i rozczarowana. Kiedy miala oddac dziecko - az rwali sie do pomocy, przekonywali, prosili, plakali, a jak przychodzi co do czego - ma NATYCHMIAST po szkole wracac do domu, nigdzie nie chodzic, bron Boze spoznic sie trzy minuty, Ludwika znalazla narzeczonego, wiec z jej strony pomoc zadna, Agnieszka i Rafal pracuja, maja swoje sprawy. Krzyki, pretensje - pewnie dziewczyna peknie Swoja drogo, kto zajmuje sie maluchem w ciagu dnia? Nie mniej jednak - pozostawienie dziecka samego w domu bylo nad wyraz nierozwazne. Ale to moja prywatna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaja Re: emilka z NW IP: *.centertel.pl 07.10.11, 10:24 Przy pomocy Ludwiki Emilka i tak by pękła bo ta doprowadzała do szału swoimi wiecznymi uwagami i gdakaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: emilka z NW IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.10.11, 10:37 a mnie zastanawia, gdzie jest matka Emilki? Pojechała tak sobie po prostu do tej mieściny i zero zainteresowania córką i wnukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: emilka z NW 07.10.11, 13:06 No wlasnie. W sumie mogli i te matke sprowadzic do Warszawy - pozajmowala by sie wnukiem - choc bylaby dodatkowa geba do wyzywienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: emilka z NW IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.10.11, 16:20 no, ale ta Agnieszka z "włochatym" to przesadzili, jeśli liczą, że krzykiem coś załatwią, to się przeliczą. W ogóle przedstawione to jest tak, że Emilka sama jest z tym dzieckiem no nstop, nawet lekcje odrabia, a mały jest obok w łóżeczku, podczas, gdy reszta domowników na dole popija kawę. To jest to wsparcie i pomoc dla uczącej się dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: emilka z NW 07.10.11, 17:36 Było nie rozwierać nóg na za piętnaście trzecia bez zabezpieczenia to teraz nie byłoby kłopotu. A skoro już się rozwarło wypada ponieść konsekwencję własnych czynów. Chyba, że owi domownicy zmuszali ją siłą i podstępem do seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: emilka z NW IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.10.11, 20:23 dobra, dobra, ale jak ją przekonywali, aby zatrzymała dziecko, to trochę inaczej to wyglądało. Nie uważasz, że dziewczynie należy pomóc trochę? Czy to tak ciężko zabrać małego na 2 h, jak ona się uczy? Ale problem w tym, że jak ktoś stary i nigdy dziecka nie miał, to nie ma pojęcia o niczym, stąd te bezsensowne wrzaski na Emilkę, zamiast spokojnie porozmawiać i wesprzeć ją. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: emilka z NW 09.10.11, 18:13 >A skoro już się rozwarło wypada ponieść konsekwencję własnych czynów. a zdaje się, ze wsadził dorosły facet, ojciec rodziny. Rozumiem, że konsekwencje ponoszą tylko gimnazjalistki? Stare dziady jak wsadzają to są niewine i gumy nie potrafią założyć? Niech zyje podówjna polska moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: emilka z NW 11.10.11, 14:33 Bynajmniej, ale mówimy o tym konkretnym przypadku gdzie wszyscy mają pretensje, że wujostwo tej dziewczyny nie pomaga, a nie że nie pomaga ojciec dziecka. Zatem dalej uważam, że to nie wujostwo owej dziewczyny zmusiło ją do seksu, skąd więc oburzenie forumowiczów, że nie bardzo chcą pomagać przy dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: emilka z NW 11.10.11, 15:02 Otoz dlatego, ze zanim jeszcze Emilka zdecydowala, ze zatrzyma dziecko zdeklarowali sie wszyscy jak jeden maz, ze beda jej pomagac. Stanowczo odradzili jej oddanie dziecka do adopcji, co w tym przypadku byloby jak najbardziej sluszne. Teraz wszyscy wypieli sie na nia i okazuje sie, ze Emilka ma nagle wydoroslec i zajmowac sie dzieckiem po szkole, w trakcie odrabiania lekcji i w kazdej wolnej minucie. Oczywiscie konsekwencje kosekwencjami, ale skoro rodzina powiedziala A - to i niech przed B sie nie wzdraga. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: emilka z NW 11.10.11, 15:07 Cóż, wobec tego wypada aby się wywiązali z obietnicy, ale w praktyce różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: emilka z NW 11.10.11, 15:13 A no wlasnie, to sa takie obiecanki-cacanki, a w praktyce - stara ciotka, ktora najglosniej piala o nieoddawaniu dziecka do adopcji - znajduje sobie narzeczonego i juz absolutnie nie ma czasu na pomoc, a wujek z narzeczona, ktorzy tez obiecywali, namawiali i plakali - nagle pragna miec odrobine wolnego czasu dla siebie, by w ciszy i spokoju oddawac sie relaksowi. Moim zdaniem to tak troszku nieladnie z ich strony wyszlo - no, ale to moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: emilka z NW 12.10.11, 12:53 Ale, ale Opiekują się dzieckiem, gdy dziewczyna jest w szkole. To w końcu połowa dnia. Gdy się uczy i potrzebuje kogoś kto by zajął się chwilę małym zapewne też nikt by się nie wykręcał. Namówili ją do zatrzymania dziecka obiecując POMOC przy dziecku, a nie PRZEJĘCIE CAŁKOWITEJ OPIEKI. Wątek ciekawy, bo pokazujący jak macierzyństwo przerasta nastolatkę, która emocjonalnie sama jest jeszcze dzieckiem i żaden wyrzut hormonów ciążowym i poporodowych nie przyśpieszy jej rozwoju w sekundę do setki. Choć kiepskie radzenie sobie z nagle ograniczoną wolnością, to domena wielu kobiet (nawet dwa razy starszych od Emilki), a slogan, że dziecko nic w życiu nie zmienia można zwinąć w rulonik i wykorzystać jako czopek. Odpowiedz Link Zgłoś
wandziutek Re: emilka z NW 12.10.11, 13:22 > Choć kiepskie radzenie sobie z nagle ograniczoną wolnością, to domena wielu kob > iet (nawet dwa razy starszych od Emilki), a slogan, że dziecko nic w życiu nie > zmienia można zwinąć w rulonik i wykorzystać jako czopek. > Świetnie powiedziane!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: emilka z NW 07.10.11, 17:58 Agnieszka z Rafałem się wydzierają, bo sami nie mają pojęcia o wychowaniu dzieci. Ani tego niemowlęcia, ani nastolatki - Emili. Odpowiedz Link Zgłoś
kumyko Re: emilka z NW 08.10.11, 14:35 Zgadzam się. Poza tym interesuje mnie jeszcze jedno: gdzie jest ten gość ojciec dziecka? Agnieszka szumnie zapowiadała jeszcze w ciąży Emilki, ze na pewno sprawy o ustalenie ojcostwa nie odpuści. Rafał też mu groził sądem a teraz nagle wszystko ucichło. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: emilka z NW 08.10.11, 00:06 > A mnie rozwaliła pani Ludwika, która przekonywała Emilkę aby zatrzymała dziecko > i oferowała pomoc, ale niestety nici z tej pomocy:) moze i lepiej, bo jak pokazywali te pomoc to mi się flaki skręcały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: emilka z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.11, 21:01 Hmm szczerze mówiąc to nie bardzo was rozumiem :) Owszem, Rafał i Agnieszka wraz z Ludwiką ofiarowali pomoc przy dziecku, ale nie że go za Emilkę wychowają. I faktycznie pomagają jej jak mogą, ale chyba można wymagać od 19 latki, żeby była wystarczająco dojrzała i wracała po szkole do domu aby zająć się dzieckiem, skoro była na tyle dorosła żeby nogi rozkładać. A Ludwika, przecież się małym zajmuje, niestety nowy absztyfikant niepotrzebnie ją buntuje przeciw Rafałowi, Agnieszce i Emilce. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: emilka z NW 09.10.11, 18:15 A te nogi to rozkładała ot tak sobie, czy ktoś jej wsadził? Ojca nie ma, jak zawsze, tylko rozkładające nogi kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: emilka z NW IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.11, 00:51 On jej nie kazał rozkładać nóg, sama się zdecydowała. A co do ojca to czego od niego chcesz skoro nawet prawnik Agnieszka nie wpadła na to by go pociągnąć do odpowiedzialności chociażby finansowej ? Wiadomo że sam się do pomocy nie poczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: emilka z NW 10.10.11, 11:01 >On jej nie kazał rozkładać nóg, sama się zdecydowała. ale on jest pełnoletnim, a własciwie starym dziadem wyrywającym dziewczynki czyli po prostu męskim alfonsem i stręczycielem. Ona jest niepełnoletnia. A jak już chce się posuwć 15 -16 latki to zakłada sie gumę na instrument. co do ojca to czego od > niego chcesz skoro nawet prawnik Agnieszka nie wpadła na to by go pociągnąć do > odpowiedzialności chociażby finansowej ? Dokładnie tego samego czego od ciebie. Dla ciebie ona rozłozyła nogi, ona ma problem, jego nie ma . Widać durny scenarzysta myśli tak samo jak ty - nastolatka dała dupy, natolastka ma ponosić konsekwencje, zostawmy męzczyznę w spokoju, niech durne baby wiedza, gdzie ich miejsce. Reprezentujecie podobny styl myslenia - dziecko top konsekwencje tylko i wyłacznie dla kobiety, niezaleznie czy ma 16 lat i się uczy, a ruchnał ją bogaty koleś, który ma na karku 40. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: emilka z NW 11.10.11, 14:37 Cóż, pretensje trzeba mieć do natury, że tylko kobiety zachodzą w ciążę i tylko kobiety rodzą dzieci zatem niezależnie od idei równouprawnienia muszą bardziej uważać na zabezpieczenie przed niechcianą ciążą bo każdy facet MOŻE dać nogę a one brzuchowi nie mogą dać nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: emilka z NW 16.10.11, 19:26 Dopóki w durnych serialidłach wśród tzw. inteligencji będzie się lansowało model ZA WSZYSTKO ODPOWIEDZIALNA JEST KOBIETA, NAWET JAK MA 16 LAT, TO MA WYDOROŚLEĆ, bo co my tam bedziemy 40 latkowi przeszkadzac w życiu, to własnie tak będzie i społecznie - bedziemy mieć 100% przyzwolenia na to, zeby ojciec nie płaci alimentów, nie interesował siedzieckiem i był 40 latkiem, który poszedł do łózka z 16 latką za telefon ( bo pewnie nie zauwazył, ze ona nie ma 30-stki:P) a > one brzuchowi nie mogą dać nogi. W tak załosnym kraju jak Polska mogą tylko za 2 tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: emilka z NW 11.10.11, 14:40 czyli ona, 16tka ma byc odpowiedzilana, bo wiadomo- kazda powinna byc odpowiedzilana, a juz na pewno taka co rozklada nogi on, stary chłop- nie poczuwa sie....bo wiadomo, jak mu nikt pistoletu do glowy nie przystawia to i po co wina czyja? stryja ze go do odpowiedzialnosci nie pociagnał, a mógł to jest po prostu straszne, ze tak niektorzy myslą Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: emilka z NW 08.10.11, 23:32 ale Emilka to ma chyba tak ze 16 zaledwie... Odpowiedz Link Zgłoś
meeegotka Re: emilka z NW 09.10.11, 09:12 No wlasnie, ona zaszla w ciaze w pierwszej klasie LO, wiec ma obecnie gora 17 lat. I mimo, ze rysowali nam ja jako z gruntu madra i rozsadna, to chyba niestety sytuacja ja przerosla. A tego nie spodzieali sie i Agnieszka, i Rafal, i nawet Ludwika. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: emilka z NW 09.10.11, 09:37 ani to bylo madre, ani rozsadne, jak tylko przyjechalo do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: emilka z NW 09.10.11, 18:01 Mniejsza o to od 17 latki chyba też można wymagać żeby przyszła po szkole do domu, skoro była na tyle dorosła żeby nogi rozkładać, przed byle kim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: emilka z NW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 18:16 Emilka dojrzała i rozsądna? Uprawiając seks za spodnie i telefon, bo czuła się gorsza od koleżanek? Od początku byla pokazana jako zakompleksiona, nadwrażliwa i moim zdaniem wlasnie kompletnie niedojrzala...dlatego teraz też się gubi...jakiś przypadkowo poznany chlopak przywozi zimną pizzę, a ta cala w skowronkach, zostawia dziecko i idzie z nim na spacer...pomoc z zewnątrz jest zdecydowanie potrzebna, a Agnieszka i Rafał zrzucili na nią zbyt wiele. I faktycznie, gdzie jest matka? Odpowiedz Link Zgłoś