Dodaj do ulubionych

pieknie załatwili Sambora

28.10.11, 22:53
pozostając w nadziei, że polskie sądy rodzinne NIE działaja tak, jak dzisiajw ndinz, czekam na ciag dalszy walki o Krzysia
Nina- buagam
pacjent wrózbita- fajowy :)
i czy cos przeoczyłam, czy w nowej czołowce nie ma Pawicy?
nie ma tez Orlickiej i chwalić Pana- Fraszyńskiej
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.toya.net.pl 29.10.11, 00:20
      No właśnie, nowa czołówka, jakaś strasznie wybiórcza.. Nie ma też doktora B., ani Bodzienki i jej małżonka. I w ogóle parę osób brakuje. Mogliby jeszcze zlitować zlitować się nad widzami
      i zmienić tę piosenkę na końcu.
    • Gość: acce Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 08:33
      Nina- buagam

??
      • konwalka Re: pieknie załatwili Sambora 29.10.11, 11:28
        bo ja nic wiecej nie jestemw stanie powiedziec, jak widze te niemote
    • piotr7777 Re: pieknie załatwili Sambora 29.10.11, 08:34
      > i czy cos przeoczyłam, czy w nowej czołowce nie ma Pawicy?
      > nie ma tez Orlickiej i chwalić Pana- Fraszyńskiej

O ile się orientuję to w tym serialu w czołówce każdego odcinka są ci aktorzy, których postaci się pojawiają w danym odcinku. Wyjątkiem jest M. Foremniak i (do niedawna) A. Żmijewski.
      • Gość: kama Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.11, 10:44
        pewnie chca pokazac jak polskie sady traktuja facetow. sedzina-kobieta dowiodla ze jest stronnicza.czy bozena chce byc rodzina zastepcza dla Krzysia??
        • konwalka Re: pieknie załatwili Sambora 29.10.11, 11:27
          mozliwe z\ tymi sądami
          aczkolwiek ja mam takie wspomnienie z sądu rodzinnego, że mi słabo na samo wspomnienie
          a jestem kobieta jak nic
          • majka_forum a co to za piosenka 29.10.11, 15:47
            Jaka to piosenka leci na końcu serialu?
            • majka_forum Re: a co to za piosenka 29.10.11, 15:52
              majka_forum napisała:

> Jaka to piosenka leci na końcu serialu?

Pytanie już nie aktualne :) znalazłam :)
    • Gość: kia Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 17:32
      Po pierwsze sytuacja gdy sąd odbiera dziecko lekarzowi wydaje mi się bardzo nierealna. W końcu kazdy myśłący cżłowiek wie jaka jest specyfika pracy lekarza i nie będzie mu za to odbierać dzieci. PO drugie opiekunka coś tam nakłamała, a Sambor nawet nie raczył powiedzieć że poprzedniego dnia zwolnił ją za pijaństwo w czasie pracy.
      • Gość: jula Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.11, 19:19
        mnie dziwi to ze przeciez sedzia podejmuje decyzje wspolnie z tymi ludzmi co siedza wokol niej a tam byli faceci. i co nie wstaneli za nim??
      • sundry Re: pieknie załatwili Sambora 30.10.11, 08:03
        Nie widziałam poprzednich odcinków, ale zastanawiam się, na czyj wniosek była wszczęta ta sprawa. Poza tym- nie było innych świadków, co z tą rozpiską godzin? No i oczywiście Samborowi przysługuje apelacja;)
        • pluskotka Re: pieknie załatwili Sambora 30.10.11, 19:06
          sundry napisała:
          > Nie widziałam poprzednich odcinków, ale zastanawiam się, na czyj wniosek była w
          > szczęta ta sprawa. Poza tym- nie było innych świadków, co z tą rozpiską godzin?
          > No i oczywiście Samborowi przysługuje apelacja;)

Sprawa toczyła się z urzędu, na wniosek kuratora.
          • dorcia1234 Re: pieknie załatwili Sambora 30.10.11, 20:03
            nie oglądałam i nie wiem co mu zrobili. Ograniczyli? pozbawili?
            natomiast znam realia pracy sądów rodzinnych i ich niechęć do pozbawiania władzy rodzicielskiej rodziców alkoholików, męczących dzieci. Ograniczali tak, umieszczali w DD ale to naprawdę się rodzice musieli o to starać.
          • sundry Re: pieknie załatwili Sambora 31.10.11, 16:11
            Z urzędu, czyli nie na wniosek:) A skąd się wziął kurator?
            • pluskotka Re: pieknie załatwili Sambora 01.11.11, 21:32
              Ale kurator to urząd, więc...no dobra nie wiem jak to jest. :)
            • lilith76 Re: pieknie załatwili Sambora 02.11.11, 10:18
              Nie oglądałam tego odcinka, ale Sambor zostawił chyba małego, ten wyszedł z domu, zgubił się, znalazła go Nina (debiutująca w serialu), wezwała policję i machina ruszyła.
              Potem mieli nadzór kuratorski, odwiedziny, ale wrodzony samborowy wdzięk i inteligencja emocjonalna tak ujęły urzędniczkę, że ta oddała sprawę do sądu.
    • lilith76 Re: pieknie załatwili Sambora 29.10.11, 22:43
      Sambor nie ułatwia sądowi podjęcia sprawiedliwej decyzji...
      • eo_wina Re: pieknie załatwili Sambora 31.10.11, 16:49
        Wlasnie obejrzalam powtorke i noz mi sie w kieszeni otworzyl. Ewidentnie sedzia (swoja droga nie znosze tego babsztyla, ktory ja gra, bo mam wrazenie, ze ma lekko nie po kolei w glowie i sie jej boje :-)) byla stronnicza. I co to w ogole jest? Jeden swiadek, w dodatku kobieta, ktora dzien wczesniej urzadzila sobie popijawe z psiapsiolka w domu, w ktorym miala opiekowac sie dzieckiem - i sad daje jej wiare? Oczywiscie slowo jej przeciwko slowu Sambora, ale teraz Michal powinien babonowi wytoczyc sprawe cywilna za narazenie dziecka, wziac do tego dobrego adwokata i gowniara raz dwa odszczekalaby swoje klamstwa. No bo przeciez to, co zrobila to chyba jakies krzywoprzysiestwo? Czy nie? Nie dziwie sie, ze Sambor tak zareagowal - sama wydrapalabym jej oczy! Sie rozemocjonowalam az :-)
        I tez mam wrazenie, ze to Bozenka i Ruud beda ta rodzina zastepcza dla Krzysia.
        • Gość: ... Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.toya.net.pl 31.10.11, 18:16
          Rzeczywiście to nieprawdobodobne, zeby tak od razu odebrać dziecko w takiej sytuacji, co pokazuje choćby ta sprawa wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10564734,Rodzice_walczyli_o_dziecko__Teraz_maja_zarzuty_znecania.html t wiele innych opisywanych przez prasę.
          Scenarzyści pojechali znowu grubą krechą. Po prostu stereotypy o wrednych babach sędzinach.
    • karmella13_13 Re: pieknie załatwili Sambora 31.10.11, 19:36
      Sprawa przejaskrawiona, ale pokazuje, że warto wziąć adwokata, który wie jak poprowadzić sprawę. Samemu trudno utrzymać nerwy na uwięzi.
      • eo_wina Re: pieknie załatwili Sambora 01.11.11, 07:37
        A ja jeszcze dodam (bo mi to sen z powiek spedza :-)), ze tak latwo ograniczono prawa rodzicielskie dobremu lekarzowi, co by o nim juz teraz nie mowic porzadnemu, zarabiajacemu, kochajacemu - a tak po prostu zostawia sie prawa patologii alkoholowej, ktora leje dzieciska, nie karmi, nie wychowuje, o tak, tutaj ograniczyc (a juz Boze bron odebrac) prawa rodzicielskie jest bardzo trudno, mimo miliona swiadkow i potwierdzen, ze dziecku ewidentnie dzieje sie krzywda i stokrotnie lepiej byloby mu w rodzinie zastepczej.
        Mam jakies dejavu z "Taty".
        • Gość: ... Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.toya.net.pl 01.11.11, 11:36
          Otóż to, klisze. Odwołanie do Taty bardzo słuszne. I jeszcze "Seksmisja" - "Samiec, twói wróg !" :)
          Nie wiem, moze faktycznie chodzi o zwrócenie uwagi na traktowanie ojców przez sądy rodzinne, ale czy nie można tego napisaj cieńszą kreską?
          A propos, czy Joanna Olczakówna (scenarzystka) to Joanna Olczak - Ronikier?
          • pluskotka Re: pieknie załatwili Sambora 04.11.11, 21:51
            Na pewno pobicie tego chłystka zaliczą mu na plus. :)
        • klawiatura_zablokowana Re: pieknie załatwili Sambora 04.11.11, 21:59
          tak latwo ograniczono
          > prawa rodzicielskie dobremu lekarzowi, co by o nim juz teraz nie mowic porzadn
          > emu, zarabiajacemu, kochajacemu

Bez jaj z tą porządnością. Sambor miał swoje za uszami, był przecież zatrzymywany przez policję, wplątany w afery. Tak, wiem, dorabiam ideolo, bo ten argument w sądzie nie padł.

Też mam wrażenie, że ten proces to wolna wariacja na podstawie filmu "Tato", gdzie wampiropodobne, straszliwe babska sprzysięgły się przeciwko ojcu ;)
          • eo_wina Re: pieknie załatwili Sambora 04.11.11, 22:56
            Dlatego wyraznie napisalam, ze JUZ TERAZ! Przeciez wiadomo, kim byl wczesniej (jesli ktos nie pamieta - wystawial lewe zolnienia lekarskie gangsterom z mafii, zeby nie musieli stawiac sie na rozprawy sadowe). Swoje odpokutowal. Ma sie to za nim ciagnac do konca zycia? Bez jaj!
            • Gość: ... Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.toya.net.pl 05.11.11, 22:06
              Nie wiedzialam o mrocznej przeszlości Sambora. A za czyim wstawiennictwem doktor Czarny Charakter nawrócił się na ucziwosć i zaczą podążać drogą dobra, prawdy i cnoty? Nie mówcie, że to Zofija z małżonkiem swym Jakubem paluszki w tym maczali.
        • dziennik-niecodziennik Re: pieknie załatwili Sambora 04.11.11, 23:09
          > Mam jakies dejavu z "Taty".

ja mam ogolnie wrażenie że sędzina tam i sędzina tu to byla ta sama osoba...

• Gość: jula Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.icpnet.pl 05.11.11, 07:24
            chciałam to napisac!;)
            • myszka1969 Re: pieknie załatwili Sambora 05.11.11, 16:24
              No Sambor chyba od dawna miał kuratorkę na karku do swojego dziecka...A teraz chyba mozna wszczyznac sprawy z urzędu o ograniczenie władzy jak wynikła taka sytuacja z Krzysiem...
              Ale ten Sąd to byl przeciez totalny idiotyzm- przede wszystkikm dlaczego Ruut nie byl świadkiem Sambora, poza tym Sambor wbrew twierdzeniom tej Sędzi miał przeciez prawo zadawac pytania temu swiadkowi- opiekunce! Tylko miał obowiazek trzymac nerwy na wodzy i poczekac jak najpierw powie swoje na pytania sądu...
              A jak sie to stalo, że nagle Ruut i Bożenka sa rodzina zastepczą??

Jesli tv chce pokazac w NDiNZ obrzydliwy sąd i obrzydliwych kuratorow niczym w najczarniejszych przypadkach z Ekspresu Reporterow, to powinna chyba zrobic to jakos wiarygodnie a nie siac głupawą propagande i robic ludziom wode z mózgu...

A poza tym który ojciec u nas idzie w takiej sprawie bez adwokata?? faceci są bardzo czesto przegrani w tego typu sprawach...
              • Gość: jula Re: pieknie załatwili Sambora IP: *.icpnet.pl 06.11.11, 08:42
                dziwie sie tez ze Bozena i Ruut zostali rodzina zastępczą. W koncu ona jest była alkoholiczką, a on lekarzem tak samo jak Sambor. Na jedno by wyszło gdyby dzieciak został u Sambora.
          • jowita771 Re: pieknie załatwili Sambora 05.11.11, 22:16
            > ja mam ogolnie wrażenie że sędzina tam i sędzina tu to byla ta sama osoba...

Bo sprawa pewnie była w tym samym sądzie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka