Dodaj do ulubionych

Studniówka Olki NW

04.01.12, 16:20
Dlaczego Olka jechała na studiówkę w biały dzień? Myślałam że studniówki rozpoczynają się wieczorem najwcześniej ok. 19 a wtedy jest już ciemno.
A po drugie: powalił mnie widok oświetlonych od środka szafek kuchennych Zimińskich ;)) muszę sobie takiesame zainstalować ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ghj Re: Studniówka Olki NW IP: *.energis.pl 04.01.12, 16:54
      też mi się to rzuciło w oczy
      i w ogóle pogoda była jakaś wiosenna, a studniówki są w karnawale - zima, a Olka tylko w chuście
      i jeszcze zamówili taksówkę i stali i na nią wyczekiwali na ulicy, zamiast zaczekać w domu
      • od.czasu.do.czasu Re: Studniówka Olki NW 04.01.12, 18:50
        Mogłaby się też uczesać chociaż na ten "bal" :)
        A zdjąć to wisiadło z szyi.
        • mabingo Re: Studniówka Olki NW 04.01.12, 20:46
          od.czasu.do.czasu napisała:

> Mogłaby się też uczesać chociaż na ten "bal" :)

Też :)
        • deodyma Re: Studniówka Olki NW 06.01.12, 13:02
          od.czasu.do.czasu napisała:

> Mogłaby się też uczesać chociaż na ten "bal" :)

no wlasnie, te wlosy...
          sukienke nawet fajna miala, ale moglaby sie dziewczyna uczesac, pojsc do fryzjera.
          a tu na studniowke z takimi kudlami???:D
          ciekawe, jak ja "odstawia" na jej wlasny slub, jesli tak dlugo NW pociagna.
          • Gość: Ramona Re: Studniówka Olki NW IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 13:12
            Nie chcialo jej sie koafiury robić, bo na tę studniówkę szla jak na ścięcie i miala glęboko w zadzie, jak wygląda.Przy boku Szymek z piersiówką, a ona chodzonego marzyla tańczyć z Rudym;).Tylko nie rozumiem, dlaczego pani Henryka (Danusia Zimińska to dla mnie wciąż pani Henryka z KOC-a) zasugerowla, żeby zalozyla bordową sukienkę (a nie bialą bluzke i spódnicę, jak wstępnie planowala Ola) - bo po przyobleczeniu sukienka okazala się krwistoczerwona.
      • czekolada72 Re: Studniówka Olki NW 05.01.12, 11:36
        Gość portalu: ghj napisał(a):

> też mi się to rzuciło w oczy
        > i w ogóle pogoda była jakaś wiosenna, a studniówki są w karnawale - zima, a Olk
        > a tylko w chuście
        ja tam sniegu i w ogole zimowej aury za oknem nie widze..... a karnawał mamy...
    • od.czasu.do.czasu Re: Studniówka Olki NW 04.01.12, 20:31
      Wydawało mi się też że studniówki są w soboty ew. w piątki (zbijcie mnie jak się mylę)
      Czyli dzień następny jest dniem "wolnym" a Ksawek do przedszkola?
      • aga_ata Re: Studniówka Olki NW 04.01.12, 20:57
        NW jest bardziej odrealnione niż MjM.
        • od.czasu.do.czasu Re: Studniówka Olki NW 04.01.12, 20:58
          Zauważam to w każdym odcinku niestety.
          A jak czytam opisy to już mi się śmiać chce :)
      • mamalgosia Re: Studniówka Olki NW 05.01.12, 10:27
        Nie, nie, studniówki są wtedy, gdy załatwi sie lokal, mogą być w środku tygodnia
        • Gość: Ramona Re: Studniówka Olki NW IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 10:46
          A jeszcze w latach 80-tych zeszlego stulecia niczego nie trzeba bylo zalatwiać, bo z "lokalem" na studniówkę byla sala gimnastyczna, ehh...W prawdziwym lokalu odbywaly się bale maturalne, których chyba już zaniechano.
    • Gość: Ramona Re: Studniówka Olki NW IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 10:11
      Olka już by mogla "wybaczyć" Rudemu i go z powrotem przygarnąć, bo patrzenie na jej wieczniie sfochowaną minę jest męczące.Za to Szymek ma jakieś szaleństwo (i chyba lekkiego strita) w oczach, mam nadzieję, że upojenie alkoholowe na studniówce i wyzwanie polonisty od debila nie bylo incydentalne i Szymon zaskoczy jeszcze jakąś fajną akcją.Spowiadanie się Rudemu, jak to karygodnie zachowal się na studniówce bylo zbędne, a prośba, żeby Rudy go wziąl w obronę przed Olką żenująca.
      • Gość: ikarr Re: Studniówka Olki NW IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 17:30
        Szymek musiał wyspowiadać się Danielowi, bo skąd my wiedzielibyśmy o całym zajściu? Olka przecież do rodziców mówi 2 zdania dziennie.
        Zauroczenie Olką jest tak wiarygodne, jak nagła fascynacja instruktora Żanetą, obie są porażające intelektualnie i estetycznie, wprost gwiazdy. Ale każdy serial widać musi mieć swoją Martę Mostowiak ( Wojciechowską ).
        • Gość: Ramona Re: Studniówka Olki NW IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 17:42
          Przecież Olka wyartykuowala rodzicom, że rację mieli, że studniówkowy dzień zapamięta do końca życia.Inteligetny widz się domyślil, że Szymek zrobil na balu trzodę:)
          • Gość: ikarr Re: Studniówka Olki NW IP: *.internetia.net.pl 05.01.12, 21:14
            Oczywiście, że się domyśli, ale czy nie warto posłuchać drugiej strony?
            • Gość: Ramona Re: Studniówka Olki NW IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 10:56
              Owszem - warto.Ale mógl np. wpaść na jakiegoś kumpla ze studiów na ulicy i jemu zrelacjonować swoje studniówkowe popisy, a nie Rudemu, którego przecież uważa za swojego rywala.Byloby wiarygodniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka